Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Mam nadzieję, że to się uda i będzie tam co oglądać. Co prawda sporo anime jest na netflixie czy c+ np, ale jednak nie wszystko, Attack on Titan muszę oglądać na CDA, chociaż teraz zamknęli kanał Samperosa, więc jest trochę bieda :E 

Edytowane przez Pavel87
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Na Prime Video też coś się znajdzie, ale brakuje napisów. Z kolei te stronki online mają często tragiczne tłumaczenia AI. Liczę na to, że wleci to w końcu na jakieś porządne VOD w dobrej jakości i z normalnym tłumaczeniem.

• Like 2
Opublikowano

Może u nas nie ma takiego zainteresowania, sam nie wiem, myślałem kiedyś, że Crunchyroll bardziej otworzy się na Polskę, będą polskie napisy. Manga ogólnie sprzedaje się co raz lepiej w naszym kraju, widziałem ostatnio jakiś tytuł, któryn w Polsce sprzedał się w 90tys egzemplarzy, więc fajnie by było gdyby jakaś platforma do oglądania anime też się otworzyła

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś planuje wykupienie subskrypcji do nowej platformy Anime, która zadebiutowała w naszym kraju (ADN)? Nie ukrywam, że fajnie by było legalnie oglądać anime w naszym kraju z polskimi napisami. Narazie katalog mają niewielki, ale ruszyli w poniedziałek i stopniowo mają dodawać kolejne anime. Ja wykupiłem od razu cały rok, w sumie nie po to żeby oglądać, ale raczej z racji wsparcia samej inicjatywy. Szkoda, że Crunchyroll na to nie wpadł. Mam nadzieję, że ADN znajdzie u nas duże zainteresowawnie

Opublikowano

Tak, cena jest całkiem kusząca. Myślę, że katalog z każdym kolejnym miesiącem będzie się rozrastał. Mają też dodać jakieś klasyki. Zobaczymy. Ja póki co dodałem tam do swojej list "Sword of Demon Hunter KIJIN GENTOSHO". Planowałem kiedyś obejrzeć to teraz będzie okazja

Opublikowano (edytowane)

Tongari Boushi no Atelier - taka wizualna perełka, bardzo ładna kreska i całkiem całkiem animacja, to takie anime z tych "uroczych" (raczej skierowana do nieco młodszych widzów niż nieco starszych wiec należy mieć to na uwadze), nie spodziewałbym sie tutaj jakiejs wyrywającej z butów fabuły ale to moze być całkiem smaczny cukierek w ładnym papierku, na razie dwa odcinki

p.s. anime dosyc dobrze oddaje styl graficzny mangi na jakiej bazuje (kreska, wygląd postaci , przedmiotów i pomieszczeń)

Edytowane przez Oldman
Opublikowano

@AndrzejTrg tak mogło być, to by wiele wyjaśniało :D A ja się wziąłem za oglądanie Naturo, póki co 20 odcinków za mną, bardzo mi się podoba :) Oczywiście przeraża mnie ilość odcinków samego Naruto jak i Naruto Shippuden, także nie wiem czy wytrwam :D 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Pavel87 i takim obrazkiem można płaskoziemcą zamknąć jadaczki :E piękne czasy kiedy, 3 odcinki piłka leciała w jedną stronę :D 

A co do Naruto to też kiedyś chciałem się za to zabrać, ale ta ilość odcinków... coś tam oglądnąłem(jak już w tego lisa siedmioogoniastego ewoluował), coś też pograłem, ponieważ te starsze gry miały fabułę z początku anime i w skróconej wersji. Do teraz żałuję że nie wypuścili tego w wersji takiej jak DB Kai czy choćby ww. Tsubasy, to by pewnie o 1/3 a może nawet o połowę zmniejszyło ilość odcinków,a ich chyba w podstawowym Naruto jest ok. 1000.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

@AndrzejTrg oj tak, to by było coś. Naruto w stylu DB KAI, mniejsza ilość odcinków, mniej fillerów, ale nie sądzę żeby coś takiego powstało. Niestety, z racji tego, że jest mnóstwo fajnego Anime do oglądania a ja oglądam jeden odcinek dziennie to nie wiem czy będę w stanie to wszystko obejrzeć :D dopiero co skończyłem Attack on Titan, które i tak mnie mocno wymęczyło, a ilość odcinków tego przy Naruto to pikuś :P 

Opublikowano

@Pavel87 

No właśnie szkoda, że nie ma skróconej wersji, bo jednak ilość odcinków przeraża :) 

Attack of Titan kiedyś oglądałem, do oglądnięcia ale bez szału.

Ostatnio zobaczyłem Berserka, ale tylko anime z 1997, bardzo fajne i twórca Dark Soulsów się tym też w jakimś stopniu inspirował :) 

Nie wiem czy widziałeś, ale z nowych anime to mocno polecam Record of Ragnarok, bardzo fajnie przedstawiona walka między bogami a ludźmi. 

