Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Dowiesz się jak zagrasz. To że coś jest opcjonalne, nie znaczy że nie wystąpi w fabule głównej.

Pamiętasz pukanie na sianie panienek razem z Plebanem w KCD1? Teraz możesz dostać podobną scenę, tyle że teraz Pleban może zaproponować, żebyś zamiast panienek pukał jego. 

Weź bo dziś nie zasnę:/

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mag_zbc napisał(a):

Po pierwsze Berberowie to nie Arabowie

Po drugie to Królestwo Mali miało ogromny wpływ gospodarczy i kulturowy na cały region zachodniej Afryki i Iberii, bo było jednym z najbogatszych państw na świecie w czasie kiedy rozgrywa się akcja gry, jego słabniecie i upadek rozpocznie się dopiero za kilka dekad.

Afryka zgodzę sie jak najbardziej ale na Iberie to jaki niby mieli wpływ? 

A z innej beczki to gdzie sa teraz ci co kilka miesiecy temu głośno krzyczeli ze kupuja pre order bo w KCD 2 nie będzie kolorowych i wpływu LGBTQ+ na grę i postacie w niej? I ze generalnie Warhouse jest super bo nie daja tam takich rzeczy i ze trzymaja sie w miare realiow historycznych, to co panowie leca juz zwrociki? :E

Edytowane przez Godlike
Opublikowano
43 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Pamiętasz pukanie na sianie panienek razem z Plebanem w KCD1? Teraz możesz dostać podobną scenę, tyle że teraz Pleban może zaproponować, żebyś zamiast panienek pukał jego. 

chrystepanie.jpg.cf41bcc433cdf946579bdc23874ac70d.jpg

Niepokoi mnie wasza obsesja względem gejowskiego seksu

Nakręcacie się, jakby sama obecność takiej możliwości pokierowania waszą postacią według waszego zamysłu nagle sprawiała, że cała gra jest LPGT i ogólnie gorzej niż Dragon Age: I'm Non-Binary

Z drugiej strony co sobie Vavra myślał? Było oczywiste że nawet najmniejszy ślad homo wywoła dokładnie taką reakcję jaką wywołał

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Godlike napisał(a):

Afryka zgodzę sie jak najbardziej ale na Iberie to jaki niby mieli wpływ? 

A z innej beczki to gdzie sa teraz ci co kilka miesiecy temu głośno krzyczeli ze kupuja pre order bo w KCD 2 nie będzie kolorowych i wpływu LGBTQ+ na grę i postacie w niej? Panowie leca juz zwrociki? :E

Naprawdę świat zwariował i ciekawe czy będzie jeszcze gorzej:E

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, mag_zbc napisał(a):

Z drugiej strony co sobie Vavra myślał? Było oczywiste że nawet najmniejszy ślad homo wywoła dokładnie taką reakcję jaką wywołał

Vavra od miesięcy obiecywał, że w KCD2 nie będzie żadnych głupizn. W KCD1 ich nie było, i jakoś nikomu to nie przeszkadzało, więc po jaką cholerę to zrobił? Chce z KCD2 zrobić kolejnego mema na miarę

image.png.46f6ef9b027cfa7e7b66d5324d3f50c4.png

?

Jak nic zamiast memów o tym jak Henryk chlają z Ptaszkiem, będą latać memy jak Henryk zapina facetów w stodole. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

Wytłumacz mi co w tym głupiego, że w średniowieczu byli geje.

Koleś, jak nie rozumiesz w czym problem, to się nie odzywaj.

W KCD1 Henryk był hetero, kiedy mu się odmieniło, podczas podróży z Panem Ptaszkiem? 

Nie miałbym nic przeciwko wprowadzeniu postaci geja czy lesbijki, ale wkur... mnie nagła zmiana orientacji postaci, którą już poznaliśmy. To jest poziom Netflixowego Wieśka, gdzie największy kobieciarz w całym uniwersum, nagle bierze się za facetów. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ludojad napisał(a):

Usuniesz a po paru dniach przywrócisz :D  

To jaki w tym sens? 😀 Nie będę i tak już w to grał więc nie potrzebuje tego w bibliotece 👌 nie wiedziałem nawet że można. Usuwałem już gry z biblioteki steam i nigdy mi nawet do głowy nie przyszło że w sumie powinienem mieć to z powrotem. 

