Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, slafec napisał(a):

W polskich elektromarketach jak na razie nic się nie wyprzedało (tak samo w Amazonie).

Przypominam że planowo preordery mają ruszyć 9 kwietnia. Sianie paniki służy jedynie scalperom.

Ja nie sieję paniki, pokaż mi choć jeden sklep w UK gdzie można zamówić Switcha 2. Wszystkie sklepy informują że już nie przyjmują zamówień, bo wyczerpały limity gwarantowane przez Nintendo. W Polsce oczywiście gra rolę inny czynnik cenowy. 

Opublikowano
44 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Spoko, ale te RT są zupełnie niepotrzebne. Nawet na kilkukrotnie mocniejszym PS5 są problemy z pokazaniem tej technologii.

18 minut temu, Kris194 napisał(a):

W zasadzie gdyby ktoś zapytał po co kupić nowego Switcha to trudno by było odpowiedzieć na to pytanie.

Ja znalazłbym kilka punktów. :P 

Opublikowano (edytowane)

Czy Ty nie rozumiesz, że wyprzedanie się preorderow nie przesądza o sukcesie? Beton zawsze kupi i po sprzedaży Wii u widać ile betonu ma Nintendo. Teraz pewnie trochę więcej, ale klientów trzeba do siebie przekonać. Xbox series przez 4,5 roku sprzedał się w 30 milionach egzemplarzy, bo więcej ludzi się do niego nie przekonało. Dla Ciebie dobra sprzedaż w preorderach oznacza sukces końcowy i zaoranie rynku. Pogadamy rok po premierze, a nawet 3 miesiące po premierze. Weź to na logikę - zaproszenie do preorderow dostają ludzie z aktywnym nso i z nabitą masą godzin, casule nie dostają tych zaproszeń. Ja nie dostałem 😁a w samym Mario kart mam nabite ponad 400h. Jeśli ktoś non stop gra to pewnie kupi. Weź teraz przekonaj casuali z dziećmi. A w zwykłych sklepach kupują też scalperzy, kupowali oledy, kupowali PS5, kupowali napędy i kupują sw2. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Nie. Produkt wewnątrz Japonii zawsze będzie tańszy przez słabą gospodarkę Japonii. Japońska gospodarka jest na poziomie z 2002 roku, spadła od trzęsienia ziemi o 2 biliardy i nie podniosła się po COVID jak większość gospodarek. 

O, to ciekawe. Myślałem że to przez cła, choć pewnie też ma to związek.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Gonzo3211 napisał(a):

U @Element Wojny rozmowa była krótka :E 

To nie była rozmowa, to była drama. Cała rodzina kontra ja, dzieci chcą, dzieci zasłużyły, dzieciom się należy. A jak ja zły skąpy ojciec nie chce kupić, to obie babcie dołożą, a ja mam kupić w ich imieniu. I co miałem zrobić? 

W sumie tylko żona wzięła moją stronę, po tym jak zobaczyła na banerze cenę Mario Kart :E 

Mam wiele wad, ale przepalanie kasy akurat nie jest jedną z nich. Lubię wydawać z sensem. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 5
Opublikowano
10 minut temu, Gonzo3211 napisał(a):

O, to ciekawe. Myślałem że to przez cła, choć pewnie też ma to związek.

No właśnie cła to wypadkowa słabej gospodarki którą trzeba chronić/ratować. Japończycy jakby płacili ceny zachodnie u siebie to nie mieliby wewnętrznej sprzedaży jaką mają. CDPR w Polsce sprzedawał Wieśka taniej niż na zachodzie. To jest znana praktyka firm by wspierać własną gospodarkę bardziej. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To samo będzie w UK.

Zostały jeszcze 2, może 3 sklepy które u mnie ruszą z pre-orderami i koniec. Czekam jeszcze na potwierdzenie, czy mi aby nie anulują tego pre-ordera. Ludzie już się zastanawiają kiedy będzie 2-gi batch dla tych, którzy nie załapią się na premierę. Oczywiście teraz nie da się tego potwierdzić, ale realnie to pewnie będzie sierpień. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Wypraszam sobie, kto płaci ten płaci, ja dałem 4k, a tu wychodzi więcej niż połowę tej kwoty:E jaką mam zapłacić za Switcha.

Ja pewnie poczekam na rozwój sytuacji, mam Switcha 1, PC, PS5 mam w co grać, Switch 2 z czasem się zakupi, ale nie wiem kiedy.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Wrzucałem info:
Odnośnie Zeldy są 3 opcje z ulepszeniem:
1. NSO+ expansion pack - dostajemy za darmo w ramach subskrypcji- kończy się, to koniec ulepszenia.

2. Kupujemy gotowe nowe pudełka z nowszą wersją gry

3 Kupujemy upgrade coś na wzór tego co ma Sony.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 2