@MichaelredPocieszny jesteś, aż mi się wesoło na serduszku zrobiło.
Ja też to gdzieś słyszałem. Ba, nawet mówiłem. A chodziło o Kukiza. W sumie mnóstwo wyborców Konfy to dawni fani Kukiza, wszystko się zgadza.
Paczki z Chin powoli zlatują. Dzisiaj przyszły linijki. Miał być zestaw 2x krótka i 1x długa a jednej krótkiej brakuje. W dodatku niby metalowe a cienkie jak folia aluminiowa po czekoladzie złożona trzy razy.
Już to gdzieś słyszałem
Dokładnie. To jedno i to samo Dlatego mają najmniejszą zgodność głosowań z PISem w istotnych sprawach nie dotyczących np przerwy Nie jestem wstanie ich odróżnić P.S Jakie to te "najważniejsze" sprawy, aborcja...?
Było dużo branż, które też oberwały mocno przy COVID. Na, które żadnych dofinansowań nie ma. Chociażby szkoły programowania, doradcy finansowi. Znam parę przykładów firm, które po prostu wymazało do zera.
https://wykop.pl/link/7603093/firma-dostala-430k-zl-wsparcia-ue-na-zakup-jachtu-a-zajmuje-sie-dotacjami
Tutaj kolejny przykład.
Dlaczego jedni mają mieć wsparcie, a drudzy nie? Czy restauracje lub droga konfitura jest Polakom bardziej potrzebna niż szkoły programowania czy mniej? Dlaczego reszta rynku, która też ma ciężko i przetrwała ma teraz konkurować z firmami, które dzięki dotacją mają dużo mniejsze koszty?
Rekomendowane odpowiedzi