Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, tgolik napisał(a):

Nie wiem ile grasz tygodniowo, ale pół roku to może być za mało jak na Wiedźmina 3 z dodatkami.

Przeszedłem już kilka razy od oryginalnej premiery zamykając temat za każdym razem w jakieś 2 miesiące spokojnie. Ale fakt, Wiesiek to jedna z tych gier, gdzie wskazane jest totalne wyluzowanie się i brak patrzenia na zegarek. Z dodatkami jakieś 120h trzeba liczyć. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja, już tak mam, że jak coś porzucę, to na długo i "zrywam" z tym. Ale jak wracam, to tak na maxa, jak zbok. Żeby mieć maxa doznań i immersji wkręcam się, gdzie mogę. Znowu czytam, znowu słucham muzy, itd itd. Np. od jakiegoś czasu kładę się spać z OST W3 na Spotify, żeby sobie plumkało w tle... i naszła mnie taka rozkmina, że ta gra jest tak ganialna przez swoją spójność całości. Nie tylko świat, nie tylko dialogi, nie tylko cut sceny, ale i... MUZA jest absolutnie integralnym i absolutnie genialnie dopełniającym całości elementem. Może nie mamy tego świadomości, ale - jak w tych memach - "ileeee?" - i już z automatu słyszymy audio Sochy :) , tak ja, jak pomyślę tylko wiedźmin... to mam od razu w uchu "le le le..."  ;), albo "słyyyyyszę, słyyyyyszę..."

Czy ktoś z Was zastanawiał się, jaką W3 byłby grą z... inna muzą? Albo bez muzy?
Ścieżka dźwiękowa i dobrane instrumentarium (!), itd. są TAK ABSOLUTNIE GENIALNE, że ja dopiero teraz i po latach chyba zaczynam doceniać moc audio w tej grze.
Bez tej ścieżki IMO, obraz tej gry nie byłby pełny i nie byłoby tego fenomenu.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano
33 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ścieżka dźwiękowa i instrumetraium, itd. są TAK ABSOLUTNIE GENIALNE, że ja dopiero teraz i po latach chyba zaczynam doceniać moc audio w tej grze.

Oj tak, to jeden z elementów, które tworzą niezapomnianą całość. A W3 starzeje się jak wino, bo choćby na gruncie dialogów, postaci i historii, to od jego premiery na palcach jednej ręki można policzyć równorzędne produkcje. Świetne kawałki można wymieniać tutaj bez końca, mój osobisty faworyt:

Okrutnie to siada. ZARAZA, będę musiał zagrać ponownie w najbliższym czasie.

• Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano

2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ja, już tak mam, że jak coś porzucę, to na długo i "zrywam" z tym. Ale jak wracam, to tak na maxa, jak zbok. Żeby mieć maxa doznań i immersji wkręcam się, gdzie mogę. Znowu czytam, znowu słucham muzy, itd itd. Np. od jakiegoś czasu kładę się spać z OST W3 na Spotify, żeby sobie plumkało w tle... i naszła mnie taka rozkmina, że ta gra jest tak ganialna przez swoją spójność całości. Nie tylko świat, nie tylko dialogi, nie tylko cut sceny, ale i... MUZA jest absolutnie integralnym i absolutnie genialnie dopełniającym całości elementem. Może nie mamy tego świadomości, ale - jak w tych memach - "ileeee?" - i już z automatu słyszymy audio Sochy :) , tak ja, jak pomyślę tylko wiedźmin... to mam od razu w uchu "le le le..."  ;), albo "słyyyyyszę, słyyyyyszę..."

Czy ktoś z Was zastanawiał się, jaką W3 byłby grą z... inna muzą? Albo bez muzy?
Ścieżka dźwiękowa i instrumetraium, itd. są TAK ABSOLUTNIE GENIALNE, że ja dopiero teraz i po latach chyba zaczynam doceniać moc audio w tej grze.

Absolutnie się zgadzam - muza u CDPR jest świetna! Siada mocno, a w Dawnwalkerze… niby coś tam przygrywa, ale po kilkudziesięciu godzinach nadal nie potrafiłem zanucić ani jednego charakterystycznego motywu.