Opublikowano

Mam na liście Record of Ragnarok do obejrzenia, czeka na swoją kolej :) Berserska oglądałem jakiś czas temu, za dużo tego. Jeszcze mam kilka klasyków do obejrzenia a co dopiero nowe, które wychodzą :D z nowych to polecam Choubatsu Yuusha 9004-tai Keimu Kiroku, fajna kraska, super fabuła i bohaterowie

• Like 1
Opublikowano

No to sobie zobacz czym prędzej RoR, ja tak wsiąkłem że 1 i 2 sezon na dwóch posiedzeniach zobaczyłem i najgorsza rzecz jaka może być, to oczekiwanie dość długie na kolejny sezon, który jeszcze nie zakończył historii :) więc znowu trzeba czekać, a tego nie lubię. 

Te Choubatsu sobie zapiszę i jak gdzieś dopadnę to oglądnę, ponieważ zapowiada się ciekawie. 

Nie wiem czy są tu jacyś fani Guyvera?

8168697.10.webp

Był kiedyś aktorski film, a nawet chyba dwa, za dzieciaka uwielbiałem ten jego "pancerz" a też później zrobili anime. Ale teraz jak patrzę to oryginalne anime jest z lat 1989, a chyba odświeżona wersja którą widziałem jest z roku 2005. Muszę zagłębić temat czy to jest odświeżenie czy coś nowego. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Pavel87 napisał(a):

@AndrzejTrg tak mogło być, to by wiele wyjaśniało :D A ja się wziąłem za oglądanie Naturo, póki co 20 odcinków za mną, bardzo mi się podoba :) Oczywiście przeraża mnie ilość odcinków samego Naruto jak i Naruto Shippuden, także nie wiem czy wytrwam :D 

Jeśli pominiesz fillery, to bez problemu wytrwasz do końca. Dla mnie Naruto to niesamowita seria: genialne historie o determinacji, świetnie nakreśleni bohaterowie, epicki soundtrack i przede wszystkim fantastyczne walki. Moim zdaniem Shippuden trzyma jeszcze wyższy poziom.

• Like 1
Opublikowano

@Jaycob póki co mi się podoba i planuje obejrzeć całe Naruto ale Shippuden ma 500 odcinków, to dla mnie masakra, ze dwa lata oglądania :D można pominąć fillery i nie stracić niczego ważnego z fabuły? Czytałem, że tych fillerów jest ponad 300 odcinków. 

Opublikowano

Spokojnie możesz je pominąć i absolutnie nic nie stracisz. Fillery nie są pisane przez autora mangi.  Także z 500 odcinków robi się TYLKO ~300. :E  Niektóre są całkiem spoko i śmieszne, ale absolutnie nic dodają do fabuły. 

Ty masz teraz luksus - możesz sobie to przefiltrować i obejrzeć samą mięsistą fabułę. :)  Ja oglądałem to na bieżąco, czekając tydzień w tydzień z wypiekami na twarzy na kolejny odcinek, który na koniec i tak okazywał się fillerem. :heu::mad:

1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Jaycob a pytanie odnośnie Naruta, kiedy on staje się pierwszy raz tym siedmioogoniastym lisem? Wiem, że do tego momentu mniej więcej, oglądałem/grałem i się właśnie zastanawiam na którym odcinku i jakiej serii to mogło być. 

Dziewięcioogoniasty*. ;)  

Spoiler

siedmioogoniasty to już inna bestia. :D 

Nie pamiętam dokładnie odcinka, ale to na pewno działo się w Shippudenie. Co do samej przemiany, to:

Spoiler

do takiej "czystej" przemiany w żywą bestię nigdy nie dochodzi, Naruto raczej operował z różnymi formami z czakry. 

• Like 2
Opublikowano

@Jaycob a no widzisz, 9-ogoniasty, ale chodzi o tego Lisa, kojarzę że miasto płonęło, on stał jakby nad zgliszczami. Tylko nie wiem czy to oglądałem, czy grałem :) to chyba któraś z kolei wojna domowa była, coś takiego mi świta, ale jak przez mgłę jak w Silent Hillu :E 

Opublikowano

Fangkai Nage Nuwu

https://ogladajanime.pl/anime/fangkai-nage-nuwu/1

wśród zalewu w większosci japońskich miernot z fabułą pisaną na kolanie i bazującej na utartych schematach i MC o mentalnosci 8 latka ta chińska donghua wybija sie ponad przeciętnosc, nie jest to zadne arcydzieło ale ma sporo mocnych punktów (straszna szkoda ze 1 sezon ma tak mało odcinków , nie wiadomo jeszcze czy powstanie kolejny, bo materiału zródłowego mają dużo). Nie wiem czy to prawda ale animacja podobno jest utrzymana w poważniejszym tonie niż komiks (co mnie akurat cieszy).