Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 22.03.2026 o 13:55, zgreg napisał(a):

Od jakiegoś czasu kiedy próbuje sfinalizować zakup na aliexpress to pod koniec, kiedy wpisze kod blik w aplikacji mobilnej ali jest komunikat: Co najmniej jedna  zniżka z pierwotnego zamówienia wygasła.Twoja suma została ponownie obliczona. I jest finalnie do zapłaty 175zł, o ok. 40zł drożej (ze 130zł). Kasy nie pobiera z konta. O co tu chodzi?

Masz pewnie kilka kont, te same dane na obu i system wyłapuje, że już z tego kodu zniżkowego korzystałeś. 

11 godzin temu, adashi napisał(a):

Smart był po 30? Nie przypadkiem po 40?

Dla tych co dawno nie mieli lub nigdy było za 30.

Komu "masełko" w promocyjnej cenie :boink:

https://www.vinted.pl/items/8468425115-maslo-do-negocjacji

Opublikowano (edytowane)

No i masełko spadło z rowerka :cool: Kiedyś po moich zgłoszeniach jednej osobie z 160 ogłoszeń zostało 10. Wkurzyłem się bo ja się staram robię jak najlepsze zdjęcia a ktoś wrzuca wszystko z neta co jest zabronione.

Edytowane przez lokiju
Opublikowano
17 godzin temu, Zas napisał(a):

Ja dostałem ofertę za 30 zł,, nie wiem, czy to była jakaś szersza akcja :) Za tyle to grzech było nie kupić. 

dla stalych klientow zawsze jest gorzej, mi sie skonczył smart - mialem mozliwosc przedluzenia za 49zł ale nie zrobilem tego bo i tak nie planowalem nic zamawiac przez miesiac, po chyba 2-3 tygodniach dostalem wiadomosc ze przedluz smart PROMOCJA za 39zł tylko teraz

moze faktycznie promocja byla, ale wydaje mi sie ze juz drugi raz tak mialem

Opublikowano (edytowane)

Ludzie mają nasrane. Jakieś 3 dni po polubieniu mojego przedmiotu na Vinted skorzystałem z opcji zaproponuj cenę i zaproponowałem niższą kwotę. Na co ta osoba usunęła polubienie i dała je jeszcze raz 🤣 I tak to się kręci. 

Do tego negocjacje o 1-3 zł a pózniej te same osoby na Facebooku wyśmiewają tych co im właśnie proponują tego typu zniżkę. Jakaś podwójna moralność.

Edytowane przez lokiju
Opublikowano (edytowane)

cebula na tanią wysylke kurierem jesli ktos chce dostawe pod drzwi

do tej pory nadawalem w punkcie (poczta/zabka) - mala paczka 13-14zl no ale trzeba bylo jechac (zwykle na poczte bo w zabce tylko male paczki)

paczkomat-drzwi kosztuje 21zł
uruchomiono usluge (w sendit dziala) tanie zwroty inpost
nadajesz w paczkomacie a przychodzi na adres

cena 10,8zl chyba bez wzgledu na gabaryt

do tego paczkomat mam o wiele blizej

Edytowane przez duniek
Opublikowano

W ogłoszeniu foty z godzinnego testu proca w OCCT a chłop mnie pyta czy stabilny i jakie temperatury. Skąd się takie jełopy qrwa biorą. Gość może mieć inny cooler, inną pastę albo mieszkać blisko gór. Na zdjęciu widać też ramkę kontaktową której nie daje do proca. Podniosłem cenę i olałem typa bo i tak pewnie nie kupi.

Opublikowano
22 godziny temu, blabla123 napisał(a):

Item za 450, za 400 generalnie chciałem sprzedać.

Padła propozycja 350, od razu podniosłem na 500, więc pada kolejna czyli 400 i sprzedałem XD

ja robie to samo, jak cos dlugo wisi i ktos proponuje mniej, a mnie juz nie zalezy to podnosze cene i mowie ze pomyłka w cenie

mialem item za 550
gosc dawał 450, podnioslem na na 600

i ten sam gosc mowi ze jednak kupi za te 550 i zebym wrocil do starej ceny a ja jeszcze podnioslem na 650

najlepsze ze ktos inny kupił

Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.04.2026 o 12:51, Pentium D napisał(a):

W ogłoszeniu foty z godzinnego testu proca w OCCT a chłop mnie pyta 

Znowu męczybuła napisał i pyta czemu mu nie odpisałem i skoro procesor K to czy kręcony bo on chce znać historię proca xD Boże... Zablokowałem.

Edit: uff, sprzedało się. Męczybuła mógł kupić za 699 a nawet byłem skłonny zejść na 649 w piątek bo i tak szedłem na zakupy to bym od razu wysłał, ale wolał pytania zadawać. Podniosłem na 749 a wczoraj wieczorem zmieniłem na 699 i poszło bez zbędnych pytań.

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

Nie jest tak źle.

Z powodu sporej liczby przedmiotów na sprzedaż część mam wystawioną tylko na allegro lokalnie.

W ciągu 4 dni sprzedałem dwa przedmioty na allegro lokalnie,  bez żadnych negocjacji, zero wiadomości. Sprzedaż, wysyłka, odbiór - bez zbędnych czynności. 

Opublikowano
8 minut temu, marcin2468 napisał(a):

Nie jest tak źle.

Z powodu sporej liczby przedmiotów na sprzedaż część mam wystawioną tylko na allegro lokalnie.

W ciągu 4 dni sprzedałem dwa przedmioty na allegro lokalnie,  bez żadnych negocjacji, zero wiadomości. Sprzedaż, wysyłka, odbiór - bez zbędnych czynności. 

Ja mam tak na OLX. Kupuję bez wałków i problemów, sprzedaję bez problemów. Mam 11 piątek otrzymanych i 30 wystawionych. Żadnej innej od kiedy wszedł nowy system ocen.

Opublikowano

Za takie coś ban na 30 dni powinien być. W tytule Asus, 3 pierwsze foty boxa od Asusa a na dwóch ostatnich forach płyta asrocka.

https://www.vinted.pl/items/8584381936-plyta-glowna-asus-prime

Jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak ktoś ma boxa np od lepszego proca jako podkładkę a wysyła jakiegoś słabszego bo zrobił upgrade i box robi jako pudełko wysyłkowe, ale to wyżej to polowanie na jelenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Za takie coś ban na 30 dni powinien być. W tytule Asus, 3 pierwsze foty boxa od Asusa a na dwóch ostatnich forach płyta asrocka.

https://www.vinted.pl/items/8584381936-plyta-glowna-asus-prime

Jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak ktoś ma boxa np od lepszego proca jako podkładkę a wysyła jakiegoś słabszego bo zrobił upgrade i box robi jako pudełko wysyłkowe, ale to wyżej to polowanie na jelenia.

A możesz go zgłosić? Przecież to oszust jest. H61 sprzedaje w cenie B760.