Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

Bawi mnie brak upływu czasu w tej grze. Ja spenetrowałem pół watykanu. Zrobiłem milion zadań, a kolesie cały czas masturbują się przy wieszaniu jednego obrazu. ;)

To jeszcze nic, w jednym miejscu baby nadal się kłócą, a inny koleś wkręca żarówkę, a to wszystko od 24h :wariat:

I jestem w elicie :E

Zrzutekranu2024-12-15095607.png.847fd951d69364854f257f88fbf6a54b.png

Wystarczy wyłączyć w opcjach podpowiedzi i trzeba się czasem naszukać, aby odnaleźć tajemnice do rozwiązania. 

Co mnie dziwi, że gra miała premierę niemal tydzień temu, a jeszcze żadnej poprawki nie ma, a muszę przyznać, ze trafiam na błędy i jeden prawie uniemożliwił mi dalsze granie, gdy strażnik zablokował się w drzwiach :woot:

Tutaj aż prosi się o jakiś dodatkowy Quest :sex:
79zztWI.jpg

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, PaVLo napisał(a):

To jeszcze nic, w jednym miejscu baby nadal się kłócą, a inny koleś wkręca żarówkę, a to wszystko od 24h 

Nawet jak walczysz obok w nich i trafiasz to zerowa reakcja, twardo ustawiają ten obraz. :E 

44 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Tutaj aż prosi się o jakiś dodatkowy Quest 

Niestety nie będzie. Nawet

Spoiler

do buzi buzi nie doszło, ale było blisko.

11 godzin temu, Stjepan napisał(a):

470172834_580709788039099_13747022631999

Stjepan i PlayStation 5? Taki PCMR i konsola w tle? :o Jak to wytrzymałeś. :E

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nie grałem, syn gra. Doszedł do Watykanu i spadło na 7fps stałe :D. Zmieniłem z medium na low i chyba bedzie ok.................  przeciez 3070 nie jest jeszcze taki słaby :D czekam na 8600  8800.....

Edytowane przez raul_ole
Opublikowano
3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Na yt chyba ogląda na tym Ps5:hihot:

Śmiejesz się, ale na PS5 pewnie wyjdzie najlepsza wersja. Z DLC, z poprawkami i patchem pod Pro.;) 

2 minuty temu, raul_ole napisał(a):

Jeszcze nie grałem, syn gra. Doszedł do Watykanu i spadło na 7fps stałe :D. Zmieniłem z medium na low i chyba bedzie ok.................  przeciez 3070 nie jest jeszcze taki słaby :D czekam na 8600  8800.....

Takie cyrki zazwyczaj są jak VRAM się zapcha.

Opublikowano
29 minut temu, Jaycob napisał(a):

Nawet jak walczysz obok w nich i trafiasz to zerowa reakcja, twardo ustawiają ten obraz. :E 

Niestety nie będzie. Nawet

Pokaż ukrytą zawartość

do buzi buzi nie doszło, ale było blisko.

Stjepan i PlayStation 5? Taki PCMR i konsola w tle? :o Jak to wytrzymałeś. :E

To nie moje zdjęcie, to zdjęcie z netu. :E 

Opublikowano
26 minut temu, raul_ole napisał(a):

Ustawienia graficzne na low?

Opublikowano
1 godzinę temu, raul_ole napisał(a):

Zmieniłem z medium na low i chyba bedzie ok.................  przeciez 3070 nie jest jeszcze taki słaby :D czekam na 8600  8800.....

Nie musisz wszystkich opcji dawać na low. Jedynie bufor textur na med lub low przy 8GB vram.

2 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Co mnie dziwi, że gra miała premierę niemal tydzień temu, a jeszcze żadnej poprawki nie ma, a muszę przyznać, ze trafiam na błędy i jeden prawie uniemożliwił mi dalsze granie, gdy strażnik zablokował się w drzwiach :woot:

Ogólnie jak na premierę to gierka lata wyjątkowo dobrze :E, ale ja też miałem jednego buga jak Gina mi się zablokowała i nie chciała ruszyć do drzwi. Nic się nie dało zrobić i musiałem wczytać poprzedniego save.