W Cyberpunku czy Wiedźminie 3 mam całe playlisty utworów, które kojarzę z konkretnymi miejscami, wydarzeniami czy postaciami. Słyszę The Fields of Ard Skellig i od razu wiem, że jestem na Skellige. Hunt or Be Hunted, Silver for Monsters, Steel for Humans i wiadomo, że zaraz zacznie się jatka. Banger za bangerem.

• Like 4
  • Upvote 2
Opublikowano

Mój 12 letni syn, który ma na swoim Xboxie min. Forza i inne gry tego typu, nadal co jakiś czas przychodzi i prosi bym dał mu pojeździć samochodami w Cyberze. Oczywiście pod nadzorem, żeby nagle nie wyciągnął spluwy albo zaczął robić jakieś misje - po prostu wsiada, odpala stacje radiowe i sobie tak jeździ po Night City. Z tego powodu gra ciągle na dysku xD 

• Like 3
Opublikowano

Dlatego najlepiej odinstalować ją, usunąć folder i pobrać świeżą wersję do nowego folderu.

8 godzin temu, TmK napisał(a):

O gustach się nie dyskutuje, wiadomo, ale jak dla mnie strasznie dokręcony kontrast, aż do przesady. Akurat tutaj oryginał jakby lepszy. 

Może na Twoim monitorze tak wygląda, u mnie jest wszystko jak najbardziej poprwnie

Opublikowano

Jak tam u was że stabilnością. U mnie gierka lubi się wywalić przy grze w gwinta. Tak 1 raz na 3 się zdarza. Gram na maksa z PT. Wyłączenie MFG nie pomaga. 

Druga sprawa irytuje mnie komunikat braku synchro zapisów na gogu. Te 200 mega to kpina. Co chwilę trzeba kasować aby pozbyć się tego komunikatu. Następnym razem kupuje na Stemie - a potem się będą dziwić dlaczego taka mała popularność platformy. 

Opublikowano (edytowane)

W ramach testów złomika złożyłem dziś fajny zestaw i7-4790/4x8gb ddr3/GTX 960 2GB i Wiesiek śmiga w 60 klatkach w fullhd. Ależ to jest dopracowana gra :D

edit: wlazłem do lasu i już 55 klatek ale nadal jak na taki komp to kosmos :o

wie.jpg

Edytowane przez Grolshek
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

To podaj jakieś artykuły, w których mowa o tym, że nowe wersja Wiedźmina 3 to jakiś nowy silnik i kompletnie przepisana gra.

Aż dziwne, że to za darmo dostawaliśmy, jak tak było.

Powiem ci że pierwszy raz spróbowałem ale niestety się nie da :red:

image.png.ba703963816c824fff64ca9eabe6d983.png

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Grolshek napisał(a):

Powiem ci że pierwszy raz spróbowałem ale niestety się nie da :red:

image.png.ba703963816c824fff64ca9eabe6d983.png

Oczywiście, że się nie da.

Za to ja ci mogę dać banika za kolejny raz pisania głupot. :D

Jak do końca dnia nie dasz tutaj informacji, że CDPR dwa razy robił Wiedźmina 3 praktycznie od nowa, jak to napisałeś , to dostajesz urlop. :D

Chyba że to sprostujesz i przeprosisz wszystkich za pisanie głupot.

11 minut temu, Grolshek napisał(a):

Dwukrotnie robiona praktycznie od nowa od 2015r. ale co tam :faja:

Tak na wszelki wypadek jakbyś wyedytował te bzdurki :D

• Like 1
Opublikowano

Od nowa czy nie od nowa ale GTX960 to nawet w tamtych czasach to bogato nie było a teraz tym bardziej nie spodziewał bym się, że uciągnie remaster zadowalająco. Miałem wtedy wersję z 4GB vram i też całego Wiedźmina wtedy na niej przeszedłem. Tyle lat minęło a ja do tej pory pamiętam wątki przygody i walkę ale nie w grze, a ze stuterem w miastach:E 

• Like 1