tgolik 547 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Nie uruchamia mi się Wiedźmin 3 directx 12 po instalacji nowych sterowników nVidii. A ja jest u Was?
leven 539 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Zapierdziela aż miło. Może podmień pliki DLSS na te najnowsze. A może masz jakiś UV i teraz nowe stery coś nie pasują. 1
Pavel87 703 Opublikowano 1 Lutego Autor Opublikowano 1 Lutego (edytowane) U mnie też bez żadnych problemów, wrzuciłem nowe dlssy, mam zrobione uv, którego nie ruszałem od dwóch lat i wszystko śmiga, nic się nie wywala. Sterowniki też najnowsze Edytowane 1 Lutego przez Pavel87 1
tgolik 547 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Miałem DLSS tweakiem ustawione na DLAA dla wszystkich ustawień. To była przyczyna wywalania mi się W3 pod nowymi sterami. Usunąłem folder, badanie spójności na gogu zaciągnęło mi właściwy plik. Narzuciłem DLSS4 appką nVidii i teraz hula mi w DLSS wydajność bez utraty jakości. Przynajmniej na moje oko. Ustawienia RT i wszystko inne na ultra4K@120. Edytowane 1 Lutego przez tgolik
Kadajo 7 411 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego U mnie Wiedźmin znowu się nie chce uruchomić na nowych sterownikach. Wywala albo przed menu, albo przy wczytywaniu. Czasem nie chce się uruchomić wcale.
leven 539 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Wiesiek ma humory. U mnie też czasem coś się popieprzy i albo wywala do pulpitu, albo jak u Ciebie problemy z uruchomieniem. Z tym, że to było jakiś czas temu. Może przeinstaluj grę
Kadajo 7 411 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Wywaliłem DLSS'y całkowicie, puściłem naprawę gry, aby pobrała jeszcze raz orginlane. Gra odpaliła. Podmieniłem na nowe DLSS'y. Gra odpaliła. Podbiłem rozdzielczość DLSS Q do 1080p. Gra odpaliła. Nie wiem, o co tu chodzi
tgolik 547 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Mnie obecnie najbardziej wkurzają limity 200 MB/na grę na sejwy w chmurze GOG. W Wiedźminie jeszcze jakoś się mieszczę po zarchiwizowaniu i usunięciu wszystkich starych sejwów ale w CP2077 jest dużo trudniej. Problemem jest pewnie, że ciągnę W3 od 10 lat na tych samych sejwach i Cyberpunka od premiery. Przeszedłem setki godzin i tysiące zmian w dziesiątkach patchów i pewnie te moje sejwy są większe niż dla nowych graczy. 1
tgolik 547 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) @PiPoLiNiO Ja wywaliłem mody - dalej W3 się wywalał. Dopiero jak z Bin wywaliłem folderek x64_dx12, w którym podmieniłem parę miesięcy temu na DLAA wszystkie tryby DLSS, Galaxy pobrał oryginalny plik i gra ruszyła. Niestety Ghostst of Tschuszima, w której nic nie grzebałem nie startuje mi na nowych sterownikach. Trzeba będzie poczekać na łatkę. Edytowane 2 Lutego przez tgolik
caleb59 1 621 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Koniecznie całkowicie wyłączcie Hairworks w opcjach gry.
leven 539 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Caleb, ale wtedy np. wilki nie mówiąc o np. biesach będą mieć ulizaną sierść i wyglądać, jak bym grał na karcie od AMD 1
caleb59 1 621 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Albo chcesz stabilne granie albo losowe crashe - wybieraj. Nie obchodzi mnie, że ktoś tu w temacie zaraz napisze "a ja gram zawsze z hairworks i było ok" bo to gówno prawda. Wystarczy sobie poczytać w internecie na temat hairworks i tej gry, poza tym sam się o tym przekonałem i potwierdzam, że wyłączenie tej opcji naprawia problemy ze stabilnością w DX 12. Edytowane 2 Lutego przez caleb59 1
Sheenek 330 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Jest mod na to, wylacza HW u Geralta a reszta zostaje i nie ma crashy 1
leven 539 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Ja pierdziele, czyli faktycznie jest problem z hairworks, a Redzi nic z tym nie robią ?
