tuhmunud 207 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 W dniu 20.11.2024 o 15:37, tuhmunud napisał(a): Podobno Sony pełną parą rusza żeby przejąć firmę-matkę FromSoftware (Kadokawa) SONY kupi 10% akcji Kadokawy, stając się jej największym akcjonariuszem, do pełnego przejęcia nie doszło. Taki ruch ma na celu nawiązanie współpracy przy rozwoju IP (Bloodborne 2, Demon's Souls/Bloodborne na PC? ) https://www.sony.com/en/SonyInfo/News/Press/202412/24-1219E/ 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Dobry news, trzeba się bardziej zabrać za ER bo jak na razie utknąłem na dachach w akademii
Kabor 460 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): Dobry news, trzeba się bardziej zabrać za ER bo jak na razie utknąłem na dachach w akademii Dobry bo kupi 10% czy dobry bo kupił tylko 10% zamiast jak wcześniej spekulowano całość. Dla mnie smuteczek w obu wariantach . Ja nigdy nie miałem i raczej nie zamierzam mieć jakiejkolwiek konsoli. Jak FS trafi pod Sony to prawdopodobnie na nową grę w wersji na PC będzie się czekało 2 lata a jak się odwidzi Sony to może wcale. Lepiej aby FS było niezależne i robiło jak najlepsze gry na jak najwięcej platform.
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Odniosłem się do "(Bloodborne 2, Demon's Souls/Bloodborne na PC?" tylko pytajnika nie zauważyłem ale potem skojarzyłem że prawa do BB ma Sony. Także niech FS dalej będzie "niezależnym" studiem, i niech robią gry jak do tej pory, bo jakby ich Sony całkowicie przejęło to by narzucili swojego idiotyczne pomysły i tym sposobem zaorali by FS.
musichunter1x 1 312 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 W dniu 18.12.2024 o 08:43, AndrzejTrg napisał(a): Świetne są te filmiki Mam nadzieję że nie jesteś nowy na tym kanale, bo wtedy masz całą serię Starcraft do nadrobienia
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Jestem nowy, ale w żadnego Starcrafta nie grałem także bez sensu oglądać.
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia No i po kolejnych tygodniach, jestem przed walką z Radahanem, troszkę się zwiesiłem i czyściłem Pogrobno, Liurnie i Cealid... i nie mam jeszcze dość choć te katakumby czy lochy troszkę przynudzają, ponieważ bossy te same tylko x2 czy x3(choć eksploracja jest różna), dalej też to tak wygląda? I obejrzałem sobie mapkę... kuźwa ja już myślałem że jakoś do końcówki się zbliżam... a tu chyba nawet połowy jeszcze nie zrobiłem, a 40h już nabite... jestem wniebowzięty A można w grze jakoś sprawdzić których bossów, półbossów itp się już pokonało? Czy tylko na tym mapgeniu się zalogować i odchaczać? Aaaa jeszcze jedno, w tej lokacji gdzie się karmi bestię tym morowym czymś, pojeździłem i trafiłem na dole na taką jakby windę ale zablokowaną, jak ją odblokować?
Vulc 2 191 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Bossów musisz sobie odznaczać gdzieś, albo masz ich wspomnienie w ekwipunku, w przypadku tych większych, fabularnych przeciwników. Winda za Bestial Sanctum jest niestety nieczynna. Ludzie się zastanawiali co to może być, wygląda na pomysł lokacji, który nie został zrealizowany. 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Tych fabularnych to raczej skojarzę, ale właśnie tych mniejszych to trochę ciężko, na tym mapgeniu niby można odznaczać, ale to olałem z początku bo pierwsze przejście chcę mieć "dziewicze" a kusiło patrzeć co gdzie i jak . Aaa to takie kwiatki z tą windą, bo właśnie trochę kombinowałem gdzie można ją uaktywnić no to zagadka rozwiązana. Dzięki.