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, lukadd napisał(a):

Nie musisz wszystkich opcji dawać na low. Jedynie bufor textur na med lub low przy 8GB vram.

Med jest dla kart z 12GB VRAM, Low dla 8GB VRAM a High dla 16GB+ a wszystko powyżej to już sztuka dla sztuki bo tak 

Reszta ustawień nie ma większego znaczenia dopóki nie rusza się PT

Opublikowano
52 minuty temu, raul_ole napisał(a):

na low chyba bedzie ok

Spokojnie możesz ustawić na wszystko na średnie razem z buforem. Potem ewentualnie korygować. W pomieszczeniach Watykanu bez DLSS mam ok 50 fps w 1440p, z dlss Q jest 80-100 fps. 

1 minutę temu, azgan napisał(a):

Med jest dla kart z 12GB VRAM, Low dla 8GB VRAM a High dla 16GB+ a wszystko powyżej to już sztuka dla sztuki bo tak 

Reszta ustawień nie ma większego znaczenia dopóki nie rusza się PT

Nie mam żadnych problemów z buforem na med przy 8GB VRAM. 

Opublikowano
1 minutę temu, xtn napisał(a):

Nie mam żadnych problemów z buforem na med przy 8GB VRAM. 

Drugi raz przechodzę już Indiego wcześniej grałem w natywnym 1440p z DLAA i bufor miałem na High teraz gram w oszukanym 4K* z DLSS-B i bufor na Medium i stwierdzam że nie ma większych różnic, trzeba byłoby się nieźle przyglądać i robić jakieś screeny żeby to porównywać więc spokojnie można sobie ten bufor ustawić na Medium i jechać z detalami oraz rozdzielczością w górę 

High to sobie można ustawić jak już "nie ma co robić z VRAM i się nudzi" 😉 

• Upvote 1
Opublikowano
31 minut temu, lukadd napisał(a):

Ogólnie jak na premierę to gierka lata wyjątkowo dobrze :E, ale ja też miałem jednego buga jak Gina mi się zablokowała i nie chciała ruszyć do drzwi. Nic się nie dało zrobić i musiałem wczytać poprzedniego save.

Bardzo dobrze lata i świetnie wygląda (jak na możliwości tego silnika). Tylko w jednym miejscu miałem spadek FPS z 70, na 49, ale zmieniłem cienie z Ultra na Wysokie i już poszło do góry.

Odnośnie Giny, ona ma bardzo nienaturalne zachowanie jak się z nami przemieszcza. :E Śmiesznie to wygląda i nieco wybija z immersji. 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Co to za miejsce?

Przed ostatnia lokacja, pewna świątynia. Mogę podać dokładną lokalizację, ale byłby to spoiler. 

20 minut temu, lukadd napisał(a):

Są pewne elementy do doszlifowania. Ogólnie liczę, że wyjdzie kolejna gra od nich z Indim. Ogólnie taka forma przygody bardziej mi się podoba od Uncharted :E

Przy tak tragicznie małej popularności, niewielkie szanse na sequel.

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Przy tak tragicznie małej popularności, niewielkie szanse na sequel.

Fajny materiał na rozkminy.
Ja jestem w szoku, że TAK FAJNA / dobra / spoko gra, jest tak mało doceniona / popularna, a jakieś inne - "takie se" (czyt. STALKER 2) ochy i achy zbierają.
Szkoda, bo IMO ja "potrzebuję / oczekuję" więcej takich gier, jak Indy, a się... nie zapowiada niestety. Podobnie, jak Days Gone. Świetny tytuł, a zaorany. :(

Edytowane przez JeRRyF3D