Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 16.04.2026 o 10:07, Pavel87 napisał(a):

Oczywiście przeraża mnie ilość odcinków samego Naruto jak i Naruto Shippuden, także nie wiem czy wytrwam :D 

I jak idzie? Naruto nie tykałem. 

Na jesień zapowiedziano drugi sezon  Black Clover toteż postanowiłem nadrobić sezon pierwszy, a tu zonk - 170 episodów do obejrzenia. Nie ma szans, bym wyrobił się na premierę kontynuacji, ale spróbuję coś tam nadrobić. 

Opublikowano
W dniu 13.07.2026 o 18:44, sierotaZpclaba napisał(a):

I jak idzie? Naruto nie tykałem. 

Ciężko mi idzie, 40 odcinków za mną, póki co zrobiłem sobie przerwę. Ale nie wiem czy dam radę :P 

Opublikowano

A co tam mamy na lato:

Kontynuacja Clevatess, szkolny setting drugiego seoznu mnie mocno odrzucił, ale wątek jak najbardziej daje radę!

Jeśli komuś siadł Solo Leveling, to aktualnie leci jego kopia (nie sprawdzałem, kto od kogo zgapił) pt. Tomb Raider King Generalnie wygląda jak uboższa wersja wspomnianego, ale na plus bardziej zadziorny bohater. Tym razem cofamy się w czasie zachowując wiedzę z "poprzedniego życia". 

Mogę zarekomendować Though I Am an Inept Villainess. W momencie zamachu na życie głównej bohaterki dochodzi do zmiany ciał z napastnikiem i MC próbuje udowodnić, że ona to ona. Ale na wzór RE:Zero - nie da się tego słowami wytłumaczyć, bo blokuje magia. 

Nieźle się zapowiada I Want to Love You Till Your Dying Day 

Bardzo ciekawa interpretacja Ghost in the Shell i moim zdaniem całkiem niezłe miejsce na start z tą serią. Materiału źródłowego nie znam, ale nie brak głosów, że to bardzo wierna (przez co zdecydowanie odmienna od filmu, czy serii SAC) adaptacja. Ciekawe, może trochę kontrowersyjne (jeśli się obejrzało wcześniej wszystko z tej serii) doświadczenie. 

Liar Game - kiedyś już to grali pod nazwą Tomodachi Game. Kompletnie nie moje klimaty, irytująca swoją naiwnością główna bohaterka. A mimo to nieźle się to ogląda. 

Red River czyli adaptacja mangi sprzed 30 lat. Gatunek isekai/time travel, z dzisiejszego punktu widzenia - z masą archaizmów. Ciekawe doświadczenie. 

Jaadugar: A Witch in Mongolia plusik za nietypowy setting, ale zalet jest tu sporo więcej. 

Była podróbka Solo Leveling, mamy też kopie Shield Hero, a mianowicie The Exiled Heavy Knight Knows How to Game the System. Klasyczne isekai od zera do bohatera, gdzie MC udowodni wszystkim, że wyśmiewana klasa tanka nie jest taka zła, jak się wszystkim w świecie gry wydaje.

No i mój aktualny TOP (oprócz sequeli) Yani_Neko bajka, które nieczęsto się trafia. Czarny humor, pełno obrzydliwości, bardzo trafnie ujęty problem uzależnień od używek wszelkiej maści.