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Panowie z jakich inkantacji warto skorzystać? Jak na razie oprócz tych pomocniczych ala leczenie czy odtruwanie, to używam bloodflame blade, coś jeszcze godnego uwagi, pod typową grę kłem? I jakich bossów byście uznali za najtrudniejszych, taka wasza top3? Malenię chyba można pominąć, bo chyba u każdego by się w topce znalazła? Radahan padł za drugim razem, bez jakiejkolwiek pomocy, ale gdy przy połowie życia zniknął to nie wiedziałem co się dzieje, a tu patrzę że coś z nieba leci... jak tego uniknąłem to nie mam pojęcia ale się pierdło
dan254 118 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Bloodflame.Buff na broń możesz zobaczyć.No i buffy wzmacniające postać ogólnie.Co do bossów to chyba Maliketh i Bestia spadającej gwiazdy.Ale grałem postacią pod siłę. 1
tuhmunud 207 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Z tych co używałem i były mniej lub bardziej użyteczne: Heal, ale nie do leczenia, tylko do pomocy z uciążliwym typem przeciwnika Golden Vow - aura buff Law of Regression do Lore/Questa (niestety wysokie INT wymagania) Flame, Grant Me Strength - body buff Beast Claw/Pest Threads, do obrażeń jak przez combo nie można podejść do bossa a chce się trochę obrażeń zadać Głównie polecam buffy, część inkantacji ma zastosowanie czysto memiczne (jak Inescapable Frenzy - mimo że ma potencjał do zadania obrażeń 100-0, to możliwe jest to tylko na "ludzkich" przeciwnikach, albo Scarlet Aeonia, która wygląda pięknie, ale żeby tym trafić to powodzenia), a większość wymaga całkiem dużo FP nie dając za wiele w zamian (np. Dragon Communion inkantacje) 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Na razie to Bloodflame jest top1 niektóre posiadam ale brakuje punktów czy to w wierze czy inteligencji. Fajna opcja z nocnymi bossami z szop z których wypadają dzwonki kuliste, i to jak na razie oni sprawiają mi największe problemy, te ataki tymi mieczami mają popierdzielone, dzisiaj męczyłem tego z caelid... jak miał paść to robił atak tarcza na którą się nadziałem ale w końcu padł. Zwiedzam teraz głębiny, ponurych kamieni kowalskich jest tam od wuja, rycerz tygla też troszkę krwi napsuł. Zdobyłem też tego OP mimica ale jak na razie wydaje się nie potrzebny Zdobyłem też kukiełkę Ranni i niby przy miejscu łaski w Anisel idzie porozmawiać, ale trzy kropki się pojawiają... Co z tym zrobić? Edytowane 21 Stycznia przez AndrzejTrg
tuhmunud 207 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia 20 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): łaski w Anisel idzie porozmawiać, ale trzy kropki się pojawiają... Co z tym zrobić? Próbuj do skutku 20 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): dzisiaj męczyłem tego z caelid... O rany ja pamiętam jak się z nim męczyłem (reszta mi jakoś poszła, ale ten w Caelid czytał mnie jak książkę) 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Sprawdzałem w innej lokacji i tej opcji dialogowej nie ma, to mówisz aby próbować do skutku? Ciekawe No jakieś 30 leveli temu i broń 4 lvl niżej to po drugiej próbie sobie odpuściłem, dzisiaj przeglądając mapkę patrzę że mam tą szopę zaznaczoną i sprawdziłem się poczarowałem z elkisirem i wjechałem na pełnej... jak do pierwszego ogłuszenia szło gładko to później już były problemy... co się leczyłem to atakował, jak się oddaliłem to czarował tymi mieczami... no męczący był ale jak padł to ulga nastała. 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia @tuhmunud faktycznie, poszło dalej Projekty bossów jak zwykle stoją na wysokim poziomie, ale niektóre naprawdę są mega zrobione np. taki Drakolicz czy Astel Ogólnie jak widzę smoki to już palpitacji serca dostaję, ale przy Drakoliczu(głupia nazwa ) to zdarzyło się coś dziwnego, jak zwykle człowiek ginie gdy bossowi zostaje hp na piczy włos, to tutaj akurat Ja wyprowadziłem ostatni cios i padł za pierwszym razem. A tak jeszcze dopytam, te smoki które są zwykłymi mobkami to dają coś wartościowego czy tylko te smocze serca? Bo jestem na tym wzgórzu gdzie są trzy, no już dwa ale zawsze drugi się wpierdzieli do walki i pozamiatane i szczerze niechce mi się z nimi walczyć... można olać ?
