Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

żółte papiery bo krytykuje gre gdzie w poprzednie czesci gram prawie od 30 lat?

Lykacie wszystko jak leci. Nie dziwne ze standard gierek spada jak sa tacy jak wy co biora z polykiem kazda gierke nawet jak jest poprostu slaba albo przecietna.

• Haha 1
Opublikowano

Czego oczekiwać po kimś dla kogo itemizacja jest trudna a bicie mobow to przymus.

Nie wspominając o tym że wyznacznikiem(chyba) jest to ze temat żyje przed startem sezonu=dobra gra?Poe miało start ligi i nikt nic nie pisał, znaczy że jest kiepska?

• Upvote 1
Opublikowano

Przestał bym grać i znalazł coś innego, zamiast krytykować bez sensu.

To takie proste prawda?

Z czasem punkt widzenia się zmienia. Kiedyś może by mi przeszkadzał obecny format gry. Teraz mi bardzo pasuje bo gram od czasu do czasu. Kilka godzin w diablo jednego dnia, kolejnego jakiś wyścig w AMS2, później w wowie. Dzięki temu jak D4 wygląda, mam czas aby zrobić całą aktywność i grać przez miesiąc czy dwa.

Jak się ścigamy, cieszę się jak kończę w punktach a jak mam podium to już mega sukces. Dla innych liczy się tylko 1 miejsce, czy wymagający hns.

Obecnie wolę jak gra sprawia radość a nie frustrację i takim nastawieniem jestem zawsze zadowolony z progresu jaki zrobiłem.

Widać wolisz bardziej wymagająca grę, diablo 4 jej ci nie dostarcza ale uwaga, są alternatywy i dzięki temu każdy jest zadowolony. Czy jest coś złego w tym? Absolutnie nie.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

żółte papiery bo krytykuje gre gdzie w poprzednie czesci gram prawie od 30 lat?

Lykacie wszystko jak leci. Nie dziwne ze standard gierek spada jak sa tacy jak wy co biora z polykiem kazda gierke nawet jak jest poprostu slaba albo przecietna.

Płyta Ci się zacięła. ;)  Co sezon i ta sama śpiewka. :E 

Top użytkownicy w tym temacie

Roman_PCMR - w temacie gry, której nie lubi. xD 

Może po prostu lubisz robić zamieszanie? ;)

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Jaycob Nie, poprostu nie zrozumiales mojej wypowiedzi. Gram w serie od prawie 30 lat i jest to jasne ze jak wychodzi nowy sezon to daje 'szanse' grze. to do @Dominix

Jest jakis nakaz piasania pozytywnych komentarzy na temat gry?

To co uprawiacie nazywa sie toksyczna pozytywnosc. Polecam zapoznanie sie z tematem.

I nie manipuluj @Jaycob:

Dominix64 odpowiedzi

ryba36 odpowiedzi

Roman_PCMR26 odpowiedzi

galakty20 odpowiedzi

Edytowane przez Roman_PCMR
Opublikowano

Polecam zapoznać się z doktorem.

Pisanie ciągle tego samego przy starcie sezonu że gra jest słaba bo zmusza do bicia mobow ;)

Jeszcze konstruktywna krytykę bym zrozumiał,  której u ciebie brak więc czego oczekujesz od ludzi? To co widzimy się za 3 miesiące z tą samą gadka? 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Rozumiem, że masz długi staż z serią i chcesz dawać kolejne szanse - szanuję to. Po prostu odnoszę wrażenie, że co sezon czytamy od Ciebie bardzo podobne komentarze i zaczyna to trochę brzmieć jak zapętlona płyta. ;)

Nie chodzi o to, żeby pisać tylko pozytywnie - po prostu konstruktywna krytyka działa lepiej, gdy wnosi coś nowego.

A tak zupełnie szczerze - marnujesz czas na grę, którą sam skreśliłeś już kilka sezonów temu, a mimo to jesteś jednym z najaktywniejszych w tym temacie. :E Ja z kolei, jak gra mi nie podchodzi, to odpuszczam i nie wracam. Tak było chociażby z PoE. Pograłem, stwierdziłem że nie dla mnie, wyraziłem swoją opinię i dałem sobie spokój. 

