Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, raziel88 napisał(a):

Czy ten online plus expansion przenosi się również na dwójkę?

Przenosi się. 

To całkiem niezła opcja - 130 zł na CD-Keys i mam dostęp do trybu online, gier z GameCube’a oraz ulepszeń gier.

Opublikowano (edytowane)

Ja póki co temat olewam, swojego switch v2 zgoniłbym strzelam za około 500zl (super stan gram tylko w docku i na pro controllerze) , dokładka około 2tys do switch2 dla jak na razie tylko Mario Kart World mija się z celem a ciekawi mnie czy pro controller będzie kompatybilny z switchem2 i czy dadzą możliwość przeniesienia danych (gier sejvy itd) z 1ki na 2ke np przez łifi.

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Elvis79 napisał(a):

Ja póki co temat olewam, swojego switch v2 zgoniłbym strzelam za około 500zl 

Jeśli jednak się machniesz to daj znać, bo może kupię Switch 1, aby przekonać się czy mi wystarczy do paru gierek, a inne sobie ogram jednak na komputerze.
Devil May Cry 1, 3, stare i nowsze mario, RE: Revelation 1+2 oraz co tam jeszcze sobie nadrobiłbym, a może kogoś zagonie do lokalnego coopa. :E 
Tylko jak to sobie skalkuluję to kolejne zakupy gier, we wyższych cenach niż Steam, szybko zdławi tą różnicę cenową do SD, który emuluje prawie wszystko, przynajmniej ma Gamecube.
Sam chciałbym w tym roku kupić handhelda, bo niezbyt mogę przysiąść na dłuższy czas w jednym miejscu. No chyba że dodatkowo wywalę te forum, tu już prędzej. :boink: 

Może Nintendo chce najpierw nasycić swój rynek - Japonię i stąd tamtejsza cena 1300 zł? Może na zachód wypchną resztki we wyższej cenie, a jak już nasycą pierwszą pulę to zaczną obniżać. W ten sposób zarobi Nintendo, a nie skalperzy, choć na jedno wychodzi.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
44 minuty temu, Tankietka napisał(a):

Niezbyt mi się podoba ten nowy Pro Controller z jasną górą. Oby na premierę jeszcze jakąś limitkę rzucili.

Kwestia gustu, ale także uważam, że starszy Pro controller ładniejszy-te szare akcenty nie podobają mi się. 

Opublikowano
15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Dupy nie urywa. Wersja standard vs. upgrade na Switcha 2.

Na tym zrzucie faktycznie trzeba używać lupy ale przed chwilą obejrzałem sobie porównanie na yt z jego kompresją i różnice są zauważalne w rozdzielczości, a przede wszystkim w płynności. Dla mnie sporo gier po przejściu na tv oled stało się niegrywalne i odpuszczałem je, dlatego łatki przyjmuję z otwartymi rękami. 

Ogólnie najnowszego Switcha biorę na premierę i w sumie gierek nie muszę kupować bo mam sporo pudełek kupionych "na zapas". Najbardziej podoba mi się małpa z nadchodzących tytułów no i MK World pewnie też wpadnie. 

Opublikowano
Godzinę temu, Tankietka napisał(a):

NSO+ expansion pack ciekawe czy będzie można to dzielić w rodzince onlajnowej <cebulka>

Do tej pory się dało, więc jeśli niczego nie będą utrudniać, to można zrobić cebulę i nie wychodzi tak drogo.

Opublikowano
39 minut temu, AvengerGT napisał(a):

Na tym zrzucie faktycznie trzeba używać lupy ale przed chwilą obejrzałem sobie porównanie na yt z jego kompresją i różnice są zauważalne w rozdzielczości, a przede wszystkim w płynności.

Zarzuć linka gdzie to wygląda lepiej.

Opublikowano

Oryginalny stream na Treehouse był w 4k. Bardziej crisp wersja na S2 ale nadal bez szału. Wszystko się rozbija ile będzie kosztować nowa edycja w dobie tego, że oryginał nadal trzyma cenę ok 230zł. 300zł to będzie przeginka. 250-260zł myślę, że ujdzie.  

Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Te wszystkie upgrade'y są chociaż wliczone w ten Switch Online? 

Tak, są wliczone. Pisaliśmy o tym kilka postów wyżej. 

Godzinę temu, Elvis79 napisał(a):

No to kupujemy do switcha2 jeszcze lupę i można cieszyć się lepszą grafiką.

60fps > 30fps.  

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Dupy nie urywa. Wersja standard vs. upgrade na Switcha 2.

1 godzinę temu, Elvis79 napisał(a):

No to kupujemy do switcha2 jeszcze lupę i można cieszyć się lepszą grafiką.

Sytuacja wygląda mi jak z PS5 Pro :E
Za wysoka cena (tutaj gier) + a gdzie ta różnica?!
To powinno być Switch Pro - na który czekali gracze ok. 2 lata.

Jak ktoś nie miał Switch 1, to tylko wtedy warto na premierę kupić Switch2 i ogrywać gry z 1'dynki. Reszcie polecam poczekać aż gry zaczną wychodzić na 2'kę.
Nintendo bardzo chce zrobić z Switch 2 = Wii U. A jestem w stanie uwierzyć że im się uda :E  brak zmian, tylko łagodna ewolucja i dojenie kasy kolejne 7 lat z Switch'a :E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
5 godzin temu, Tankietka napisał(a):

jak kogoś było stać na Switcha w 2017 za 1400-1500zł. Będzie go stać w 2025 na Switcha 2 za 2 koła.

Czyli poniżej inflacji a ludzie jeszcze płaczą za ceną? Na AMD co lepszy model to 3-4k, to jest dopiero śmiechu warte

Macie farta że złotówka jest akurat silna bo byście po 3k robili te preordery na switcha  ;)

Opublikowano
4 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Zamiast ścigać moderów od emulatorów, Nintendo powinno ich zatrudnić, bo ich mody biją na głowę te nintendowskie upgrade'y. 

Ta. Ale na bebechach dużo mocniejszych.