tuhmunud 207 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 34 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): ale przy Drakoliczu(głupia nazwa ) to zdarzyło się coś dziwnego, jak zwykle człowiek ginie gdy bossowi zostaje hp na piczy włos, to tutaj akurat Ja wyprowadziłem ostatni cios i padł za pierwszym razem. Ja mam wrażenie że oni go dali za słabego/za późno w eksploracji. Bo wygląda bardzo klimatycznie, ale wszyscy mu łomot spuszczają Innym takim przykładem jest Ancestor Spirit 36 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): A tak jeszcze dopytam, te smoki które są zwykłymi mobkami to dają coś wartościowego czy tylko te smocze serca? Bo jestem na tym wzgórzu gdzie są trzy, no już dwa ale zawsze drugi się wpierdzieli do walki i pozamiatane i szczerze niechce mi się z nimi walczyć... można olać ? Bezimienne smoki nie dają niczego ważnego z tego co pamiętam, jak nie chcesz zjadać smoczych serc do Dragon Communion to można spokojnie olać 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia No właśnie też takie wrażenie odniosłem że on taki jakiś nie za mocny był, w porównaniu do takiego midira to smoczątko było no te jelenie też takie nijakie. No z tymi smokami to jak one nic konkretnego i wartościowego nie dają to jeszcze raz spróbuję, i jak nie pójdzie to odpuszczę, bo jak nie spadnie poziom niżej, to drugi się dołącza, one wumie nie są trudne ale walka z dwoma akurat w tej lokacji koło wzgórza tych albinosów to lekka patologia jest
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Czy granie online przynosi jakieś korzyści? Oprócz zobaczenia "plam krwi" jak ktoś zginął? Od kilku dni mam irytujący problem z wywalaniem gry do menu z powodu braku połączenia z netem, a net działa i nie przerywa, przy bodajże DS2 zaczem był problem przy włączaniu gry z połączeniem sieciowym ale tam to normalne było, ale tutaj jak działało bez problemów to od kilku dni co chwilę wywali do menu i się zastanawiam czy nie przełączyć na tryb offline i się nie irytować
Jaycob 1 934 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Grając online możesz czytać i zostawiać wiadomości, które często zawierają wskazówki dotyczące ukrytych ścieżek, pułapek czy sekretów. Oczywiście niektóre mogą być trollowaniem (np. wiadomość typu: "teraz skocz" nad przepaścią :E), ale wiele może być pomocnych. W trybie online możesz przywoływać innych graczy albo także być przywołanym jeśli potrzebujesz komuś pomóc. Zostaje jeszcze tryb PvP, ale rozumiem, że nie tego szukasz w ER. 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego No wiadomości to z automatu są nawet offline dodane przez twórców, ale online jest ich chyba więcej lub "lepsze"? A trolowanie to jest klasyk 😁Mniejsza z tym , wiadomości nie zostawiam, przywołać to se mogę ducha, ale tego jak na razie nie trzeba, więc czy on czy off dla mnie bez różnicy. Dzięki.
Jaycob 1 934 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Jasne, śmiało można wyłączyć. Ja grałem z tymi wiadomościami, bo czasami naprawdę mi się przydawały. Nieraz byłem zdziwiony, ile sekretów mnie omijało - jakaś niewidzialna ściana, drzwi czy inne przejście. Z trollowaniem też różnie bywa. Widziałem przepaście, gdzie teoretycznie nic nie powinno być, a okazało się, że trafiłem do ukrytej we mgle lokacji.:) No, ale jak pisałem wyżej - trzeba uważać.:D Wiadomości w ER czy też ogólnie soulsach od FS to też pewien urok tych gier, no nie wiem, jak to napisać, znak firmowy?;) Ja tam je lubię. 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Te utracone połączenia strasznie irytują, choć nie wiem skąd się wzięły, od listopada ani razu nie było, a po updejcie biosu do mobo i sterów do grafy się zaczęło . Wiadomości oczywiście są pomocne i mają urok bo jak mówisz dużo rzeczy idzie przegapić, no ale na NG+ też coś musi zostać 😁 choć tak liże ściany strasznie, no ale i tak mnóstwo sekretów czy questów pewnie pominąłem. 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Jeśli aktualizowałeś BIOS płyty głównej, możliwe, że coś namieszało się z kartą sieciową. Spróbowałbym podłączyć się do innej. Nigdy nie miałem problemu z utratą połączenia, ale czytając Reddita, widzę, że trochę takich przypadków jest - i to w całkiem świeżych postach sprzed 2-3 miesięcy. Cytat I ran file check through steam and it seemed to fix it for me. Cytat tried everything too, and found out that you need to enable admin permissions on steam and easy anticheat before you scan for corrupted files on steam Odnośnie NG+, jakoś nigdy nie potrafiłem skończyć. Nie czułem satysfakcji z zabijaniem bossów na kilka strzałów. Nudne to było. Zawsze zaczynałem od nowa.:D 1
Rekomendowane odpowiedzi