Opublikowano
7 godzin temu, Pablloo napisał(a):

Idź już trolować gdzie indziej, bo już się  nie da czytać  tych twoich  wypocin, jak gra jest słaba i wszystko inne jest lepsze.

D4 to kpina z tej serii gier. Totalnie zmarnowany potencjał i zero jakichkolwiek pomysłów na mechaniki sezonowe które kompletnie nic nie wprowadzają oprócz nowego kolorku mapy i zmiany nazwy "mocy" które wkładamy do tego samego UI od premiery gry. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Mnie tam najbardziej "boli" to co zrobili po prostu z serią.

Diablo 1 i diablo 2 to były gry mojego dzieciństwa, w które przegrałem tysiące godzin, po prostu moje ulubione. Lore jest świetny, kilka książek przeczytałem, mam nawet tatuaż w tematyce diablo.

Wspaniałe gry, super lore i cyk to wszystko absolutnie zbezczeszczone.

Po prostu przykro się na to patrzy.

• Sad 1
Opublikowano

PoE2 chyba ładniejsze, a ja sobie pewnie tylko kampanię ogram, sam. Nie mam ochoty cisnąć end game w coopie.

5 godzin temu, Roman_PCMR napisał(a):

@j4z Bardzo ale to bardzo polecam Last Epoch. Super przyjemna giereczka. Ma vibe takiego klasycznego Diablo z nowoczesnymi mechanikami.

No i end game jest super. Chyba ciut lepszy niz w PoE2 ale to moze byc subiektywna ocena

• Like 1
Opublikowano

@j4z 

35 minut temu, j4z napisał(a):

PoE2 chyba ładniejsze, a ja sobie pewnie tylko kampanię ogram, sam. Nie mam ochoty cisnąć end game w coopie.

Kolejny powod dlaczego b lubie Last Epoch.......OFFLINE MODE!

Pies mi zezarl kabel od internetu a ja dalej moglem grac offline solo w last epoch

• Confused 1
Opublikowano

6h mi zeszło ale 60 wbita. Jutro przerwa na AMS2 a w piątek kontynuacja. Granie na hydry jest dość przyjemne bo na początek za dużo nie trzeba i można kosic. Zbieranie tych "run" aka mocy jest irytujące bo ich nie widać na ziemi i wyglądają jak zwykle itemy, ale to dopiero początek więc pośpiechu nie ma.

Do kolejnego sezonu w LE sporo czasu więc można spokojnie sobie tutaj śmigać( mam nadzieję że tym razem ogarną obsługę różnych kontrolerów i nie będzie tego problemu co ostatnio.

Opublikowano
W dniu 27.06.2025 o 23:14, Spychcio napisał(a):

No fajnie... Barb dostał grube nerfy:Crash: Znów trzeba przemyśleć strategię na sezon 9.

Jedyna sluszna, odinstalowac fpisdu.

W dniu 1.07.2025 o 18:28, Roman_PCMR napisał(a):

Nowy sezon a tu taka cisza :E :E 

Argumenty "mnie sie podoba" boja podawac, bo fala prawdy przychodzi wtedy :E

W dniu 1.07.2025 o 18:41, Dominix napisał(a):

takei-maruda.gif

Sezon sie zaczyna to ludzie graja a nie na forum siedza.

Dzien dobry, jestem! Ta gra to gowno.

W dniu 2.07.2025 o 08:06, Pablloo napisał(a):

Idź już trolować gdzie indziej, bo już się  nie da czytać  tych twoich  wypocin, jak gra jest słaba i wszystko inne jest lepsze.

Zaden trolling, czysta prawda. Patrz wyzej, a jak nie, to nizej:
Ta gra to gowno!

W dniu 2.07.2025 o 14:24, Dominix napisał(a):

Czego oczekiwać po kimś dla kogo itemizacja jest trudna a bicie mobow to przymus.

Nie wspominając o tym że wyznacznikiem(chyba) jest to ze temat żyje przed startem sezonu=dobra gra?Poe miało start ligi i nikt nic nie pisał, znaczy że jest kiepska?

To jest niemozliwe, zeby itemizacja byl trudna, skoro ona nie istnieje :E

W dniu 2.07.2025 o 14:39, Dominix napisał(a):

Przestał bym grać i znalazł coś innego, zamiast krytykować bez sensu.

