Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Tankietka napisał(a):

3,5 miliona osób

Miliardy much nie mogą się mylić.

A zwróciłeś uwagę ile ta konsola przyciąga casuali i dzieci? Zdziwienie, że na technologiczym forum gdzie średnia wieku to 30+ jest niezadowolonie z badziewnego ekranu DK i odgrzanego Mario Kart?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, crush napisał(a):

Miliardy much nie mogą się mylić.

A zwróciłeś uwagę ile ta konsola przyciąga casuali i dzieci? Zdziwienie, że na technologiczym forum gdzie średnia wieku to 30+ jest niezadowolonie z badziewnego ekranu DK i odgrzanego Mario Kart?

Jest i wątek dzieci i casuali. W końcu. Tylko tego brakowało w ostaniej wielostronnicowej narracji. Wracaj być niemądry tam gdzie twoje miejsce czyli tematów politycznych a nie cie dupa boli, że ktoś może się dobrze bawić i nie jest niewolnikiem blacharskich cyferek.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
W dniu 25.06.2025 o 13:59, Tankietka napisał(a):

Jest i wątek dzieci i casuali. W końcu. Tylko tego brakowało w ostaniej wielostronnicowej narracji. Wracaj być niemądry tam gdzie twoje miejsce czyli tematów politycznych a nie cie dupa boli, że ktoś może się dobrze bawić i nie jest niewolnikiem blacharskich cyferek.

Ale to Ciebie dupa boli, że ktoś jest niezadowolony. xD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galakty napisał(a):

@Tankietka Ty lepszy nie jesteś bo też spamujesz, tylko różnica taka że święcie bronisz tej firmy i konsoli :E Nie wiem czy masz ich akcje i udziały czy co, ale żadnej wady nie widzisz :E 

Akurat to ja pierwszy wkleiłem tutaj info o kiepskiej płynności ekraniku S2 a przed chwilą pocisnąłem trochę MKW. Niedokładnie czytasz, ale oszołomów próbujących tutaj wytworzyć przez większość tematu fałszywą narrację, że S2 to jakiś światowy dramat będę sobie tutaj czasem cisnął. Nie przeczę. Takich prostaczków jak crush którzy mają marzenia o jakichś circle jerkach i gadają, że Nintendo to dla dzieci, aż żal czasem nie pocisnąć.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
5 minut temu, DżonyBi napisał(a):

..a w reku zadnego handhelda nie mial. Niektorym niedogodzisz bo kij w dupie maja tak samo dlugi jak lista zazalen.

A jak miał?

10 minut temu, Tankietka napisał(a):

ale oszołomów próbujących tutaj wytworzyć przez większość tematu fałszywą narrację, że S2 to jakiś światowy dramat

Ale tu nikt nic takiego nie napisał. Ludzie piszą z czego są niezadowoleni, a Ty nie możesz przeboleć, że widzą tą premierę jako 6-7 na 10, a nie 9 na 10.

11 minut temu, Tankietka napisał(a):

gadają, że Nintendo to dla dzieci,

Nintendo zawsze było w dużej mierze dla dzieci. Tyle, że znowu nikt tu nie napisał, że jest tylko dla dzieci.

Po prostu dziecko generalnie ma mniejsze wymagania, więc raczej nie orzejmuje się ekranem, czy odgrzewanymi grami na premierę.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, crush napisał(a):

A jak miał?

Ok, to swiadomie odrzucil jednego z najlepszych handheldow na rynku. Oczywiscie "hold" az pojawi sie ten wspanialy, cudowny i wyjatkowy - prawdziwy Krol! Tylko zeby zycia starczylo..

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Ok, to swiadomie odrzucil jednego z najlepszych handheldow na rynku. Oczywiscie "hold" az pojawi sie ten wspanialy, cudowny i wyjatkowy - prawdziwy Krol! Tylko zeby zycia starczylo..

Ale tu nie chodzi o króla, tylko o coś lepszego.

Czytaj - ta konsola będzie pewnie okej jak zaczną się pojawiać konkretne tytuły i w drugiej kolejności jak wydadzą wersję z nowożytnym ekranem.

7 minut temu, Tankietka napisał(a):

Mario Kart World to nie jest kotlet. Ba, tam jest za dużo zmian w porównaniu do MK8 dlatego nie do końca wszystkim, w tym mnie podpasowała. 

No ta. Grinding to jest gejm czejndżer. xD

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano

Tam nawet wybór skina jest skopany.... Wszystko rozrzucone jak wiadomo co gdzie, zamiast pogrupować ładnie.

Wydane na kolanie, byle szybko i się hajs zgadzał. Ekran gorszy od S1, gier brak, HDR to fikcja, ceny w górę. Nie rozumiem jak można się nie zachwycać jak tankietka! 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Jednego z najlepszych wg kogo? Ciebie? Do ciebie dalej nie dociera, że są różne gusta i dla mnie to jest chłam? MKW mnie nie kręci, bananza też nie, zeldy ukończyłem obie części łącznie 4 razy, w co miałbym tam grać? Mógłbym kupić tylko dla sprzętu ale ten też jest dla mnie za kiepski. Inny gracz będzie zachwycony mkw i bananzą, o to chodzi z różnymi gustami. 

