Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, azgan napisał(a):

Co to? U mnie inaczej wygląda to GUI. Napisz coś więcej🤔

Najnowsza wersja przynajmniej w RHI

image.thumb.png.73928f6f182350ba3152b2f364c07902.png

yyyy teraz tak patrzę że miałem złe biblioteki wybrane (50xx) a jakimś cudem działa na 40xx LOL

13 minut temu, tgolik napisał(a):

Jak chorągiewka na wietrze.:gordon: Teraz wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem dla dlss 5 jest opcja z wyłączonym RT i PT. Generalnie gra z samym DLSS 5 wygląda podobnie jak z ray tracingiem.

The more you disable, the more FPS nad resolution you save :hihot:

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
52 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Nowa wersja modowanego DLSS5 całkiem ciekawie się u mnie sprawuje. Chyba pierwszy raz od czasu "oryginalnych" bibliotek widzę obraz na plus.

Nareszcie widzę też, że działa on cały czas, a nie tylko wtedy, gdy kamerą nie ruszam.

image.thumb.png.89d4325c56cf6f060dc316a0f95d2c8e.png

Powoli się przekonujesz, słodko 8:E

Ktoś wie jak wl patch tracing hair? U mnie jest wyszarzone :(

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nowa wersja modowanego DLSS5 całkiem ciekawie się u mnie sprawuje. Chyba pierwszy raz od czasu "oryginalnych" bibliotek widzę obraz na plus.

Nareszcie widzę też, że działa on cały czas, a nie tylko wtedy, gdy kamerą nie ruszam.

Bo miałeś coś sknocone w konfigu. To "normalnie" działa od premiery a nam wmawiałeś, że to tylko do zdjęć się nadaje:P

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Powoli się przekonujesz, słodko 8:E

the-darth-side-of-the-force-is-a-pathway

:hihot:

No jakoś nie widzę błędów w renderowaniu w tym Wiedźminie za bardzo i temporalnie nawet to jest stabilne. Wydaje mi się, że to zasługa nowej wersji. Musiłabym sprawdzić w CP2077 jeszcze i FH6, bo wcześniejsze tam testowałam.

Ale zauważyłem np. na początku gry, jak jest ten trening z Vesemirem, to kolor trawy świruje, raz kolorowa i nasycona, a za chwilę wyblakła i à la Cinematic, dosłownie w zależności od tego, jak się kamera ustawia.

A jak wciśniesz pauzę to zawsze się robi wyblakła ale jak tylko wyjdziesz i ruszysz kamerą to nagle nasycenie koloru podskakuje na niej o 200%. 

5 minut temu, jankooo napisał(a):

Bo miałeś coś sknocone w konfigu. To "normalnie" działa od premiery a nam wmawiałeś, że to tylko do zdjęć się nadaje:P

Od premiery to poprawnie działa tylko wersja oryginalna Nvidii a nie te zoptymalizowane.

Po cholerę, bym coś wam wmawiał. No i tak jak pisałem, muszę zobaczyć, co się dzieje w innych grach, które testowałem.

No i jakim cudem to działa na bibliotekach przeznaczonych dla RTX 50xx, chyba że ten wybór to pic na wodę, bo te biblioteki są już uniwersalne.

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, tgolik napisał(a):

Jak chorągiewka na wietrze.:gordon: Teraz wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem dla dlss 5 jest opcja z wyłączonym RT i PT. Generalnie gra z samym DLSS 5 wygląda podobnie jak z ray tracingiem.

Z RT włosy z HW świecą się jak "lustro", musiałem wył. HW albo zrezygnować z RT 😂

Póki co to faktycznie DLSS5 wypada najlepiej z tych wszystkich "fiuczerów"😅

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Takie włosy, panie kolego, to tylko dla elity...

Te z RT są zepsute, złe cieniowanie i ubijają wydajność. Wyłączyć proszę i czekać na łatkę.

Edytowane przez Ryszawy
  • Haha 2
Opublikowano

Ok sprawdziłem FH6 i zdecydowanie jest lepiej niż było na poprzednich wersjach, aż się teraz boję włączyć CP2077 :hihot:

Nawet presety inaczej wyglądają niż w poprzednich wersjach.

Teraz to wszystko jest takie jakby bardziej wyważone, ale efekty nadal są wyraźnie widoczne, no i ta stabilność temporalna — już nie ma tak, że jak się zatrzymam, to precyzja NR powoli się pojawia i dopiero po 2–3 sekundach obraz staje się stabilny.

Jest praktycznie tak jak było w oryginalnym wydaniu NV (dorysowanie jest, ale niemal natychmiastowe).

Z początku myślałem, że może Wiedźmin 3 jakiś inny, a tu się naprawdę coś zmieniło mocno na plus.

Edit

Dobra przetestowałem CP2077 ...

077cf43b50ab8269f911138471a4212c.gif

Idę po alkohol do sklepu bo znowu nocka zarwana będzie LOL

• Like 3