Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Ah no tak, zapomniałem że tu się nie gra tylko bawi w benchmarki, 90% postów to ustawienia graficzne, RT, PT i FPS ile kto ma :E 

Ja gram, ale bez PT, FG, DLSS i zero problemów, gra śmiga ja ta lala ;)

3 godziny temu, galakty napisał(a):

Widzę że kolejna udana premiera

Oczywiście że tak. Żeby wszystkie nowe gry wychodziły w takim stanie 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Screenshot_20241211_143733_Chrome.jpg

Możesz to samo ale po Polsku ? Nie mam czasu na translator :E

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Oho a jeszcze parę dni temu taki był zachwyt :E

Nad Stalkerem ? Ja ? No chyba nie 

Opublikowano
11 minut temu, maras2574 napisał(a):

Otóż to. Grę przeszedłem (w męczarniach) i elo. Grałem tylko z sentymentu do tytułu ;)

Ja się na końcu bawiłem świetnie ale pewnie tylko dlatego że trafiłem na dobrą ścieżkę. Był tam taki jeden filmik co oddawala hołd całej serii no i podniosło ocenę znacznie:)

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, maras2574 napisał(a):

Możesz to samo ale po Polsku ? Nie mam czasu na translator

Przekaz prosty jak budowlany papiak.

Zartobliwie odnioslem sie do grania bez włączonego Path Tracingu.

"Mozesz i graj sobie bez PT, ale gra bez PT wyglada jak SHIT"

Powtarzam, odnioslem sie zartoblowie, dlatego wkleilem obrazek. Nie chce teraz wywodu, ze gra wyglada tez dobrze bez PT.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Jest:E

capsule_616x353.jpg

Albo ten :szatanek:

https://allegro.pl/oferta/croc-1-i-pc-big-box-kolekcjonerski-polski-pl-16867759446

41 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Powiem tak, zaplacilem za karte nvidi 100% to bede z niej korzystal w 100%... Bez PT, RT itp szkoda by bylo inaczej kasy... If >=60 fps (max spadki do 50) all special effects turned on... 

Jak 4090 to ok, wszystko poniżej lipton :Crash:

edit.  Na tel. nie widziałem sygnaturki. To miłego grania z PT na 4080 :E

Edytowane przez maras2574
  • Like 1
Opublikowano

A może dojdzie do tego że wszystkie gry będą miały wbudowane i wymuszane RT/PT i aby pograć to, niżej niż xx80 nie będzie w stanie tego pociągnąć i tym o to sposobem NV wyeliminuje niski i średni segment, i granie nie będzie dla biedaków :E lub dla ludzi z AMD... 

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

RT w grze nie oznacza od razu zabicia wydajności. Do tego będziesz miał sporo ustawień, a więc skalowalność także możesz spać spokojnie, że nagle devsi na PC będą robić gry pod najdroższy sprzęt.

Edytowane przez sideband
Opublikowano
36 minut temu, sideband napisał(a):

RT w grze nie oznacza od razu zabicia wydajności. Do tego będziesz miał sporo ustawień, a więc skalowalność także możesz spać spokojnie, że nagle devsi na PC będą robić gry pod najdroższy sprzęt.

Jak dla kogo, przykładowo tam gdzie sobie mogę śmiało ustawić ultra 1440p na rx7800 i będę miał 60fps, to z wbudowanym RT jak mi klatki spadną? o 20, 30 czy może 50%? Podaję jako przykład, aby zaraz któryś z tekstami fanbojstwa nie wyskoczył. Zaczyna dochodzić do tego że NV swoimi zagraniami, chce w perfidny sposób uwalić AMD czy jak to inaczej nazwać? Chcesz pograć kup NV :E czy jak to rozumieć?

• Upvote 1
Opublikowano
31 minut temu, SebastianFM napisał(a):

@AndrzejTrg, pretensje, że ci kiepsko działa RT to powinieneś mieć raczej do AMD a nie do NVIDIA. 😁

Czytanie ze zrozumieniem :) Ja do nikogo pretensji nie mam, tylko się zastanawiam jak to może w przyszłości wyglądać, może dojdzie do tego że będę musiał wrócić do NV, bo RT będzie "wbudowane" w grę... i radek mi wypluje 20 fps w 1080p :E no ale jak się 10 lat siedziało na gtx970 to raczej nie prędko to nadejdzie, a studio od którego biorę gry daje możliwości on/off :) choć jak na razie tylko jedną grę wypuściło z RT, także ja jestem spokojny.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Zaczyna dochodzić do tego że NV swoimi zagraniami, chce w perfidny sposób uwalić AMD czy jak to inaczej nazwać? Chcesz pograć kup NV :E czy jak to rozumieć?

To jakiś news? "perfidny sposób"? Rynek konkurencyjny, koszenie konkurencji, itd. - znane terminy?
Stare odkąd ludzie zaczęli się kamieniami wymieniać. No chyba, że uważasz, że nv powinna zwolnić, dać odsapnąć AMD, rękę podać (i frytki).
Poza tym, o ile kumam, to nie nv robi gry.

Sorry, ale kompletnie nie kumam Twojego rozumowania.

1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Czytanie ze zrozumieniem :) Ja do nikogo pretensji nie mam, tylko się zastanawiam jak to może w przyszłości wyglądać, może dojdzie do tego że będę musiał wrócić do NV, bo RT będzie "wbudowane" w grę... i radek mi wypluje 20 fps w 1080p :E no ale jak się 10 lat siedziało na gtx970 to raczej nie prędko to nadejdzie, a studio od którego biorę gry daje możliwości on/off :) choć jak na razie tylko jedną grę wypuściło z RT, także ja jestem spokojny.

No i słusznie. Bo to dopiero pierwszy czy drugi tytuł only RT, więc nie ma co robić scen.
Ale też, moim zdaniem, będzie to teraz coraz częściej spotykane.

Edytowane przez JeRRyF3D