Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.01.2025 o 23:56, Harddrinkingman napisał(a):

Jestem po pierwszym sezonie Kimetsu no Yaiba. Na której platformie streamingowej obejrzę sezony 2-4 z polskimi napisami bo nie bardzo widzę "online". Amazon I Netflix ponoć Eng.

Na Netflixie jest chyba jeszcze sezon 3. A tak to to ja oglądałem na polskich stronach z anime jak shinden.pl itp

Opublikowano
W dniu 20.01.2025 o 17:27, TheMr. napisał(a):

Oj, to nie pomogę. Nie oglądam PL sub od 20 lat. Chociaż Nyaa ma multi subs, i chyba PL jest :) 

Netflixowe wydania czasami mają, bardzo rzadko Disnej+, crunchyroll, hidive, hulu, amazon, bilibili global :Echyba nigdy nie miały. 

\

Lewych streamingów (shinden) też nie polecam. Kiepskie encody, suby mogą być nie wiadomego pochodzenia, plus masa szemranych skryptów, reklam i syfu nie stronie. Bez solidnie skonfigurowanego blokera nawet nie podchodzić. 

W dniu 21.01.2025 o 15:55, AndrzejTrg napisał(a):

[...] anime co gość takie kulki to katany/miecza wsadzał? 

Heh, jedno zdania i nagle mgliste wspomnienia wracają. Chyba to kiedyś oglądałem w krajowej telewizji. Rozważę odświeżenie tego starocia. 

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skończyłem The Fable. Dla mnie REWELACJA! Obejrzałem wszystkie 25ep. bez znudzenia, wszystkie odcinki dla mnie świetne, postacie wyraziste i interesujące, fabularnie się wciągnąłem. Zdecydowanie czekam na więcej. Mam nadzieję, że będzie kolejny sezon, aczkolwiek na to się nie zapowiada, bo zakończenie jakieś takie randomowe, bez konkretnego uderzenia.:D 9/10

• Like 1
Opublikowano

Co do anime... Ostatnio obejrzałem i polecam "Miami Guns" jest tego 13ep. Nie jest to żadna nowość, ale mimo dość przyjemnie się ogląda... spodoba się szczególnie tym co oglądali seriale kryminalne.

Co do Dragon Ball: Daima... ciężko powiedzieć coś konkretnego chwilowo, ale jak na chwilę obecna to odcinki jakieś takie nie równe są.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Nie podoba mi się to. :thumbdown:

Nie przywiązuj się przesadnie do głównych postaci w tej opowieści :E 

To co tam oglądacie w sezonie zimowym? Ja zebrałem ~35 tytułów. Między innymi:

Dla fanów doktora Housa mamy Ameku_Takao_no_Suiri_Karte Pierwsze epizody mnie nie chwyciły, wątki bardziej kryminalne, niż medyczne, ale aktualnie jest niezły temat klątwy/spontanicznego samozapłonu ludzi. Solidna 6 z potencjałem na 7 / 10. 

Świetnie mi się śledzi BanG_Dream_Ave_Mujica. Tytułowy zespół z mega skomplikowanym i dobrze napisanym tłem. Stety niestety, by w to wejść jednak polecam zacząć od początku, postacie się przewijają między seriami, a pierwszy sezon to marna kopia K-ON, dopiero w drugim sezonie zmieniło się studio wraz z przebudową art stylu i Bang Dream nabrało własnego charakteru. 

Kono_Kaisha_ni_Suki_na_Hito_ga_Imasu jakby ktoś był zmęczony szkolnymi romansami. Po dwóch epkach nieźle się rozkręca, z ukazaniem dosyć wiarygodnego związku dorosłych ludzi, którzy w dziecinny sposób próbują ten swój związek zachować w tajemnicy. 

Medalist 

Drugi sezon Solo Leveling. Jest coś satysfakcjonującego w w śledzeniu poczynań mocarnego bohatera. 

Plus sporo kontynuacji. 

Edit: A dopiszę jeszcze Akuyaku_Reijou_Tensei_Ojisan jako dość ciekawy spin na temat ostatnio popularnego motywu otome games. 

Edytowane przez sierotaZpclaba
  • Like 1
Opublikowano

Dzięki za polecajkę. 