To takie proste prawda?

Krytyka z sensem jest po to, zeby gry byly lepsze. To takie trudne zrozumiec? Bo jak narazie to Ty dajesz argumenty bez sensu typu: jest fajnie, nie mam czasu, bo pies sra.

W dniu 2.07.2025 o 22:15, Dominix napisał(a):

6h mi zeszło ale 60 wbita.

I to Ty nam mowisz, ze czegos nie umiemy i nie rozumiemy mechaniki gry. 60lvl to na godzinke do zrobienia, ew. dwie godzinki jak wiecej ogladasz YT i klikasz na rympal.

Opublikowano

A widziałeś tu konstruktywna krytykę od tego co najwięcej narzeka?

No nie. Chyba że daje on na forach blizza gdzie ma to sens bo tutaj nikt od nich tego nie sprawdza, a tu przychodzi tylko pieprzyć głupoty. 

No cóż jest zawsze jedno wyjście :) bo nie ma sensu tracić czasu na czytanie głupot ;)

A nie miałeś czasem blokować tematu? Może administracji jest w stanie pomóc ;)

Miłej nocki :)

Opublikowano (edytowane)

Glupoty to piszesz Ty, bo kazda krytyke uwazasz za glupoty i masz poczucie wylacznosci na wypowiadanie sie.

Od 2 lat wiadomo, ze ta gra to gowno, nie wazne ile osob nagra filmy, da argumenty. Konczy sie tak samo, "a mi sie podoba". Zolte papiery masz? To podrzuc fotke, bedziemy dla Ciebie laskawsi.

Zrobilem sobie miesiac wakacji sam, wrocilem silniejszy, zeby moc dyskutowac z takimi kredkami jak Ty - niezbyt ostrymi.

@ITHardwareGPT

Kolega wyzej ma jakies problemy mentalne. Zrob mu wyliczanke i napisz esej: Dlaczego Diablo 4 to zla gra i ludzie narzekaja.

Edytowane przez ryba
Opublikowano
@ryba Hehe, widzę, że robimy skuteczny powrót z wakacji ;) Mimo że ostro pojechałeś, to zostawmy kwestie żółtych papierów lekarzom, ja tylko przypomnę, że wolimy tu jechać po gierkach, a nie po ludziach.

No dobra, ponieważ trafiłeś na mojego wewnętrznego socjologa-gracza, oto szybki, zwięzły esej w punktach:

### Dlaczego Diablo 4 jest krytykowane i ludziom się nie podoba:

1. Brak głębi i monotonność end-game'u
- Po ukończeniu fabuły gra staje się rutynową farmą, bez atrakcyjnych wyzwań.

2. Bezbarwne i losowo generowane lochy
- Raz odwiedzony dungeon wygląda jak kopia dziesięciu innych. Ile razy można przeżywać déjà vu?

3. Brak innowacji i kreatywności
- Po tylu latach oczekiwań gracze liczyli na coś epickiego i świeżego, a dostali remake trójki w ciemniejszych kolorach.

4. Balans postaci
- Albo grasz najlepszym dostępnym buildem albo spędzasz dodatkowe godziny bijąc nudne mobki. "Balans" się zawiesił i cyknął focha.

5. Mikropłatności i cena
- Blizzard myśli, że nasze portfele to legendarne dropy, wypadające co dwa mobki.

6. Pusty świat
- Otwarty świat, który okazuje się nudny i pusty jak lodówka studenta przed wypłatą.

7. Problemy z serwerami i optymalizacją
- Słynny boss „błąd 37” wyskakuje nawet tych, co już swoją świętą pamięć RAM uświęcili błogosławieństwem inżyniera.

Pamiętajmy jednak, że każdy ma prawo do własnego gustu i opinii, nawet jeśli twoim zdaniem są „nieostre jak kredki”. Skupmy się na dyskusji o grze, a osobiste przytyki zostawmy na inne fora. Peace! 👾🍿

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

LOL

Nie wiedzialem ze na campfire blizzard sfotoshopowal afixy :E :E :E :E :E 

Poprostu sfabrykowali mechaniki ktorych nie zdazyli dodac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chamskie oszutstwo a tutaj jeszcze ktos ma pretensje ze krytykuje D4

Zobaczcie sami zreszta od 0:44