sideband 1 952 Opublikowano Czwartek o 11:44 Opublikowano Czwartek o 11:44 3 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Ryzen chyba naprawił tę kość, z głupia dziś włożyłem w wolny slot i lga 1700 wystartowało na 4 😂🤣 Pewnie wystarczyło przelecieć alko po stykach
Krzysiak 1 853 Opublikowano Czwartek o 11:49 Opublikowano Czwartek o 11:49 4 minuty temu, sideband napisał(a): Pewnie wystarczyło przelecieć alko po stykach Akurat to robiłem jako pierwsze gdy nie wstawał 🤣
sideband 1 952 Opublikowano Czwartek o 11:51 Opublikowano Czwartek o 11:51 To papierem 3000 Są też takie mazaczki to regeneracji styków
Send1N 4 592 Opublikowano Czwartek o 11:56 Opublikowano Czwartek o 11:56 Godzinę temu, wallec napisał(a): Najprawdopodobniej używał jej podczas gdy w bios miał opcje SPD write na enabled zamiast disabled Przypomniał mi sie temat z pclaba związany z tą opcją jak koleś miał ją właśnie na enabled i pewnego dnia stracił profil na pamięciach później szukał rozwiązania jak je z powrotem zaprogramować... 7 minut temu, Krzysiak napisał(a): Akurat to robiłem jako pierwsze gdy nie wstawał 🤣 Ale to nie whisky tylko trzeba było użyć czegoś czystszego
Krzysiak 1 853 Opublikowano Czwartek o 12:38 Opublikowano Czwartek o 12:38 Ogólnie jak pisałem sprawa się wyjaśniła, faktycznie coś z tą kością jest nie tak. Teraz już będzie działać ponoć dokąd się nie zacznie grzebać przy kompie 🤣 1
wallec 929 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Wracając do dyskusji. Ktoś może Jayowi wyjaśnić, dlaczego jego komputer włącza się 5 minut, żeby nie musiał przechodzić na Core Ultrę? Będzie dzisiaj testowanko, nie miałem jeszcze i9 innej niż 12gen. Ciekawe co pokaże na b660 i aio 240 Edytowane 7 godzin temu przez wallec
Pentium D 1 286 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Proc w doręczeniu a już w sygnaturze Ciekawe co będzie jak kartofel będzie w paczce.
Alai_de_Loin 34 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 godziny temu, wallec napisał(a): Wracając do dyskusji. Ktoś może Jayowi wyjaśnić, dlaczego jego komputer włącza się 5 minut, żeby nie musiał przechodzić na Core Ultrę? Będzie dzisiaj testowanko, nie miałem jeszcze i9 innej niż 12gen. Ciekawe co pokaże na b660 i aio 240 Na 240 to będzie pokazywał kolor czerwony, wszędzie
SebastianFM 352 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 23 minuty temu, Alai_de_Loin napisał(a): Na 240 to będzie pokazywał kolor czerwony, wszędzie Nie, ponieważ on w przeciwieństwie do ciebie umie zrobić UV.
maxmaster027 941 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, Pentium D napisał(a): Proc w doręczeniu a już w sygnaturze Ciekawe co będzie jak kartofel będzie w paczce. Raczej na OC ramu 8000Mhz nie ma co liczyc. A to tym procesorom daje najwiekszego boosta do wydajnosci
Phoenix. 4 980 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, Pentium D napisał(a): Proc w doręczeniu a już w sygnaturze Ciekawe co będzie jak kartofel będzie w paczce. Zdjecie kartofla w miniaturce bedzie ;p
Alai_de_Loin 34 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, SebastianFM napisał(a): Nie, ponieważ on w przeciwieństwie do ciebie umie zrobić UV. Aha, ale jakoś sobie nie przypominam żebym ciebie widział obok mnie kiedy siedzę przy biurku. A skoro tak, to jedynym miejscem w którym możesz być żeby cokolwiek wiedzieć o moim sprzęcie to pod moim biurkiem starając się mi zrobić gale. Wiec tnij bazie. Edytowane 2 godziny temu przez Alai_de_Loin
SebastianFM 352 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Alai_de_Loin, twoje zyebane fantazje seksualne to zachowaj dla siebie, #nikogo.
