Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Przepraszam, że nie chciałem zapłacić 1.9k za sześcioletniego przegrzańca bez jakiejkolwiek gwarancji.

No chyba Kolega raczy sobie robić żarty.
Jest przymus kupowania czegokolwiek?

Nie pasuje oferta, cena, oferent... rezygnujemy.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, huudyy napisał(a):

On chciał za dużo, ale ty dałeś tak z 2 razy za mało, albo jedynka z przodu ci uciekła ¯\_(ツ)_/¯ 

Rzuciłem zaporową cenę, ale jak ktoś wystawia znacznie powyżej średniej to tak się właśnie robi. Nie będziesz się rwał o stówkę czy dwie, skoro i tak byś finalnie wyszedł powyżej średniej, żadna to negocjacja. 

Znajdź mi ta kartę GDZIEKOLWIEK, sprawną za mniej jak 1200 zł - good luck. 

One się po prostu sprzedają. Tak jak ta w tytule to wiszą tygodniami, miesiącami, dlatego odnosisz mylne wrażenie, że to standardowe ceny.

4 godziny temu, wrobel_krk napisał(a):

Prawidłowa odpowiedź na zawracanie dupy, jak wystawia ktoś za 1900zł to nie sprzeda za 700zł.

No to usunie ogłoszenie i ma problem z głowy. On nie musi sprzedać - ja nie muszę kupić. Niehonorowo?

Mnie bawi że Janusz sam zrobił na siebie podpierdolkę w temacie o żulerni z olx próbując wyjść na tego fajnego :E

No nie pykło. 

Nic tylko mieć takich klientów jak Ty w handlu. Przyjedziesz, przepłacisz, jeszcze podziękujesz!

3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

No chyba Kolega raczy sobie robić żarty.
Jest przymus kupowania czegokolwiek?

Nie pasuje oferta, cena, oferent... rezygnujemy.

Nie ma też przymusu sprzedawania czegokolwiek. Wieszacie na mnie psy bez powodu, a sami byście nie kupili takiego rtx3080 za prawie 2k, w ciemno, bez żadnej gwarancji, chyba że coś wam nie styka w bani. To jest żaden interes, więc albo sprzedający się ugina, albo jak w tym przypadku, nerwy mu puszczają bo mdleje wizja wyciągnięcia prawie dwóch kafli za zdechlaka który może pochodzić rok, a może miesiąc, usuwa ogłoszenie (albo sprzedał komuś kto mu rzucił stówkę czy dwie więcej ode mnie). 

Szybka lekcja - jak coś się nie chce sprzedać, wielokrotnie widzicie tą aukcję, to znaczy że jest zła cena lub/i rynek zbytu jest jakiś niszowy. To daje Wam pole do manewru. Chyba, że ktoś jest jakimś masochistą, to sobie będzie wystawiał w kółko taki przedmiot z nadzieją, ze wreszcie znajdzie się jakiś idiota i kupi. 

• Haha 4
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Patrzcie jaki socjopatyczny łeb. Napisał do mnie o procesor i7 6700K, wystawiony za 200zł. Typ proponuje 100zł więc odpisałem mu ,że nie sprzedaję na raty. Rzucił wyzwiskami i allegro zablokowało tą wiadomość. Wystawiłem więc procka i ram na licytację od 1zł. Idiota zalicytował ram warty około 180zł na 250zł tak żeby nikt inny nie wygrał licytacji. Konto zgłosiłem do allegro zobaczymy czy zablokują mu konto... wpisując jego nick w google widzę ,że też pisał do kogoś o uszkodzony i7 6700K czy jest w pełni sprawny. %-)

allegro.png

To sobie poczekasz.png

Edytowane przez Iri
  • Like 2
  • Haha 4
Opublikowano
5 minut temu, Iri napisał(a):

Napisał do mnie o procesor i7 6700K, wystawiony za 200zł. Typ proponuje 100zł więc odpisałem mu ,że nie sprzedaję na raty. Rzucił wyzwiskami i allegro zablokowało tą wiadomość. Wystawiłem więc procka i ram na licytację od 1zł. Idiota zalicytował ram warty około 180zł na 250zł tak żeby nikt inny nie wygrał licytacji. Konto zgłosiłem do allegro zobaczymy czy zablokują mu konto...