U mnie tylko I May Be a Guild Receptionist, but I'll Solo Any Boss to Clock Out on Time (4 odcinek/Currently Airing)

Motyw przewodni opowiada o dziewczynie, która pracuje jako recepcjonistka w gildii i aby uniknąć nadgodzin z odpisywaniem na raporty z potworów, to pokonuje bossów w 1-2 ciosach, ponieważ inni nie są w stanie sobie z nimi poradzić. :E  Szkoda tylko, że cały ten motyw rozsypał się już w drugim odcinku i zamieniło się to w kolejne oklepane anime  z drużynami eksplorujących lochy...

Podajcie swój MAL, może się przyda.;) Mój: https://myanimelist.net/profile/jaycob 

Opublikowano (edytowane)

Podobne odczucia mam co do Recepcjonistki. Był skromny potencjał, ale jakoś skręciło to w kierunku właśnie łażenia po dungeonach z średnio ciekawą, OP bohaterką. 

Wysłałem zapro na MALa, choć dla mnie to raczej platforma do prowadzenia statystyk/listy anime, niż jakaś tam społecznościowa. Ale na profile znajomych zerkam na koniec sezonu, by porównać oceny. 

edit: jakby ktoś chciał podejrzeć profil osobnika, który ma ewidentny problem z porzucaniem serii:
https://myanimelist.net/profile/m3ccaryn

Edytowane przez sierotaZpclaba
  • Like 1
Opublikowano

Gdzieś kiedyś mi wyświetliło staty, że to jakieś 4% wszystkich anime, no coś tam obejrzałem :E

Dyszek raptem 5 sztuk wystawiłem. A realnie w moim sercu tylko Steins;Gate. Z czasem poluzowałem trochę kryteria, a DBZ siedzi tam za nostalgię. 

Opublikowano

Dragon Ball Daima ep 17. Poezja. Jakby Superka chociaż 10% tego dostała co Daima, to byłoby o wiele lepiej. Walki, animacje, choreografia, komedia, esencja Dragon Balla wyciągnięta w 100%. Bajka. 

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wiadomo ile ma być odcinków Daimy? bo Ja sobie dojechałem do 10 i czekam aż się więcej nazbiera, bo nienawidzę czekać tydzień na kolejny odcinek :) . Tak szczerze wg. mnie to DBZ>DB>DAIMA>DBGT>SUPER 

Już końcóweczka, ja obecnie po wczorajszym 17, może w 3-4 odcinkach łącznie coś się działo reszta nuda niestety.. Dla mnie DBZ > SUPER > GT > Daima > DB :E Mocno liczyłem na kontynuacje super i coś więcej z Ultra Instynktem a tu :dupa:

Opublikowano

No było ich dużo, mnie strasznie zraziła  początkowa kreska, gdzie była po prostu tragiczna i mimo że to naprawili to jak oglądałem to czasami miałem mind fucka czy to ma tak wyglądać czy znowu ktoś coś spoerdzielił 🙂

Każdy DB jest dla dzieci 🙂 Daima jest bardziej w młodsze pokolenie skierowana to prawda, ale mi się ogląda wyśmienicie 😁 tzn. że sks jeszcze daleko.

Opublikowano
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Już końcóweczka, ja obecnie po wczorajszym 17, może w 3-4 odcinkach łącznie coś się działo reszta nuda niestety.. Dla mnie DBZ > SUPER > GT > Daima > DB :E Mocno liczyłem na kontynuacje super i coś więcej z Ultra Instynktem a tu :dupa:

Jak mogłeś liczyć na UI kiedy to się dzieje przed Beerusem ale delikatnie po Z? :E GT i Super nad Daimą, żeś poleciał mocno. Walka w Daima miały więcej choreografii i lepsza animacje niż 80% walk w Superce, nie będę wspominał o Gt żeby nie kopać leżącego. Wolisz ilość zamiast jakości. 

Opublikowano (edytowane)

Czytaj ze zrozumieniem :E pisząc o UI miałem na myśli kontynuację DBS a nie że pojawi się w daima :E każdy ma różne gusta mi się super bardzo podobał ty masz inaczej to normalne ;) Jak dla mnie  podczas turnieju mocy w DBS walki były bardzo dobre i dobrze wyglądały. Swoją drogą to GT też mi się podobał, Daimę oglądam po prostu z sentymentu do tej serii i nic więcej z resztą jak większość ludzi z tego co czytałem i słyszałem na żywo od starych znajomych ze szkoły z którymi razem zaczynaliśmy na RTL7.

Edytowane przez Send1N