Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie też bez żadnych problemów, wrzuciłem nowe dlssy, mam zrobione uv, którego nie ruszałem od dwóch lat i wszystko śmiga, nic się nie wywala. Sterowniki też najnowsze 

Edytowane przez Pavel87
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem DLSS tweakiem ustawione na DLAA dla wszystkich ustawień. To była przyczyna wywalania mi się W3 pod nowymi sterami. Usunąłem folder,  badanie spójności na gogu zaciągnęło mi właściwy plik. Narzuciłem DLSS4 appką nVidii i teraz hula mi w DLSS wydajność bez utraty jakości. Przynajmniej na moje oko.

Ustawienia RT i wszystko inne na ultra4K@120.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Wywaliłem DLSS'y całkowicie, puściłem naprawę gry, aby pobrała jeszcze raz orginlane. Gra odpaliła.

Podmieniłem na nowe DLSS'y. Gra odpaliła.

Podbiłem rozdzielczość DLSS Q do 1080p. Gra odpaliła.

Nie wiem, o co tu chodzi :D

Opublikowano

Mnie obecnie najbardziej wkurzają limity 200 MB/na grę na sejwy w chmurze GOG. W Wiedźminie jeszcze jakoś się mieszczę po zarchiwizowaniu i usunięciu wszystkich starych sejwów ale w CP2077 jest dużo trudniej.

Problemem jest pewnie, że ciągnę W3 od 10 lat na tych samych sejwach i Cyberpunka od premiery. Przeszedłem setki godzin i tysiące zmian w dziesiątkach patchów i pewnie te moje sejwy są większe niż dla nowych graczy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO

Ja wywaliłem mody - dalej W3 się wywalał. Dopiero jak z Bin wywaliłem folderek x64_dx12, w którym podmieniłem parę miesięcy temu na DLAA wszystkie tryby DLSS, Galaxy pobrał oryginalny plik i gra ruszyła.

Niestety Ghostst of Tschuszima, w której nic nie grzebałem nie startuje mi na nowych sterownikach.:placz:

Trzeba będzie poczekać na łatkę.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)

Albo chcesz stabilne granie albo losowe crashe - wybieraj. Nie obchodzi mnie, że ktoś tu w temacie zaraz napisze "a ja gram zawsze z hairworks i było ok" bo to gówno prawda. Wystarczy sobie poczytać w internecie na temat hairworks i tej gry, poza tym sam się o tym przekonałem i potwierdzam, że wyłączenie tej opcji naprawia problemy ze stabilnością w DX 12.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czasami możesz i tygodniami grać bez problemów, nie ma reguły.

Pewne specyficzne sytuacje pomagają "wymusić" crasha z Hairworks jak np. częste wchodzenie/wychodzenie do menu/inwentarza, zakładanie/zdejmowanie przedmiotów, naprawa ekwipunku, szybka podróż, medytacja a nawet czasami rozmowy z NPC, wczytywanie gry z sejwa. 

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.12.2024 o 17:55, Roman_PCMR napisał(a):

Kurde, kusi ten wiedzmin ale poczekam az bedzie blizej do premiery W4 i wtedu ogram...

Ja właśnie ogrywam pierwszy raz, z dodatkami może do Wielkanocy ukończę, może :E

Swoją drogą czy to tylko moje wrażenie czy w tej części twórcy zmienili podejście do ulepszania EQ, przynajmniej na początku? Mam wrażenie, że w poprzednich częściach dłużej mogłem "latać" z początkowym zestawem a tu o ile w "Białym sadzie" było lajtowo to z kolei już jedno zadanie poboczne w "Velen" pokazało mi, że nie tędy droga :E

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
7 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Ja właśnie ogrywam pierwszy raz, z dodatkami może do Wielkanocy ukończę, może :E

Swoją drogą czy to tylko moje wrażenie czy w tej części twórcy zmienili podejście do ulepszania EQ, przynajmniej na początku? Mam wrażenie, że w poprzednich częściach dłużej mogłem "latać" z początkowym zestawem a tu o ile w "Białym sądzie" było lajtowo to z kolei już jedno zadanie poboczne w "Velen" pokazało mi, że nie tędy droga :E

Też pamiętam tę sytuację. Brakło mi poziomu do dalszej gry i musiałem trochę porobić poboczniaków i zleceń, co zresztą dobrze mi zrobiło. Teraz oddałbym wszystko, żeby znaleźć jakiekolwiek pominięte wcześniej zlecenia na tablicach ogłoszeń.;)

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Mizu napisał(a):

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/7329 "Brothers in Arms" ten mod to must have czy nie? Mieszane opinie widze ale w większości, że jednak must have
Już podchodziłem do Wieśka ze 3 razy i za każdym razem sie odbijałem, może tym razem w końcu siądzie. 
Szukam jakie mody uprzyjemnią gre

Dla mnie ten mod to must have, naprawia dużo błędów, glitchy i dodaje różne pominięte przez redów funkcje. Aktualnie przechodzę Wieśka 4 raz i pierwszy raz z tym modem, czuć różnicę

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

A zwracasz uwagę że masz stalowy miecz i srebrny miecz? Ogrywałem zaraz na premierę i szczerze nie kojarzę abym miał jakiś problem z EQ.

Robiłeś to zadanie chociażby?

Ja robiłem na 4 poziomie z EQ dla poziomu pierwszego i nie polecam :E