Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Godlike napisał(a):

A oni te postacie OP zostawia przez cały ten sezon czy w trakcie mogą naprawić? Pytam bo nie wiem jak szybko spieszyć się z gra, bo mnie granie OP będzie jarało :E

juz jeden patch wyszedl i jakis wiekszych nerfow nie bylo czy bedzie cos wiecej, nie wydaje mi sie

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 17.12.2025 o 09:02, galakty napisał(a):

Ale o to tutaj chodzi, jak chcesz trudnej gry i męczarni to masz PoE2. 

Znerfili (chyba) tego bosa z końca pierwszego aktu, który Cie tak ztraumatyzował w poprzedniej lidze. Wydaje się, że ma znacznie mniej hp, więc jak coś, to możesz wracać. ;)

W ogóle, to odniosłem wrażenie, że w D4 grali głównie ludzie na konsolach (bo nic innego z tego gatunku chyba tam nie ma). Miałem wyłączony crossplay, to nie mogłem znaleźć inkogo, żeby zrobić Cytadele.

39 minut temu, Godlike napisał(a):

A oni te postacie OP zostawia przez cały ten sezon czy w trakcie mogą naprawić? Pytam bo nie wiem jak szybko spieszyć się z gra, bo mnie granie OP będzie jarało :E

Nie wiem, co może się podobać w grze taką postacią? To nie jest OP, że jesteś sporo silniejszy w pve. W D4 jesteś 100x silniejszy od wszystkiego na najwyższym poziomie trudności. Wyzwania grupowe można robić solo w grach z czterema graczami, gdzie pozostali są afk, a Ty sobie zapałką klawisz blokujesz i idziesz kawę zrobić. To jest właśnie taki poziom. Odnoszę wrażenie, że ta gra niektóych trzyma przy sobie, chyba tylko z powodu tej dopaminowej techniki z tik-toka, gdzie co chwila ogladasz kolejny bzdurny filmik, którego za sekundę nie pamiętaszm ale powoduje to chwilowy skok dopaminy, tak że nie masz dość. Tu podobną role odgrywa efektowna rozwałka mobków - robiąca już z Ciebie takiego zombi-mobka.

Opublikowano
21 minut temu, Sidr napisał(a):

Znerfili (chyba) tego bosa z końca pierwszego aktu, który Cie tak ztraumatyzował w poprzedniej lidze. Wydaje się, że ma znacznie mniej hp, więc jak coś, to możesz wracać. ;)

Traumatyzował bo grałem Deadeye, a ona jest na hita. Tylko nie mam zamiaru 10 raz przechodzić nudnej jak flaki kampanii. 

Opublikowano (edytowane)

A co fajnego w mozolnym parciu do przodu w żółwim tempie, gdzie wszystko ma cię na strzała? Gdzie tu fun? Nie każdy chce spędzać setki godzin, żeby wygearować postać, robić w kółko te same runy tylko po to, żeby powtarzać to kolejne setki razy, tyle że na wyższym poziomie. Plus w każdym hack and slashu masz OP buildy meltujące moby i bossów samym widokiem. W PoE 2 również. Pamiętam, jak miałem problem z jakimś bossem pod koniec któregoś aktu. Napisałem na czacie, jakiś typ się przyłączył i zanim przeczytałem jego nick, bossa już nie było.

Edytowane przez DITMD
Opublikowano
14 minut temu, galakty napisał(a):

Traumatyzował bo grałem Deadeye, a ona jest na hita. Tylko nie mam zamiaru 10 raz przechodzić nudnej jak flaki kampanii. 

To był tylko taki joke <- to znaczy żart po angielsku. ;)

10 minut temu, DITMD napisał(a):

A co fajnego w mozolnym parciu do przodu w żółwim tempie, gdzie wszystko ma cię na strzała? Gdzie tu fun? Nie każdy chce spędzać setki godzin, żeby wygearować postać, robić w kółko te same runy tylko po to, żeby powtarzać to kolejne setki razy, tyle że na wyższym poziomie. Plus w każdym hack and slashu masz OP buildy meltujące moby i bossów samym widokiem. W PoE 2 również. Pamiętam, jak miałem problem z jakimś bossem pod koniec któregoś aktu. Napisałem na czacie, jakiś typ się przyłączył i zanim przeczytałem jego nick, bossa już nie było.

W w/w OP buildach w D4 i w PoE i zresztą Diablo 2 też,  jest zasadnicza różnica. W tych drugich, żeby dojść do czegoś takiego i zepsuć sobie zabawę, to trzeba wydać dużo pięniędzy, być growym strimerem, albo grać tysiące godzin i to najlepiej w jakimś aktywny klanie i się wymieniać sprzętem. W D4 masz to po kilku godzinach. Jeszcze zależy, kto w czym znajduje przyjemność. Dla mnie w hns liczy się droga, a nie cel tej podróży.

Opublikowano

D4 to aż za bardzo poszło wg mnie w tryb łatwo dla każdego. Premierowo I przed było dużo trudniej, a w D4 robią nowa klasę OP bo skok na kasę;)

Spiritborn też był OP ale i tak mi nie spasował.

Ja czekam do kwietnia może będzie jakaś promocja bo akurat Paladyna lubiłem 

Opublikowano

Oh tak gra ma byc trudna, mozolna jak niemiecka helga :D masz cierpiec i plakac podczas grania, spedzic tysiace godzin zeby zrobic sobie mocny build a jak taka nie jest to jest do dupy :D

Zamiast cieszyc sie ze masz kilka gier dla kilku roznych grup docelowych, ci chca grac na spokojnie i luzie, masz gre x, ci chca sie meczyc masz y, to znajdzie sie pan maruda ktory chce zeby wszystko bylo takie same, pod niego i mu cisnienie idzie jak komus cos innego sie podoba ;)

Opublikowano

Widziałem jakiś filmik gdzie gość w godzinę robił OP builda w PoE 2. Diablo 3 na premierę było masakrycznie trudne, większość ludzi nie mogła do trzeciego aktu dobić, ile wtedy było jęczenia o nerfy. To samo z dropem.

Opublikowano
2 minuty temu, Dominix napisał(a):

Oh tak gra ma byc trudna, mozolna jak niemiecka helga :D masz cierpiec i plakac podczas grania, spedzic tysiace godzin zeby zrobic sobie mocny build a jak taka nie jest to jest do dupy :D

Zamiast cieszyc sie ze masz kilka gier dla kilku roznych grup docelowych, ci chca grac na spokojnie i luzie, masz gre x, ci chca sie meczyc masz y, to znajdzie sie pan maruda ktory chce zeby wszystko bylo takie same, pod niego i mu cisnienie idzie jak komus cos innego sie podoba ;)

Jeżeli ktoś nie ma argumentów, to stosuje właśnie taką retorykę skrajności, żeby uwiarygodnić swój pogląd. To tak na marginesie. W ogóle, to dobrze, że jest kilka zróżnicowanych gier tego gatunku na rynku i każda ma swój target graczy. Dzięki temu, te bardziej wymagające nie równają w dół do poziomu mniej wymagających graczy, którzy zazwyczaj są nagłosniejsi. Brzmi to trochę snobistycznie, ale taka prawda. (;))

1 minutę temu, DITMD napisał(a):

Widziałem jakiś filmik gdzie gość w godzinę robił OP builda w PoE 2. Diablo 3 na premierę było masakrycznie trudne, większość ludzi nie mogła do trzeciego aktu dobić, ile wtedy było jęczenia o nerfy. To samo z dropem.

Zawsze są jakieś exploity - kwestia jak szybko zostają przez twórców usuwane.

Opublikowano

Najglosniesi tutaj sa ci co marudza ze gra jest za latwa, wiec raczej przychodza oni z tej bardziej wymagajacej. To jest 11 Sezon, nie 1

za 5 sezonow bedzie ta sama gadka i 10 sezonow dalej dokladnie ta sama narracja, bo szybko, bo latwo bo afk bo cos tam :D To jest inny target, nie jest dla wszystkich, masz fun, swietnie, nie, masz tyle innych opcji. D4 nie bedzie jak D2 czy Poe, skoro po 11 sezonach nie jest to bedzie po 20?