Zresztą jakbym miał grać Henryk'iem mając świadomość że przeszedł na ciemną strony mocy i lubi pod ogon? 😀

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

W KCD1 Henryk był hetero, kiedy mu się odmieniło, podczas podróży z Panem Ptaszkiem? 

No moze im było zimno którejś nocy pod golym niebem albo w stodole podczas tych podróży i Pan Ptaszek pokazał Henrykowi swojwgo ptaszka, i zaproponował chodz rozgrzejemy się :E I wtedy Henrykowi sie zmieniło, a zeby życie mialo smaczek raz dziewczyna, raz chłopaczek a raz koza :E

Edytowane przez Godlike
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ale chyba nie ma żadnego potwierdzonego info, że gracz będzie zmuszony przez grę brać udział w homoseksualnych orgiach :E ?

Więc jeśli tak i tylko od gracza zależy w którą stronę poprowadzi postać to mi to w zasadzie obojętna ta kwestia.

W BG3 też można było facetów ten teges :E Ale nikt do tego nie zmuszał, sam gracz decydował.

• Like 1
Opublikowano

To jest motyw, którego od lat szczerze nienawidzę. Chcecie wprowadzać różnorodność kulturową, seksualną czy religijną? Spoko - twórzcie nowe rzeczy, nowe postacie, nowe uniwersa, ale nie zmieniajcie tych, które już mają ugruntowaną pozycję w popkulturze. Chcecie nowego Spidermana ? Miles Morales ? Jak najbardziej, ale nie tykajcie proszę Petera Parkera. Nowy Cap ? Spoko, byle to nagle nie była jakaś nowa modern wersja Steve'a Rogersa.

Szlag mnie strzela na coś takiego, taka sama błazenada jak z Kaidanem śliniącym się do Sheparda w ME3, prawie spadłem z fotela jak ten motyw się odwalił. 

2 minuty temu, lukadd napisał(a):

W BG3 też można było facetów ten teges

W BG3 tworzyłeś własną, nową postać, albo dostałeś postać z gotową historią. Henryka orientację już znaliśmy, sceny na sianie same się nie zrobiły. 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie miałbym nic przeciwko wprowadzeniu postaci geja czy lesbijki, ale wkur... mnie nagła zmiana orientacji postaci, którą już poznaliśmy. To jest poziom Netflixowego Wieśka, gdzie największy kobieciarz w całym uniwersum, nagle bierze się za facetów. 

Koleś, ty też nie rozumiesz w czym problem, bo nie grałeś i nie wiesz jak to jest przedstawione, co dokładnie można/nie można robić.

Poza tym gdzie masz dowód że henryk jest hetero? Napisz mi łaskawie, gdzie pada w 1 taki dialog. Jak nie to nie wypisuj farmazonów. To ze romansuje tylko z kobietami niczego nie potwierdza.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

W BG3 tworzyłeś własną, nową postać, albo dostałeś postać z gotową historią. Henryka orientację już znaliśmy, sceny na sianie same się nie zrobiły. 

No dobra Henryk jest hetero, ty grasz nim jako Hetero i jest hetero.

Dopóki gra nie zmusi cię, nie narzuci z góry ustalonym przez nią torem do nawiązania bliższych kontaktów to jest w zasadzie rybka, że twórcy dają wolną rękę graczowi.

Jak w Realu, jesteś hetero i idąc deptakiem przez miasto przechodzisz koło gejowskiego klubu :E Nie musisz do niego wchodzić, ale jakbyś zachciał przecież możesz :E

Jeśli to nie jest wymuszone fabularnie i gracz ma wolną rękę to mi rybka. Ale jeśli jest wymuszone to już nie.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 3