Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wrobel_krk napisał(a):

Jak to jest z ta przesyłka OLX jako sprzedawca, duże ryzyko jakiś trików kupujących?

Zawsze używam. Nigdy nie miałem żadnych problemów. Sprzęty od 80pln do 4000pln. Jako kupujący muszę mieć 24h na sprawdzenie sprzętu. Sporo kart generuje błędy dopiero po godzinie, dwóch obciążenia czego nie da się sprawdzić przy odbiorze osobistym i krótkim sprawdzeniu w kompie. Nawet wylistowane mam wyłącznie z opcją sprawdzenia bo jak mam jako kupujący sprawdzić co mi sprzedający wysłał???

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
1 minutę temu, Grolshek napisał(a):

Podałem tor myślenia kupującego i dlaczego ta opcja ma być włączona. Czego tu nie rozumieć???

Ale autora to nie obchodzi, on chce coś sprzedać , a nie kupić.

Opublikowano
5 minut temu, Alek_M napisał(a):

Ale autora to nie obchodzi, on chce coś sprzedać , a nie kupić.

Jestem dziś bardzo spolegliwy więc wytrzymam. W pierwszej części mojego posta odpowiedziałem na pytanie. To jest ta część:"Zawsze używam. Nigdy nie miałem żadnych problemów. Sprzęty od 80pln do 4000pln."

W drugiej części mojego posta określiłem stronę kupującego i dlaczego użytkownik powinien włączyć opcję sprawdzenia karty przed potwierdzeniem zakupu. To jest ta część: "Jako kupujący muszę mieć 24h na sprawdzenie sprzętu. Sporo kart generuje błędy dopiero po godzinie, dwóch obciążenia czego nie da się sprawdzić przy odbiorze osobistym i krótkim sprawdzeniu w kompie. Nawet wylistowane mam wyłącznie z opcją sprawdzenia bo jak mam jako kupujący sprawdzić co mi sprzedający wysłał???".

Tym samym wyczerpałem temat całkowicie. Czy jest jeszcze coś czego nie ogarnąłeś?

Opublikowano
3 minuty temu, Grolshek napisał(a):

Tym samym wyczerpałem temat całkowicie. Czy jest jeszcze coś czego nie ogarnąłeś?

To Ty nie ogarniasz podstawowego pytania i powtórzę je za autora "Jak to jest z ta przesyłka OLX jako sprzedawca, duże ryzyko jakiś trików kupujących?"

W żadne odpowiedzi nie napisałeś nic jak jest z przesyłkami jako sprzedawca oraz jakie jest ryzyko trików kopiujących, tylko wylewasz swoje żale, że jako kupujący musisz to i tamto, co kogo to obchodzi?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Alek_M napisał(a):

To Ty nie ogarniasz podstawowego pytania i powtórzę je za autora "Jak to jest z ta przesyłka OLX jako sprzedawca, duże ryzyko jakiś trików kupujących?"

W żadne odpowiedzi nie napisałeś nic jak jest z przesyłkami jako sprzedawca oraz jakie jest ryzyko trików kopiujących, tylko wylewasz swoje żale, że jako kupujący musisz to i tamto, co kogo to obchodzi?

Po raz trzeci ci wklejam odpowiedź. "Zawsze używam. Nigdy nie miałem żadnych problemów. Sprzęty od 80pln do 4000pln." I to jest odpowiedź na pytanie której nie potrafisz zrozumieć. Wytrzeźwiej i pisz dopiero. Albo jak coś bierzesz to bierz pół.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano (edytowane)

Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, ze piszesz jako kupujący, a nie sprzedający, więc popraw ten post, bo wprowadzasz ludzi w błąd. I sam wytrzeźwiej, bo agresją daleko nie zajedziesz na tym forum

Zacytuję, bo sam się mieszasz "Sprzęty od 80pln do 4000pln. Jako kupujący muszę mieć 24h na sprawdzenie sprzętu. Sporo kart generuje błędy dopiero po godzinie, dwóch obciążenia czego nie da się sprawdzić przy odbiorze osobistym i krótkim sprawdzeniu w kompie. Nawet wylistowane mam wyłącznie z opcją sprawdzenia bo jak mam jako kupujący sprawdzić co mi sprzedający wysłał???"

