Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

No... taka "papierowa" lista. Ja nie widze poprawy na PC w oświetleniu. W pomieszczeniach nadal ciemno jak w zadzie. :(

Better Candles, działa po patchu, trochę ci te wnętrza uratuje :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, z1k napisał(a):

Czy ktoś z was może mi pokazać screena z ustawien RHI żeby samo dlss5 było bez NR ? Będę wdzięczny bardzo 😆

DLSS 5 to jest właśnie neural rendering

DLSS 5 nie zastępuje 4.5 bo to 4.5 odpowiada ze generowanie klatek i upscaling nadal :P

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, z1k napisał(a):

Oki spróbuję 

sprobuj tez tego kombajnu:

https://github.com/RankFTW/RHI

RHI — ReShade HDR Installer

One tool. Every game. Full HDR, DLSS, and NVIDIA driver management from a single window.

RHI detects your entire game library across every major store and handles ReShade, HDR mods, frame limiters, DLSS management, OptiScaler, shader packs, and NVIDIA driver profiles — all in one click.

a tak swoją drogą to przy modzie halkahogana HD Rework wielu ludzi zauważa i prosi aby wrzucił swoją paczkę HD, bo to co jest zaimplementowane przez cdpr odstaje jakością od tego co było dostępne jako standalone mod.... 

image.thumb.png.ec40620e1e1b434ab6342316c3c96115.png

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, samsung70 napisał(a):

a tak swoją drogą to przy modzie halkahogana HD Rework wielu ludzi zauważa i prosi aby wrzucił swoją paczkę HD, bo to co jest zaimplementowane przez cdpr odstaje jakości

Nie wiem czy to udostępni pewnie ma zakaz od cdpu by nie ośmieszyć ich że dał lepsze za darmo niż za kase.

Edytowane przez CzerwonyJohn
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Nie wiem czy to udostępni pewnie ma zakaz od cdpu by nie ośmieszyć ich że dał lepsze za darmo niż za kase.

tutaj chyba bardziej chodzi o to, że jego paczka standalone zawiera 4K tysięcy elementów co pewnie raz dwa zapcha nawet 16GB VRAM, cdpr zapewne aby uniknąć skowytu graczy wybrali kompromis aby było HD Reworked, ale i działało na kartach z mniejszą ilością VRAM... 

takie moje zdanie- a Wasze? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bawi mnie forma narracji tego gościa. :)
Ale... pokazuje też, jak OGROMNA i skomplikowana (!) jest to gra.
Znam ją na wylot od strony fabularnej i wydarzeń, ale dopiero takie filmiki uzmysławiają, jak mało jeszcze wiem.
Nigdy nie zwracałem uwagi na "kombinacje" uruchamiania sprawności konkretnymi układami ciosów.
Jak do tego (bez spacjowania, czytając jeszcze zapisy na ekranach ładowania),dodać, co można jeszcze dodatkowo uruchamiać,
łączyć miksować i używać... to wydaje się nieprawdopodobne do wymyślenia, a co dopiero do sesnownego zaimplemetowania w grę.

1 godzinę temu, tommiyacht napisał(a):

cud malyna tu wyglada. Ciekawe jakie nastawy w rhi bo bralbym 1:1

W zasadzie nie widzę ogromnych zmian palety, bo ta jest zaskakująco dobra, nawet w default z gry.
UBOLEWAM GOROMNIE, że mistrz @Ryszawy nie preparuje już swoich ReShade presetów. :( 

@Ryszawy może dasz się namówić i zrobisz (jak niegdyś) fajny, i w "swoim stylu" preset pod Remastera W3 + NR DLSS5?

image.thumb.png.f31d15d998c9dfd727f253b91b0213b7.png

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 4