chyba ktoś z for it %-)

Opublikowano
9 minut temu, Iri napisał(a):

Patrzcie jaki socjopatyczny łeb. Napisał do mnie o procesor i7 6700K, wystawiony za 200zł. Typ proponuje 100zł więc odpisałem mu ,że nie sprzedaję na raty. Rzucił wyzwiskami i allegro zablokowało tą wiadomość. Wystawiłem więc procka i ram na licytację od 1zł. Idiota zalicytował ram warty około 180zł na 250zł tak żeby nikt inny nie wygrał licytacji. Konto zgłosiłem do allegro zobaczymy czy zablokują mu konto... wpisując jego nick w google widzę ,że też pisał do kogoś o uszkodzony i7 6700K czy jest w pełni sprawny. %-)

allegro.png

To sobie poczekasz.png

Po piłkarsku to by było:"i bardzo dobrze, jechać z dziwkami".

5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

obraz.png.4186a5992c9de63446d115086b504c26.png

Aż usunął ogłoszenie z wrażenia. Ktoś z forum?

Bez sensu sprzedający wdaje się w dyskusję z tobą. Gdybyś na mnie trafił po prostu zero odpowiedzi i tyle. A po "700zł i mogę dziś odebrać" włączenie ignorowania użytkownika. Zarówno cena 1900pln jak i 700pln jest z czapy z tym że ja bym takiej karty nie wystawił za taką kwotę bo i po co? Wystawiłem ostatnio RX5700 za 500pln, kupujący zaproponował 400pln, ja 425pln, przyjechał dał 430pln i pojechał. Można się dogadać?

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

Rzuciłem zaporową cenę, ale jak ktoś wystawia znacznie powyżej średniej to tak się właśnie robi

Jestem ciekaw jaką masz skuteczność w kupowaniu sprzętu za 35% ceny z jakiej był wystawiony :E

tylko mieć takich klientów jak Ty w handlu. Przyjedziesz, przepłacisz, jeszcze podziękujesz

Tym się chłopie różnimy, że ja nie bawię się w używany* sprzęt, bo stać mnie by przepłacać za nowy towar z gwarancją. 

*za wyjątkiem sprzętu foto, ale to akurat moje zboczenie, bo lubię szkła starsze ode mnie ¯\_(ツ)_/¯ tyle, że I tak nie bawię się w lowballe na olx, tylko co najwyżej licytuje na allegro. 

52 minuty temu, Grolshek napisał(a):

arówno cena 1900pln jak i 700pln jest z czapy z tym że ja bym takiej karty nie wystawił za taką kwotę bo i po co? Wystawiłem ostatnio RX5700 za 500pln, kupujący zaproponował 400pln, ja 425pln, przyjechał dał 430pln i pojechał. Można się dogadać

No można, tylko ty tutaj miałeś zbicie ceny o niecałe 20 procent, on proponował niecałe 40 procent ceny początkowej XD to jest różnica i to spora. 

Szybka lekcja - jak coś się nie chce sprzedać, wielokrotnie widzicie tą aukcję, to znaczy że jest zła cena lub/i rynek zbytu jest jakiś niszowy

Ale bierzesz pod uwagę, że komuś może nie zależy na czasie? Że może sobie sprzedawać tak długo, jak ma na to ochotę? 

Wieszacie na mnie psy bez powodu

Co? Czytałeś tytuł tego tematu? :E

sami byście nie kupili takiego rtx3080 za prawie 2k, w ciemno, bez żadnej gwarancji, chyba że coś wam nie styka w bani

Tyle, że to co ty robiłeś to nawet nie negocjacje, a jakieś bezczelne targowanie. Rozumiem próbować zbić cenę o 20, 40 procent nawet, a nie o ponad połowę. Inna sprawa, że skoro są tańsze oferty na olx, to czemu wybrałeś taka drogą? Nie prościej by ci było to zbić? 