Zachowujesz się jak dzieciak. To tak jakbym się dziwił, że ktoś nie jeździ na MTB a to przecież wg mnie najlepszy sport na świecie, albo jakbym się dziwił, że ma inny amortyzator niż Fox bo to wg mnie najlepsza marka. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

Ok, ale przestancie pierdolic, ze tutaj ekran jest hamulcem dla tej konsolki. Chyba tylko dla Was. Wiecznie niezadowolonych.  3.5 banki pyklo i wiekszosc jest zadowolona. W tym ja.

Ale o tym już było.

Jest hamulcem dla kogoś oczekującego jakości. Większość ludzi nie oczekuje wybitnej jakości.

Edytowane przez crush
Opublikowano
23 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Ok, ale przestancie ******, ze tutaj ekran jest hamulcem dla tej konsolki. Chyba tylko dla Was. Wiecznie niezadowolonych.  3.5 banki pyklo i wiekszosc jest zadowolona. W tym ja.

Oczywiście, że jest hamulcem. Kiepski, ciemny (400 nitów gdzie steam deack oled jest starszy i ma prawdziwy HDR, da się), w gorszej technologii, z gorszą czernią i zimnymi barwami, dla mnie to jest hamulec. Co z tego, ze sprzedano 3,5 miliona egzemplarzy? 

Spójrz na to: https://www.boxofficemojo.com/chart/top_lifetime_gross/?area=XWW Pozycje na miejscach 1-6 z pomnięciem 4 uważam za gnioty, w tym niektóre ze ekstremalne gnioty dla ludzi pozbawionych gustu. Wg ciebie nie mam racji, bo przecież się dobrze sprzedały i mnóstwo ludzi zapłaciło za to, żeby je obejrzeć? Już rozumiesz dlaczego twoje argumenty są na poziomie 4 klasy podstawówki? 

24 minuty temu, galakty napisał(a):

Przecież Nintendo ma zabetonowany fanbase, mogliby wydać kamień i miliony by kupiły, to żaden argument że konsola jest NAJLEPSZA. 

Ona jest po prostu JEDYNA w tym co robi. 

Najlepsze jest to, że tankietka skrytykował jak do tej pory jedynego exa i sam wrzucił link do filmu o lipnym wyświetlaczu, ale konsoli broni jak Polacy Jasnej Góry w 1655. Chyba obie gałki by musiały driftować, żeby uznał, że być może coś jest troszkę nie tak. 

Za to to mi się podoba, wnioskując po opisie i po zdjęciach jakość wykonania jest top:

https://www.nintendolife.com/reviews/nintendo-switch-online-gamecube-controller-the-return-of-the-king

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, DżonyBi napisał(a):

@Henryk Nowak

Ok, jaki handheld proponujesz? Bawie sie najlepiej sposrod lacznie 5 handheldow jakie mialem. Moze powinienem sprobowac Asusa?

Doradz na poziomie dojrzalego uzytkownika. Ktory handheld?

To co robisz nie jest nawet w najmniejszym stopniu dojrzałe, poziom dziecka z podstawówki. No ale co tam, niech mi będzie, zagram w tę twoją grę bo trudna nie jest, a może w końcu zrozumiesz dlaczego jednej osobie coś się podoba a innej nie. 

Który handheld? Nie ma uniwersalnej odpowiedzi, bo każdy ma inny gust, inne oczekiwania, nie toleruje innych wad, lubi inne gry i można by tak długo :) Dla ciebie? Niewątpliwie Switch 2 - wyciągnąłem takie wnioski z twoich postów w tym temacie, z ekranu jesteś zadowolony a to byłaby dla mnie największa bolączka, ogólnie chwalisz konsolę i sam napisałeś, że to jeden z najlepszych handheldów w historii, więc po co miałbym szukać dla ciebie czegoś innego? 

Ja z kolei nie toleruję ekranów na takim poziomie jak w Switch 2 a i lineup gier jest wg mnie zwyczajnie slaby, dlatego w najbliższym czasie będę grać na Steam Decku OLED i starym ale wciąż dobrym Nintendo Switch OLED. Gdyby zapytał mnie ktoś inny to najpierw bym musiał poznać preferencje i oczekiwania danej osoby żeby cokolwiek doradzić. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Młodym już się znudził Mario Kart World. Ja pierdolę, nawet tydzień nie minął, a konsola już robi za dekorację. 

W sumie to im się nie dziwię. Sam pograłem może z 3h i nic specjalnego jak dla mnie, a ten tryb free roam całkowicie bezużyteczny. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 4
  • Sad 1
Opublikowano

Znak dzisiejszych czasów :E

A teraz pomyśl ile to kasy kosztowało, ile będzie dalej kosztować...

A mógł być słodki kotek...

W sieci już coraz więcej "kontentu" ze Switch 2 to na razie kiepski deal.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Kadajo napisał(a):

W sieci już coraz więcej "kontentu" ze Switch 2 to na razie kiepski deal.

Kiepski bo nie ma w co grać. Z chęcią dzieciakom bym coś kupił, ale co? Donkey za miesiąc, a potem czekanie aż do połowy października na Pokemony. A co potem to w ogóle nie wiem, bo nic sensownego dla nich nie zapowiedziano. Update'ów gier z S1 też nie ma, do dupy z taką premierą. 

Ile ja już widziałem wpisów ludzi, którzy chętnie by sobie zagrali w taką wypasioną wersję trylogii Xeno w 60 fps z podrasowaną grafą. A ilu marzy o remake'u Xenosagi... 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2