Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Strilok napisał(a):

obraz.thumb.png.8958140b99cdf295c35fabf8e6dbc41c.png

Dobry wieczór! :D To ja  Nygo-Gerwant :P

Netflix Edition :hahaha:

9 godzin temu, tgolik napisał(a):

@JeRRyF3D

Zwykle tego nie robiłem na moim sprzęcie ale wydaje mi się, że obniżenie rozdzielczości w DLSS5 z 4k do 1440p DLAA jest właściwym posunięciem. Jakość wręcz wydaje się lepsza niż w wyżyłowanym 4k. Spróbuj.

Jak mi sprzęt nie wyrabia w 4K to też sobie tak wmawiam i o dziwo pomaga :hihot:😉

• Haha 2
Opublikowano

Nie no cos jest skopane i musza to poprawic albo z pomoca przyjdzie REnoDX.

W kazdej grze gdzie bylo PT zawsze bylo wielkie Wow i dzialalo to bardzo dobrze a tu jest mega dziwnie. 

W pierwszej chacie z samym RT wszystkie kąty sa za jasen, tak swieczki nie swieca, nie maja 100W i 1000 nitow i czy tam lumenow. Powinien byc polmrok w katach... Jak sie wlaczy PT to nagle kąty robia sie ciemnie i zaczyna to wygladac bardziej rzeczywiscie.. Ale wychodzi sie na zewnatrz i z PT choinki maja luminescencje :hihot:

Oswietnie jest skopane i devy cdred sa slepi jak te kury co tam lażą. Juz powoli sa mody ktore to probuja zalatac ale mysle ze dopiero RenoDX da rade jak zawsze zresztą. 

DLss5 pomaga ale z gowna bata nie ukrecisz i jesli tego nie spaczuja to beda caly czas 2 obozy ze swiatlo jest ok i nie jest ok a wiemy ze niejest :P

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Podbijam pytanie - sam sie wczesniej w to nie bawilem i jestem ciekawy czy jest sens cos zmieniac czy DLSS Swapper wystarczy.

Nie wiem ile jest naprawdę tych wersji DLSS 5 dla ReShade, ale DLSS Swapper instaluje jedną, a DLSS5-Autopilot inną, ja używam tej drugiej od ShortFuse, wygląda trochę inaczej. Nie pamiętam już, czy w RHI nie można było wybrać wersji, która ma być zainstalowana.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
2 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Po co wy męczycie bułę zamiast odinstalować i poczekać na aktualizacje? Przecież czarno na białym widać, że są błędy i glitche graficzne, po co drążyć dalej i udawać, że się dobrze bawicie? :E 

To POLSKI Wiedźmin także nawet jakby to nie działało, to by ludzie i tak mówi jakie to jest wspaniałe :E

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Po co wy męczycie bułę zamiast odinstalować i poczekać na aktualizacje? Przecież czarno na białym widać, że są błędy i glitche graficzne, po co drążyć dalej i udawać, że się dobrze bawicie? :E 

Ah te flashbacki i traumy :E

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, caleb59 napisał(a):

cwvX66j.png

48 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Odpaliłem, zrobiłem prawie cały Biały Sad na jedno posiedzenie. Podoba mi się. 

A narzekacze niech sobie narzekają. Widać nie mają nic lepszego w życiu do roboty :) 

Ale nie wszyscy marudza zamiast grac.... Nie no najlepiej brac bo darmowe i udawac, ze wszystko jest ok tymczasem wiczer z hairworks wyglada jakby mil tone zelu na wlosach... ale nie spoko nie ma co marudzic, brac co daja i cieszyc jape.... masakra... 

Edytowane przez aureumchaos
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, azgan napisał(a):

sterowniki nowe były 29.09 o 16  , naprawiły te " braki

na stronie amd, whql o 16 naszego czasu :

https://www.techpowerup.com/353220/amd-software-adrenalin-26-9-2-whql-drivers-released

trochę później na techpowerup, bez żadnych wtyków i czekania..

https://www.techpowerup.com/353220/amd-software-adrenalin-26-9-2-whql-drivers-released

artykuł jest z 30,09 pan Daniel pisze że pracują nad tymi sterownikami, które ukazały się dzień wcześniej niż artykuł, no rewelacja..

Edytowane przez miro
Opublikowano

Nie mylcie marudzenia z pisaniem o tym, co nie działa poprawnie i jest najprawdopodobniej bugiem.

Poza tym osoby, które narzekają na wydajność, nie wiem, czego się spodziewały, że poprawią grafikę i wydajność będzie lepsza ? :hihot:

Jak 4 lata temu wyszedł NexGen, w którym dodali RT, to tam dopiero był masywny spadek wydajności kosztem lepszej grafiki.

Ale to jest normalne.

Czy widzieliście kiedyś Remaster, który miałby niższe wymagania od oryginału ?

Plus się należy za to, że dostaliśmy to ze free, gdzie moderzy na pewno dostali jakąś kasę za swoją pracę.

A nie musieli tego robić za free i zapewne nawet jakby zawołali parę groszy, to ludzie by chętnie zapłacili.

Zagrali tu w spoko marketing.

• Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Dlatego czekam do dodatku :E