Alai_de_Loin 34 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Raczej na OC ramu 8000Mhz nie ma co liczyc. A to tym procesorom daje najwiekszego boosta do wydajnosci W którym scenariuszu? W 1080p w CS? Teraz, SebastianFM napisał(a): @Alai_de_Loin, twoje zyebane fantazje seksualne to zachowaj dla siebie, #nikogo. To nie fantazje a realia, tacy jak ty nadają się tylko własnie do tego. Wystarczy ze poczują władzę nad sobą a zrobią wszystko żeby uzyskać "uśmiech szefa" Wiec tnij qrwa bazie.
SebastianFM 352 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Alai_de_Loin, przestań bredzić i robić spam.
Alai_de_Loin 34 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, SebastianFM napisał(a): @Alai_de_Loin, przestań bredzić i robić spam. Jeszcze mi powiedz ze hejt uprawiam, to się naprawdę popłacze. Przyjebałeś się to dostałeś na odlew. Druga sprawa to definicja slowa spam, pajacu. Spam – oznacza niechciane, masowe wiadomości e-mail, często reklamowe lub podszywające się pod wiarygodne źródła. Termin pochodzi z kultowego skeczu Monty Pythona.
SebastianFM 352 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Alai_de_Loin, ja napisałem prawdę i widać, jak cię to zabolało.
sideband 1 952 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 26 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Raczej na OC ramu 8000Mhz nie ma co liczyc. A to tym procesorom daje najwiekszego boosta do wydajnosci Za dużo YT na oglądane. Jak głąbek nie potrafi zoptymalizować ustawień pamięci. Dlatego w rzeczywistości ok 7000mhz dają najwyższą wydajność i to też żadne kokosy.
maxmaster027 941 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 25 minut temu, Alai_de_Loin napisał(a): W którym scenariuszu? W 1080p w CS? Hogwarts Legacy np. Tam intele na prawde odstaja od AMD, Na nvidii po włączeniu Ray reconstruction i wszystkich opcji ray tracingu FPS jest na prawde duzo i Intele tego niestety nie ograniaja. Roznica to jest cos jak 60 do 90fps, dopiero jak wrzucisz pamiec na 8000 to z 60fps robi sie grubo ponad 70 i lepszy przede wszystkim minimalny FPS. Także nie wiem ktos Cie tak oszukał, że pamiec 8000Mhz na intelu to tylko cs 9 minut temu, sideband napisał(a): Za dużo YT na oglądane. Jak głąbek nie potrafi zoptymalizować ustawień pamięci. Dlatego w rzeczywistości ok 7000mhz dają najwyższą wydajność i to też żadne kokosy. Nie no, nie gadaj bzdur, Sebastian z pure robił porównanie na intelu i jeszcze wział sztuke 1 na 30 która nie tylko robiła 8000 ale tez 8400. I pokazal jak duzo intel na tym zyskuje. Wiec twierdzenie, że 7000 daja najwyzsza wydajnosc to oczywiscie bzdura. "https://www.purepc.pl/test-procesora-intel-core-i5-14600k-niewiele-wydajniejszy-od-intel-core-i5-13600k-jak-dziala-z-pamiecia-ram-ddr5-8000-mhz?page=0,55" Edytowane 1 godzinę temu przez maxmaster027
sideband 1 952 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) To dalej oglądaj bzdury i pomiary frametime programowo Już pomijam, że ta gra leży od strony CPU i ciągle ścina z RT także majster pewnie narobił błędów pomiarowych, że Ho hoo. Przeciwieństwie do ciebie to mam tą platformę od wielu lat i wiem co jest lepsze. Wykrzywiona gębą z YT to ciągle pokazuje bzdury z frametime. Edytowane 1 godzinę temu przez sideband
