Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na nielubianym forum jest teścik z W3, kilka słów przytoczę: 

"W sierpniu 2026 roku nieoczekiwanie ogłoszono pełnoprawny remaster, który jest jednocześnie fundamentem pod trzeci fabularny dodatek - Pieśni Przeszłości - który zadebiutuje w 2027 roku. Nowa wersja gry w całości przeszła na DirectX 12 oraz zaoferowała solidną porcję nowinek technologicznych i graficznych. Komputerowa wersja otrzymała chociażby Path Tracing, który w domyśle jeszcze bardziej ulepsza jakość oświetlenia pośredniego, odbić oraz cieni. Nie brakuje także NVIDIA DLSS 4.5 Ray Reconstruction dla wyraźnie lepszego efektu odszumiania obrazu. Równocześnie jednak brakuje odpowiednika ze strony AMD, czyli FSR Ray Regeneration. Niestety, ale wygląda na to, że rozwiązanie to nie jest brane na poważnie przez studia, a szkoda, bo jak pokazuje przykład DLSS Ray Reconstruction, implementacja tej technologii bardzo pomaga w zachowaniu odpowiedniej ostrości obrazu"

I proszę mnie bić, w tym roku już 4 razy byłem na urlopie :balon:

Edytowane przez leven
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jakiś potwór konfiguracyjny! 
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/13570

A dla tych, którzy mają już otrzaskane wszystko i szkoda im czasu na łażenie (serio? ;) )... mod na Fast Travel do... znacznika, który sobie sami stawiamy na mapie.
Można szybko poczyścić pytajniki, bez "zbytecznego" błąkania się po mapie.

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/13541

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 2
Opublikowano

GTX 960 to nadal karta DX12, ale zerknąłem, jakie oni teraz podają minimalne wymagania, no i jest tam mowa o 6 GB VRAM.

GTX 960, na którym uruchomił grę, miał tylko 2, co faktycznie pokazuje niezły rozrzut.

Pytanie, jak długo można by tak pograć bez problemów.

Co do CPU to minimalne wymagania pokrywają się z wydajnością i7 4790.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak mnie wqrwia taka roszczeniowość (!!!)  
... jak słyszę: "redzi są bezczelni", "redzi musieli ratować swój tyłek", "chamskie zagranie redów", "nowe przedmioty dodano w obrzydliwy i chamski sposób"

Wrrrr  ! :sciana: 
Bezczelny smarkacz IMO.

Spoiler

Szczególnie tutaj brednie...  co za młody łoś!

Spoiler

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

GTX 960 to nadal karta DX12, ale zerknąłem, jakie oni teraz podają minimalne wymagania, no i jest tam mowa o 6 GB VRAM.

GTX 960, na którym uruchomił grę, miał tylko 2, co faktycznie pokazuje niezły rozrzut.

Pytanie, jak długo można by tak pograć bez problemów.

Co do CPU to minimalne wymagania pokrywają się z wydajnością i7 4790.

2015 rok

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

Grało się na GTX-ie 970 :) 

Ja grałem z modem ultra low i po wejściu do velen spaliła mi się karta graficzna :D , jakiś Radeon HD 

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
  • Sad 3
Opublikowano
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jak mnie wqrwia taka roszczeniowość (!!!)  
... jak słyszę: "redzi są bezczelni", "redzi musieli ratować swój tyłek", "chamskie zagranie redów", "nowe przedmioty dodano w obrzydliwy i chamski sposób"

Wrrrr  ! :sciana: 
Bezczelny smarkacz IMO.

Mehhh trzeba czymś podbić kanał :hihot:

Opublikowano
1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

Grało się na GTX-ie 970 :) 

To tylko pokazuje jak świetnie skaluje się ta gra i jakie ma możliwości "optymalizacji" przez ustawienia. Graficznie z wszystkim na maxa nawet RTX5090 wymięka ale pograć można nawet dzisiaj na GTX970 gdzie pewnie można jeszcze odpalić FSR od AMD 😁

3 godziny temu, SebastianFM napisał(a):

Doklejenie nowego renderer'a to nie jest robienie gry od nowa!

Update silnika najwyżej 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

Ja grałem z modem ultra low i po wejściu do velen spaliła mi się karta graficzna :D , jakiś Radeon HD 

U mnie GTX980Ti a później 1080Ti i obie karciochy wymiękały w 4K z wszystkim na maxa 😅

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jakiś potwór konfiguracyjny! 
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/13570

testowales? 

3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Można szybko poczyścić pytajniki, bez "zbytecznego" błąkania się po mapie.

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/13541

to szwędanie się właśnie najlepsze z calej gry, tam zawsze coś się dzieje... jest to jedyna gra w której czuję, że tam się coś dzieje i ten świat po prostu żyje..  nawet w Crimson Desert tak tego nie czuć. 

ja np osobiście bardzo dobrze czuję się kiedy wchodzę do domostw gdzie pali się ogień lub rodzina siedzi, lub w ogołe wnętrza zwiedzać, czuję się wtedy bardzo komfortowo, az chciałoby się tam wskoczyć. 

mam nadzieję, że w 4 części jeszcze bardziej zostanie to życie świata podkręcone. 

kocham tą grę 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Spoko. Ale od razu trzeba być takim oślizłym chujkiem?

A czy gość nie ma prawa do własnego zdania ? , część negatywnego podejścia i frustracji często się bierze z uwielbiania danego tytułu 

Opublikowano
3 minuty temu, samsung70 napisał(a):

jest to jedyna gra w której czuję, że tam się coś dzieje i ten świat po prostu żyje.. 

:stukniety:

Trójka ma atrapę żyjącego świata. Tam się nie zmienia nic. Czego byś nie zrobił, nie wpłynie to w żaden sposób na otoczenie. Nawet wojna pomiędzy Redanią a Nilfgaardem nie posuwa się do przodu. 

Jak chcesz żyjącego świata, to włączaj jedynkę. Tam Gerwant w pewnym momencie leży nieprzytomny, a obok niego rozgrywa się bitwa między zakonnikami a elfami, która wpływa na losy wszystkich wokół. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, voltq napisał(a):

A czy gość nie ma prawa do własnego zdania ? , część negatywnego podejścia i frustracji często się bierze z uwielbiania danego tytułu 

Przedwcześnie nagrał ten materiał. Remaster wprowadza dużo zmian na różnych poziomach. Trzeba wiele rzeczy ułożyć sobie na nowo w głowie (i w opcjach). Dopiero wtedy można ogarnąć zamysł jaki przyświecał twórcom. W3 został odświeżony na najbliższe 5 lat i dwie generacje lat graficznych.

Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Jak chcesz żyjącego świata, to włączaj jedynkę. Tam Gerwant w pewnym momencie leży nieprzytomny, a obok niego rozgrywa się bitwa między zakonnikami a elfami, która wpływa na losy wszystkich wokół. 

Czekam na remake jedynki.

Nawet 20 lat temu, na premierę, nie wiedziałem jak w to coś zagrać.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Nie odbieram mu prawa do tego. Chodzi o formę, ton. Chciałoby się plaskacza sprzedać. Poza tym w bardzo wielu kwestiach najnormalniej nie ma racji i bredzi. Oglądałeś caly?

2 godziny temu, voltq napisał(a):

Spalies GPU na ultra low?

To pewnie był efekt "rozbiegania diesla" 😉

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1