To się zdecyduj, czy piszesz jako sprzedającym, czy kupujący :smiech:

Edytowane przez Alek_M
  • Upvote 2
Opublikowano
15 minut temu, Alek_M napisał(a):

Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, ze piszesz jako kupujący, a nie sprzedający, więc popraw ten post, bo wprowadzasz ludzi w błąd. I sam wytrzeźwiej, bo agresją daleko nie zajedziesz na tym forum

Zacytuję, bo sam się mieszasz "Sprzęty od 80pln do 4000pln. Jako kupujący muszę mieć 24h na sprawdzenie sprzętu. Sporo kart generuje błędy dopiero po godzinie, dwóch obciążenia czego nie da się sprawdzić przy odbiorze osobistym i krótkim sprawdzeniu w kompie. Nawet wylistowane mam wyłącznie z opcją sprawdzenia bo jak mam jako kupujący sprawdzić co mi sprzedający wysłał???"

To się zdecyduj, czy piszesz jako sprzedającym, czy kupujący :smiech:

Jedziemy czwarty raz, możesz wreszcie trafi. Dam tym razem wielkimi literami może ogarniesz ten prosty przekaz:

PYTANIE: Jak to jest z ta przesyłka OLX jako sprzedawca, duże ryzyko jakiś trików kupujących?

ODPOWIEDŹ: Zawsze używam. Nigdy nie miałem żadnych problemów. Sprzęty od 80pln do 4000pln.

Opublikowano

Wystawiłem GPU na OLX i w ciągu dwóch dni dwie podobne wiadomości od obcokrajowców, którzy niby będą przejazdem w okolicy i mogą podjechać i kupić.

Co to za rodzaj wałka?

Cytat

Jadę dziś z Liberca (CZ) do Warszawy, możemy negocjować, kiedy odebrać, cena jest ok, mogę zapłacić gotówką w złotówkach przy odbiorze lub przelewem Revolut/Wise

Opublikowano
8 minut temu, krukkpl napisał(a):

Wystawiłem GPU na OLX i w ciągu dwóch dni dwie podobne wiadomości od obcokrajowców, którzy niby będą przejazdem w okolicy i mogą podjechać i kupić.

Co to za rodzaj wałka?

Nowy wałek? Jak tylko coś będziesz wiedział daj znać poproszę. Wyrabiają się oszuści coraz lepiej jak już OLX wysyła gdzie się da wiadomości jak zabezpieczyć się przed nimi.

Opublikowano
20 minut temu, galakty napisał(a):

Sprzedaż tylko online. 

można się umówić pod Biedronką w okolicy czy jakimkolwiek miejscu publicznym.

Może płacą fałszywkami? Albo liczą na to, że się połasisz na przelew Revolutem, gdzie oni potem zrobią chargeback? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, krukkpl napisał(a):

Co to za rodzaj wałka?

Na inżyniera ;)

51 minut temu, huudyy napisał(a):

można się umówić pod Biedronką w okolicy czy jakimkolwiek miejscu publicznym.

Cóż to da? Przy powszechnej znieczulicy, najprawdopodobniej 5 zbirów zdąży Cię skopać, zanim ktoś zareaguje.
Nagrać - owszem wielu. Zareagować - nie moja sprawa.

Ciulowe czasy. 
Online - wałki, przesyłki nie tam, gdzie należy, cegły w paczkach, do tego ewidencjonowana sprzedaż, pcc, itd.
Real - obiją Ci łeb poza domem i zabiorą sprzęt, albo objadą fałszywkami (kto potrafi sprawnie rozróżnić fałszywkę?), do tego nawet trudno to zgłosić.
Nie wiesz nic o swoim oprawcy. Czy to online, czy real. Ot kupiec. Tyle wiesz.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
11 godzin temu, krukkpl napisał(a):

Co to za rodzaj wałka?

jak zdecydujesz się sprawdzić to daj znać jak poszło :E

Opublikowano (edytowane)

@copyname nie no... "oferty" były parę dni temu i w obu przypadkach, w danym konkretnym dniu przejeżdzał w okolicy - stary chwyt, presja czasu 

Sprzedając teraz coś trzeba niezłą selekcję kupujących prowadzić :D 

Edytowane przez krukkpl
Opublikowano
19 godzin temu, Camis napisał(a):

To nie jest śmieszne, teraz na lokalnym wywala ci też oferty ze zwykłego. Po jakimś czasie dodali możliwość odhaczenia ale zmieniasz stronę i cyk znów widzisz wszystko.

Aż tak im się pali pod dupami, że muszą podnosić każdemu ciśnienie?

Opublikowano

Ludzie na olx nie czytają ogłoszeń.

Wystawiłem GPU bez opcji przesyłki oraz z dopiskiem że brak możliwości wysyłki.

Jak na złość, 4 z 5 piszących osób miało zbyt daleko żeby odebrać osobiście

Chyba dodam w tytule brak wysyłki lub coś podobnego