maxmaster027 941 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 8 minut temu, sideband napisał(a): To dalej oglądaj bzdury i pomiary frametime programowo Już pomijam, że ta gra leży od strony CPU i ciągle ścina z RT także majster pewnie narobił błędów pomiarowych, że Ho hoo. Przeciwieństwie do ciebie to mam tą platformę od wielu lat i wiem co jest lepsze. Tak, gra ścina, ale przy przechodzeniu z miejsca na miejsce, nie po władowaniu danej lokacji. Innymi slowy ona ścina po przez doczytywanie enviroment. To super, tez mam platforme na intelu nieco starsza. Co nie zmienia faktu, że twierdzenie, iz pamieci 7000 są szybsze niz 8000 jest po prostu kłamliwe. Zwyczjanie twoj procesor nie ogrania 8000 i nie mozesz tego sprawdzic. Natomiast Intel na 6000Mhz ma znacząco nizsza wydajnosc nie na 8000. Tutaj widac, jaka duza jest roznica pomiedzy 8000 a 7200, analogicznie bedzie % podobnie przy 6000 jak niektorzy maja w swoich komputerach. Głównym problemem tych procesorow, jest tak na prawde kontroler, jednemu trafi sie golden sample, innemu z pupy i beda problemy na 7000 ze stabilnoscia. Ot co. Natomiast jezeli wszystko poprawnie dziala, stabilnie przede wszystkim, to wydajnosc jest zauwazalnie wieksza i oczywiscie nie jest tutaj mowa o zadnym CS2 jak co niektorzy rozumieja podkrecanie, a po co Ci chcesz miec wiecej FPS w cs... Edytowane 1 godzinę temu przez maxmaster027
wallec 929 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Na więcej niż 6800-7000 nie liczę na b660. Jakby wpadło 7000 32-42-42-54 to gituwa a jeżeli nie to 6800 32-39-39-51 i Bajlando. Intel umie w premium. Edytowane 1 godzinę temu przez wallec 1
sideband 1 952 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu PPC nie masz optymalizacji timingów do 4 rzędu oraz trefi na konkretnych taktach. Sebek nie ogarnia tematu pamięci od czasu DDR3.
wallec 929 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 18 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Tak, gra ścina, ale przy przechodzeniu z miejsca na miejsce, nie po władowaniu danej lokacji. Innymi slowy ona ścina po przez doczytywanie enviroment. To super, tez mam platforme na intelu nieco starsza. Co nie zmienia faktu, że twierdzenie, iz pamieci 7000 są szybsze niz 8000 jest po prostu kłamliwe. Zwyczjanie twoj procesor nie ogrania 8000 i nie mozesz tego sprawdzic. Natomiast Intel na 6000Mhz ma znacząco nizsza wydajnosc nie na 8000. Tutaj widac, jaka duza jest roznica pomiedzy 8000 a 7200, analogicznie bedzie % podobnie przy 6000 jak niektorzy maja w swoich komputerach. Głównym problemem tych procesorow, jest tak na prawde kontroler, jednemu trafi sie golden sample, innemu z pupy i beda problemy na 7000 ze stabilnoscia. Ot co. Natomiast jezeli wszystko poprawnie dziala, stabilnie przede wszystkim, to wydajnosc jest zauwazalnie wieksza i oczywiscie nie jest tutaj mowa o zadnym CS2 jak co niektorzy rozumieja podkrecanie, a po co Ci chcesz miec wiecej FPS w cs... Na core ultra 7 265k z ramem 8400 CL38 miałem zero ścinek w hogwarts ale fps tragiczny, nie karmiło rtx 4080 w 4k
maxmaster027 941 Opublikowano 42 minuty temu Opublikowano 42 minuty temu Walec, te ściny są bo to trzeba zaznaczyc, po właczeniu głownie Ray tracingu na max, i jeszcze dodatkowo nasilaja sie przy ray reconstrucion.
Rekomendowane odpowiedzi