Wiedźmin 3: Dziki Gon
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kadajo · Opublikowano
Profil E jest dla RR a nie dla DLSS. Profile dla RR i DLSS są niezależne i DLSS L działa z RR E. Robiłem porównanie w tym temacie i w CP2077 zmiana profili DLSS wpływa na jakość obrazu z włączonym RR. Natomiast działa to tylko w przypadku swapppera, z poziomu apki Nvidii nie da się uruchomić profilu L i profilu E dla CP2077. -
Przez ShaDow_Pro · Opublikowano
Dan A3, to fajan buda, ale nie jest wcale mała. Dość dobre wentylowana, ale ja wolałbym właśnie wcześniej wspomnianego DeepCoola CH160. -
Przez JohnyWol · Opublikowano
No tak, było już wcześniej wspominane, że dla RayReconstruction nie ma (przynajmniej na razie) DLSS 4.5 tylko DLSS 4.0 (Profile D i E). I w zależności czy w grze włączysz RR to albo gra używa ustawionego profilu dla DLSS RR jesli w grze jest aktywny RR lub profilu DLSS SR np. K, L, M jesli RR jest wyłączony. Tylko jedno jest aktywne w danym momencie. Przy czym włączenie RR w grze może dać więcej korzyści niż profil L czy M. To juz każdy musi sobie sam ocenić co jest dla niego ważniejsze. Samo to ustawienie w DLSS Swapper jest jak najbardziej OK i ustawieniami RR w grze sie już decydujemy czy korzystamy z DLSS 4 czy 4.5 No nie wiem do końca czy tak jest. W Alan Wake 2 jak ustawiłem kiedyś w apce nvidii żeby korzystało z najnowszych bibliotek DLSS (apka nvidii miala wtedy starsze biblioteki niż byly dostepne w swapperze), a potem recznie w DLSS Swapper ustawiłem sobie nowsze biblioteki i profil K to gra i tak korzystała z tych nieco starszych, które wymuszała apka nvidii. I w sumie wydaje mi sie to logiczne skoro ona podmienia pliki w locie, a nie "na sztywno" jak Swapper. Po prostu zawsze wrzuca to co ma zaprogramowane
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi