Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Ale patrząc na ten wątek i tak dużą premierę to ten wątek jest dosłownie martwy. Chyba sporo osób tutaj się wstrzymało z zakupem. 

Kto wymienia OLEDa na LCD :E 

A na serio, to lepiej się wyjdzie kupić koteczka. Zostaje nam poczekać na unboxing, zdjęcia jak i koteczkowa recenzja, bo to jest chyba głównym daniem od kilku postów aniżeli Switch 2. :pajac:

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Ale patrząc na ten wątek i tak dużą premierę to ten wątek jest dosłownie martwy. Chyba sporo osób tutaj się wstrzymało z zakupem. 

Konsola jest tak dobra, jak wychodzące na nią gry.

A tu co masz - Mario Kart i co jeszcze, update'y do starych gier? Nie no serio mega dobry powód, żeby wydać tyle kasy, i jeszcze zaliczyć downgrade ekranu. 

• Upvote 1
Opublikowano
36 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Konsola jest tak dobra, jak wychodzące na nią gry.

A tu co masz - Mario Kart i co jeszcze, update'y do starych gier? Nie no serio mega dobry powód, żeby wydać tyle kasy, i jeszcze zaliczyć downgrade ekranu. 

No ale przecież nowe karty graficzne kupuje się głównie żeby grać w starocie w wyższej jakości, to czemu tu nie pykło:hmm:

5 minut temu, galakty napisał(a):

Jedynie ktoś grający ma TV może przymknąć oko, albo w piwnicy. 

Ten LCD nawet w słonecznym pokoju spowoduje że nic widać nie będzie. 400 nitów w 2025 roku? Smartfony w peaku osiągają 2000 :E 

6000:E

Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

No ale przecież nowe karty graficzne kupuje się głównie żeby grać w starocie w wyższej jakości, to czemu tu nie pykło:hmm:

Jakie starocie, przecież prawie wszyscy tutaj, łącznie z Tobą, grają w same nowości jak tylko wyjdą, bez względu na to czy gra kupa a stan techniczny -100.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Wstrzymali się z kupnem głównie przez brak OLED-a. Nikt już nie chce wracać do gorszej jakości. Ja też czekam na wersję z lepszym ekranem, a przy okazji do tego czasu wyjdzie więcej gier.

• Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ponoć powłoka ekranu jest z kartonu i rysuje się od patrzenia, ktoś ma porównanie do switch 1 oled ? 

To samo, nic nowego. Pisałem już, Nintendo tłumaczyło się że to konsola dla dzieci i jak się ekran zbije to taka powłoka powoduje, że nie będzie odprysków i się nie skaleczą. Rysuje się od patrzenia.

nakleiłem szkło z Aliexpress za 3 zł i problem z głowy ;) 

Opublikowano
13 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Nie mialem switcha jedynki i sie zastanawiam czy jako fanaberie nie kupic sobie....

Jako fanaberie, to rozwaz po prostu najtanszego Switcha Lite, kosztuje ponizej 900zl. Skoro i tak praktycznie nie ma exclusivow na Switch 2... A na NS1 jest sporo gierek do ogrania.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, slafec napisał(a):

Zelda: Breath Of The Wild Sold 3,840,000 Copies Combined, 2,760,000 On Switch & 1,080,000 On Wii U

Wii U to porażka Nintendo, ale i tak opchnęli milion kopii Zeldy w niecały rok.

Z Wiki:

Cytat

34.51 million copies

Breath of the Wild is the best-selling Zelda game and one of the best-selling video games of all time, with 34.51 million copies sold as of March 2025. It is considered one of the greatest video games of all time, with it winning several Game of the Year awards.

Edytowane przez daerragh
Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Wstrzymali się z kupnem głównie przez brak OLED-a. Nikt już nie chce wracać do gorszej jakości. Ja też czekam na wersję z lepszym ekranem, a przy okazji do tego czasu wyjdzie więcej gier.

A żebyś wiedział że tak będzie! Dziś rano przed pójściem do szkoły młody włączył na TV jakiś unpacking S2 z YT, i mówi do mnie: kiedy wyjdzie wersja OLED? Nie wiem, 2-3 lata? Ok, no to wtedy kupimy, a i gry będą xD 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slafec napisał(a):

Super, ale co to ma do rzeczy? Wrzuciłem wyniki z pierwszych miesięcy, a Ty całkowitą sprzedaż z 8 lat (i z obu platform).

A dajcie mi spokój z Wii. Dzieciaki mnie przekonały żebym im kupił, pograły 2 tygodnie, i stwierdziły że sterowanie jest do dupy i nie chcą tej konsoli. Udało mi się sprzedać, 4 tygodnie wisiała na 2 portalach, ostatecznie odzyskałem tylko połowę zainwestowanej kasy... 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galakty napisał(a):

To samo, nic nowego. Pisałem już, Nintendo tłumaczyło się że to konsola dla dzieci i jak się ekran zbije to taka powłoka powoduje, że nie będzie odprysków i się nie skaleczą. Rysuje się od patrzenia.

nakleiłem szkło z Aliexpress za 3 zł i problem z głowy ;) 

Oczywiście, że musi być plastik. Gdzie Ty w takiej kobyle sobie szkło wyobrażasz, które nawet w małych komórkach potrafi się łatwo zbić nawet jak jest super hiper najnowszym Gorilla Glass. Co dopiero w takim bydle. Za chuja sobie nie wyobrażam w tym fabrycznego szkła.

3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Ponoć powłoka ekranu jest z kartonu i rysuje się od patrzenia, ktoś ma porównanie do switch 1 oled ? 

Rysuje się tak jak każdy plastik gdy jeździć po nim ostrym metalem. Ziarenko piasku, kamyczek pewnie też zrobi swoje ; d

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano

Nie śledziłem. Kiedy będą testy w trybie portable?

Digital Foundry tradycyjnie - robi za platformę do reklamy i stroni od wkurzania widzów złymi wiadomościami, bo mają się czuć dobrze przy oglądaniu i wracać później nakręcać odsłony.

Czyli jest test wydajności S2... ale oczywiście ani slowa o trybie przenośnym. Wszystko zgodnie z wytycznymi Nintendo: Ludzie mają się zachwycać różnicą S1 vs. S2 w trybie docked. I kit, że S1 w trybie docked był lekko szybszy, a w S2 tryb docked a portable to przepaść.

Nintendo daje APU zrobione w procesie rodem z roku 2017, więc postęp będzie śmieszno-tragiczny. Ale jaki konkretnie? No od łysego z DF się raczej nie dowiemy. 

Za 1GHz proca w procesie ala TSMC 12nm, Switchowi 2 życzę to co słynny doktor nauk wykładający fizykę kolizji twarzy z chodnikiem.