Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

No wygląda nexdżenowo ale sterowanie, walka to drewno takie jakby się w jakąś Indie grało xD.... Nie wiem czy do końca się przyzwyczaję... Po prostu drewno... 

Wiele negatywnych rzeczy o walce w Wiedźminie 3 można powiedzieć, ale chyba nigdy nie słyszałem, że drewno :P  Co do walki to polecam tego moda, który zmienia co prawda animacje walki samej w sobie, ale samo to już sporo "daje":

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/8153?tab=description

Jeśli chodzi o LM to polecam E3 2014 Lighting Mod v3

Edytowane przez Pavel87
  • Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano

Na padzie gra się o wiele wygodniej niż na myszy i klawie. Moim zdaniem można lepiej wyczuć przeciwnika, wszelakie uniki i ciosy. Widziałem o wiele gorzej zrealizowaną walkę w grach - tutaj jest na akceptowalnym poziomie moim zdaniem ale tylko pod warunkiem grania w to na padzie.

Opublikowano
Godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

Wiele negatywnych rzeczy o walce w Wiedźminie 3 można powiedzieć, ale chyba nigdy nie słyszałem, że drewno :P  Co do walki to polecam tego moda, który zmienia co prawda animacje walki samej w sobie, ale samo to już sporo "daje":

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/8153?tab=description

Jeśli chodzi o LM to polecam E3 2014 Lighting Mod v3

Wgrałem moda na walkę i  akurat ropucha z kanałów miałem na wyzwanie i później tego czarownika z Ofiru. Czy system walki nie jest teraz jak by to ująć "zmieszany" jako zarazem słabe i mocne ciosy ? Wiedźmin dwa razy z rzędu uderzał od góry  i rozmontował gościa na amen :P Fajne, zostawiam :) Dzięki.

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Na padzie gra się o wiele wygodniej niż na myszy i klawie. Moim zdaniem można lepiej wyczuć przeciwnika, wszelakie uniki i ciosy. Widziałem o wiele gorzej zrealizowaną walkę w grach - tutaj jest na akceptowalnym poziomie moim zdaniem ale tylko pod warunkiem grania w to na padzie.

Nigdy nie grałem w W3 inaczej niż na padzie. Tak, są gry które robią to gorzej, nadal jednak jest tutaj spore pole do poprawy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Gram na padzie... No to bieganie jest jakieś za szybkie? Jakoś tak tymi nogami dziwnie przebiera i pochylony jest... Nie wiem jak to opisać. Czy to może kamera tak dziwna jest? Przy walce też tak jest. Po takim HZD czy FW jakoś tak dziwnie jest. Sprawdzę tego moda na walkę. 

Mod movement overhaul next gen polepszył sprawę, pobawiłem się jeszcze w edycję prędkości i wreszcie jest Next gen dla mnie w poruszaniu... 

Miałem iść tylko główny wątek żeby szybciej niż kiedyś i dupa... Juz kowala poboczna robię i wyspę wieży... Ehhh.... 

Edytowane przez aureumchaos