Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Quake 2 RTX to darmowy mod do Q2. Samą grę odpalisz bez RT, a wspomnianej wersji Metro nie, należy jednak pamiętać że jest zwykła wersja tego Metro bez RT

aha Portal RTX podobnie do Q2

Edytowane przez Blacktiger
  • Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Blacktiger napisał(a):

z tego co wiem nie zagrasz w q2 rtx jeśli nie masz q2 ale może się coś zmieniło,

(...) 

Yep, nie doczytałem, że samodzielne są tylko 3 pierwsze poziomy. Mniejsza o większość, w sumie Indy jest pierwszą grą, a nie remasterem/modem/aktualizacją, która nie pójdzie bez RT. 

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
4 minuty temu, Passt napisał(a):

To jest męska wersja Tomb Raider ?

Jeśli tak , to na 99% zagram. 

chyba blizej temu do TR niz Uncharted, jako ze mam gejpasa to obadam sobie na spokojnie bo odczuwam tesknota za zabawa z ostatnich 3 tomb raiderow. 

Opublikowano
7 minut temu, Passt napisał(a):

To jest męska wersja Tomb Raider ?

Jeśli tak , to na 99% zagram. 

2 minuty temu, samsung70 napisał(a):

chyba blizej temu do TR niz Uncharted, jako ze mam gejpasa to obadam sobie na spokojnie bo odczuwam tesknota za zabawa z ostatnich 3 tomb raiderow. 

Nie, Tomb Raider i Uncharted to gry TPP

Opublikowano (edytowane)

@Blacktiger

Mały kruczek - first triple-A game. Czyli pewnie są jakieś indyki, które wcześniej wymagały RT. No i jest to tylko remaster podstawowego Exodus, w dokładnie tę samą grę można zagrać bez RT. W przypadku Indiany takiej możliwości nie ma. 

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano

Ogólnie ciekawe ile będzie tego RT, bo w podstawowym trybie RT to wymagania tabelka przyjęła całkiem niskie, więc chyba nie za wiele :E

Niby ma to nawet 7900XT uciągnąć w natywnym 4k ultra i 60 klatkach z RT :E Mocno ciekawe na ile tabelka się sprawdzi. Bo w takim Stalkerze przecież też bez szału jeśli chodzi o oprawę i bez nawet grama RT ta karta robi ~35fps w 4k i ultra 8:E Tak tam spartaczyli optymalizację.

PT wiadomo inna bajka i rozwali cały system.

Opublikowano
11 minut temu, lukadd napisał(a):

Doom Eternal to gra z 2021 roku, a RT to tam było jak kot napłakał jedynie chyba z tego co pamiętam odbicia i to bez szału. Co będzie tutaj zobaczymy jak odpalimy, ale raczej będzie więcej tego RT niż w Doomie :E

W Doomie ma być pierdylion klatek na kalkulatorze dlatego tak wygląda RT w tej grze. Nie wspominając, że RT jest wręcz "niezbędne" do gry tego pokroju.;)

Opublikowano (edytowane)

Taki ten preload GP na PC że sciagnelo mi z 20 mb pllikow, mam ikonke na pulpicie i tyle, mam akcje Graj ale mam czekac :E

Musze manualnie jakoś aktywować ściąganie, przy czym mam błąd bo niby mam za mało miejsca na dysku który wybrałem, a mam tam jeszcze 145 GB :E

EDIT 2 , zwolniłlem miejsce i mam  250 gb prawie, dalej wg, GP mam za mało miejsca :E

Edytowane przez JeanPepin
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Taki ten preload GP na PC że sciagnelo mi z 20 mb pllikow, mam ikonke na pulpicie i tyle, mam akcje Graj ale mam czekac :E

Musze manualnie jakoś aktywować ściąganie, przy czym mam błąd bo niby mam za mało miejsca na dysku który wybrałem, a mam tam jeszcze 145 GB :E

... a wlasnie, co do pre-loadu na PC game pass, jak to wyglada? Pytam, bo przy okazji Stalker 2, chcialem zobaczyc preload na MS Store, i jedynie co mi sie pobieralo to zaledwie chyba 6MB i tyle, nic nie ruszalo mimo, ze wszyscy juz mieli mozliwosc pobierania. Czy ja cos robilem zle? jak to wyglada przy tej grze? 

Opublikowano (edytowane)

No mi pobiera 3 pliki jakby, dwa to są dodatki jakieś po 10 mb, trzeci ma mieć 115 GB, ale nie idzie go sciagnać bo mam niby za mało GB wolnego, sciagnelo z 7 MB i cześć. Z Stalkerem nie miałem problemów, tam sciągęło całość od razu

Edytowane przez JeanPepin
Opublikowano
18 minut temu, Tankietka napisał(a):

Nie kupuje tego, że musowo włączony zżerający klatki RT to ma być "nowa jakość". 

Odbicia można robić "w starym wypalanym stylu". Zamiast iść w poligony to idą w jakiś chujowy RT.

Mistrzu podciąganie geometrii odbywa niezależnie od RT/PT.

Bez RT/PT przeskoczysz pewnego progu w jakości/realizmie grafiki. Bo dobre AO na RT bije na głowę HBAO+ czy inne wynalazki przy czym nie zabija sprzętu, a tylko jeden efekt. Chyba nie muszę też przypominać jaką ewolucje przeszły samie cenie przez wiele lat zanim udało się uzyskać coś lepszego i w takim Division NV wrzuciła hybrydowe cienie HFTS. Nie wcale nie było widać, że cenie są lepsze. Także przyzwyczaj się, że teraz co generacje będą wchodzić coraz bardziej ogarnięte efekty tylko teraz na RT/PT, które i tak będą mordować sprzęt. 

RTXDI to jest ochłap z ReSTIR bo na razie sprzęt ma za mało mocy.

• Like 2