caleb59 1 621 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Coś tam robili - były poprawki dla DX 11 ale niestety DX 12 już nie. https://www.thewitcher.com/us/en/news/50533/hotfix-on-pc-is-now-available
Reddzik 2 768 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Te wywalanie z HW jest losowe? Bo ja chwilę pobiegałem na full detalach z HW i nic złego nie zauważyłem, pewnie za krótko.
caleb59 1 621 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Czasami możesz i tygodniami grać bez problemów, nie ma reguły. Pewne specyficzne sytuacje pomagają "wymusić" crasha z Hairworks jak np. częste wchodzenie/wychodzenie do menu/inwentarza, zakładanie/zdejmowanie przedmiotów, naprawa ekwipunku, szybka podróż, medytacja a nawet czasami rozmowy z NPC, wczytywanie gry z sejwa. Edytowane 2 Lutego przez caleb59 1
Kris194 4 720 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) W dniu 27.12.2024 o 17:55, Roman_PCMR napisał(a): Kurde, kusi ten wiedzmin ale poczekam az bedzie blizej do premiery W4 i wtedu ogram... Ja właśnie ogrywam pierwszy raz, z dodatkami może do Wielkanocy ukończę, może Swoją drogą czy to tylko moje wrażenie czy w tej części twórcy zmienili podejście do ulepszania EQ, przynajmniej na początku? Mam wrażenie, że w poprzednich częściach dłużej mogłem "latać" z początkowym zestawem a tu o ile w "Białym sadzie" było lajtowo to z kolei już jedno zadanie poboczne w "Velen" pokazało mi, że nie tędy droga Edytowane 4 Lutego przez Kris194
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego A zwracasz uwagę że masz stalowy miecz i srebrny miecz? Ogrywałem zaraz na premierę i szczerze nie kojarzę abym miał jakiś problem z EQ.
Mizu 102 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/7329 "Brothers in Arms" ten mod to must have czy nie? Mieszane opinie widze ale w większości, że jednak must have Już podchodziłem do Wieśka ze 3 razy i za każdym razem sie odbijałem, może tym razem w końcu siądzie. Szukam jakie mody uprzyjemnią gre
tgolik 547 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 7 godzin temu, Kris194 napisał(a): Ja właśnie ogrywam pierwszy raz, z dodatkami może do Wielkanocy ukończę, może Swoją drogą czy to tylko moje wrażenie czy w tej części twórcy zmienili podejście do ulepszania EQ, przynajmniej na początku? Mam wrażenie, że w poprzednich częściach dłużej mogłem "latać" z początkowym zestawem a tu o ile w "Białym sądzie" było lajtowo to z kolei już jedno zadanie poboczne w "Velen" pokazało mi, że nie tędy droga Też pamiętam tę sytuację. Brakło mi poziomu do dalszej gry i musiałem trochę porobić poboczniaków i zleceń, co zresztą dobrze mi zrobiło. Teraz oddałbym wszystko, żeby znaleźć jakiekolwiek pominięte wcześniej zlecenia na tablicach ogłoszeń. 1
Pavel87 703 Opublikowano 4 Lutego Autor Opublikowano 4 Lutego 7 godzin temu, Mizu napisał(a): https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/7329 "Brothers in Arms" ten mod to must have czy nie? Mieszane opinie widze ale w większości, że jednak must have Już podchodziłem do Wieśka ze 3 razy i za każdym razem sie odbijałem, może tym razem w końcu siądzie. Szukam jakie mody uprzyjemnią gre Dla mnie ten mod to must have, naprawia dużo błędów, glitchy i dodaje różne pominięte przez redów funkcje. Aktualnie przechodzę Wieśka 4 raz i pierwszy raz z tym modem, czuć różnicę 1
Kris194 4 720 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 8 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): A zwracasz uwagę że masz stalowy miecz i srebrny miecz? Ogrywałem zaraz na premierę i szczerze nie kojarzę abym miał jakiś problem z EQ. Robiłeś to zadanie chociażby? Ja robiłem na 4 poziomie z EQ dla poziomu pierwszego i nie polecam
Brolly 765 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) O kurna Edytowane 4 Lutego przez Brolly 1
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Powrót do korzeni? Całkiem spoko IMO ten (stary / nowy) light mod. Edytowane 4 Lutego przez JeRRyF3D
Rekomendowane odpowiedzi