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

Jestem ciekaw jaką masz skuteczność w kupowaniu sprzętu za 35% ceny z jakiej był wystawiony :E

Ale to przecież zależy od przedmiotu oraz od sprzedającego czy będzie się bawił w negocjowanie. Chyba nie sądzisz, że spodziewałem się iż on się zgodzi na te 7 stów xD obstawiałem 1000, może 900. Rzadko coś kupuję używanego, ale zdarzało się kupić kartę graficzną za 30-40% ceny za którą była wystawiona, choć najczęściej to było 50%. Sam też nie wystawiam używanych rzeczy za niewiadomo ile, bo jak coś chce sprzedać to znaczy, że mi niepotrzebne, a biznesu na tym nie zrobię żadnego. Z ostatnich zakupów no to pojechałem ze znajomym bo kupował pierwsze auto dla swojego dziecka - wynegocjowałem hondę accord z 2009 roku na 11000, gdzie była wystawiona za 19800~, to masz ~40% taniej. Wcześniej się zgadałem ze znajomym co ma komis, no i wprost powiedział, że takie 15+ letnie samochody to w ogóle nie mają zainteresowania w dzisiejszych czasach, każdy woli coś świeżego niż starego trupa, więc pojechałem z ceną i było po temacie. Już pomijam fakt, że jak oglądaliśmy te wszystkie gruzy to KAŻDY z zawyżoną ceną, niektóre absurdalnie po 40 tysięcy wystawione. 

Tym się chłopie różnimy, że ja nie bawię się w używany* sprzęt, bo stać mnie by przepłacać za nowy towar z gwarancją. 

No to widzisz, po co krytykujesz nie znając realiów...

No można, tylko ty tutaj miałeś zbicie ceny o niecałe 20 procent, on proponował niecałe 40 procent ceny początkowej XD to jest różnica i to spora. 

to jest rtx3080, pobudka! przecież za dwa klocki kupisz nową kartę, może nie mocniejszą, ale znacznie sensowniejszą xD albo na promce wyrwiesz nawet coś dużo lepszego dokładając kilka stów

obraz.thumb.png.136e3aad3c3d67334fecf250719954d3.png

Tyle, że to co ty robiłeś to nawet nie negocjacje, a jakieś bezczelne targowanie. Rozumiem próbować zbić cenę o 20, 40 procent nawet, a nie o ponad połowę. Inna sprawa, że skoro są tańsze oferty na olx, to czemu wybrałeś taka drogą? Nie prościej by ci było to zbić? 

te najdroższe mają najmniej chętnych. Na przykład ta za 1300 na pewno ma jakieś zainteresowanie, a jak gościu wystawił za 1900 i to trzeci czy czwarty raz, to raczej tam nikt do niego drzwiami i oknami nie walił - teoretycznie łatwiej wtedy zbijać cenę, jeśli ktoś faktycznie chce się tego pozbyć. 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, wrobel_krk napisał(a):

Prawidłowa odpowiedź na zawracanie dupy, jak wystawia ktoś za 1900zł to nie sprzeda za 700zł. TO własnei przykład patologii z OLX taki durne pytania jak i tak nie chcesz kupić;)

nie odpisywac wogole

gosc mi wyslal oferte 200 nizsza, i jak przebije lub zrównam cene to kupi u mnie, napisalem zeby tam kupił :D

po 2tygodniach ze go gosc oszukał (to bylo mega dawno temu, nie bylo ochrony zadnej, nawet na allegro nie dzialala tak jak teraz) i kupi u mnie ale MUSZE zejsc z ceny :E 

jeszcze podniosłem :E 

a z tymi propozycjami 30-40% ceny za gpu bo bez gwarancji bo mu padnie to jest temat znany od 10-15 lat albo i dłuzej

niewazne ze uzywana najtansza kosztuje np 1000zł z palcem w d...., zawsze sie znajdzie gosc ze on daje 400 bo DLA NIEGO nie jest tyle warta i wogole bez gwarancji to nie ma sensu dawac wiecej, jak padnie to.... itp itd

Edytowane przez duniek
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś mi na start proponuję połowę mojej ceny lub mniej to traktuję to jako brak szacunku. Mimo tego podaję kwotę za jaką mogę sprzedać bo wiem, że i tak jej nie zaakceptują. Często są to bardzo atrakcyjne oferty. Jednak Panu biznesmenowi nie pasuję bo on jest najważniejszy i ma być tak jak on mówi. Często ma się wrażenie, że to nie propozycja tylko żądanie na, które trzeba się zgodzić. Bo oprócz ceny często pada stwierdzenie, że i tak tego nikt nie kupi za więcej, że się nie opłaca i inne bajki tego typu.

Kiedyś zrobiłem eksperyment i z innego konta napisałem do goscia, który mi proponował 30% mojej ceny za moje przedmioty i zaproponowałem mu to samo ale za jego przedmioty. Odpisał, że "mam wyp.. i nie marnować jego czasu". Po tym już wiedziałem, że to zwykły hipokryta, prostak i Janusz biznesu. Czyli najgorsze co można trafić. 

Edytowane przez lokiju
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

One się po prostu sprzedają. Tak jak ta w tytule to wiszą tygodniami, miesiącami, dlatego odnosisz mylne wrażenie, że to standardowe ceny.

No gościu trochę przesadził z ceną, ale to Strix :E co by nie było za ~1400 pewnie spokojnie schodzą.

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Iri napisał(a):

Do mnie pisał o 6700K. Tak czułem, że koleś jakiś dziwny :E 

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Do mnie pisał o 6700K. Tak czułem, że koleś jakiś dziwny :E 

Oj i to bardzo. Zawsze mnie zastanawia jak to jest być takim nieświadomym życia dzbanem. 

• Upvote 1
Opublikowano
19 godzin temu, Iri napisał(a):

Konto zgłosiłem do allegro zobaczymy czy zablokują mu konto

Z ciekawości... a co to da?

Nie założy po prostu nowego?

Allegro chyba nie weryfikuje już tożsamości kupujących?

(w sumie nie wiem... mam konto od 2001, kiedy wysyłali listy pocztą :D)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, krukkpl napisał(a):

Z ciekawości... a co to da?

Nie założy po prostu nowego?

Allegro chyba nie weryfikuje już tożsamości kupujących?

(w sumie nie wiem... mam konto od 2001, kiedy wysyłali listy pocztą :D)

Chociaż trochę uprzykrzy mu życia. Mi uprzykrzył niewiele więc ja możliwe ,że uprzykrzę mu trochę bardziej, a sądząc po tym jak zaczął się tłumaczyć to się przestraszył i może następnym razem się zastanowi... zostawiając takiego dzbana samopas na pewno się nie polepszy ,a raczej pogorszy. Poza tym to jakiś dzieciak na koncie ojca grasuje bo widzę ,że wystawia skiny do CS. 

Właśnie dostałem odpowiedź od allegro. Może coś tam zdziałają. ;D

zgł1.png

zgł2.png

Edytowane przez Iri
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Ale jaka wartość sentymentalna! Mój pierwszy Ryżem to był, kupiony zaraz po premierze w marcu 2017! A co się człowiek namęczył żeby to jako tako stabilne było z ramami powyżej 2400!  :E

Szkoda, że PClab poszedł się paść, odświeżyłoby się pamięć. 

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)

Ponoć podjęli jakieś kroki w stosunku do tego dzbana. Niezależnie od tego jakie kroki to będą mam nadzieję ,że tego nie powtórzy. Jak wam się zdarzy coś takiego to warto poświecić 10 minut i zgłosić bo nie po to licytacja trwa 7 dni i inni składają oferty żeby taki cymbał ją zablokował. 

zg3.png.b66cac71019a4e09275dab2faeaa9e89.png

Edytowane przez Iri
Opublikowano
12 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Mógł jeszcze dopisać, że użytkowany tylko w niedziele przez kobietę. 

W przypadku procesorów mało używany, zadbany i inne takie teksty mają dla mnie zerową wartość. Zresztą co to znaczy zadbany? Ktoś odpalał tylko worda?

• Like 1
Opublikowano

@lokiju jakąś wartość to ma o ile to prawdziwe stwierdzenia. Zadbany czyli np chłodzony aio i pasta regularnie wymieniana więc proc pracował w niższej temperaturze. Mało używany bo np to drugi komp albo odpalany rzadko i ma mało godzin przepracowane. 

Mimo wszystko przegięciem jest pisanie o procku który ma 8 lat, że to prawie nówka.

Ciekawe co temu się stało :E

https://www.olx.pl/d/oferta/procesor-ryzen-9-7950x3d-CID99-ID17qKON.html