Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

CE-108255-1 , GODZ 17:20

Nie , akurat miałem włączone, pomiędzy zadaniami patrzę ile fps jest

Tych których nie używam , sprzedaje , można coś zostawić ewentualnie bo w KCD 1 można było dawać Teresie pierścionki 

Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedynym, który doświadczył tego kodu błędu. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak zauważa GamesRadar, czeski deweloper rozmawiał o Kingdom Come: Deliverance 2 z czeskim portalem seznamzpravy. Nie tylko wykorzystał okazję, żeby pochwalić się, jak celnie przewidział wstępne wyniki sprzedaży gry (przestrzelił o 300 egzemplarzy), ale i zdradził, jak duże środki trzeba było w nią zainwestować.

Jak czytamy, budżet sequela wyniósł około miliard czeskich koron, a więc niecałe 167 mln zł lub 41 mln dolarów. W porównaniu do największych tytułów AAA, Kingdom Come: Deliverance 2 można by uznać za „tanią” grę. Wypada jednak podkreślić, że kwota podana przez Vavrę obejmuje zapewne wyłącznie koszty produkcji.

W innym wywiadzie Daniel Vavra zdradził, że koszty Kingdom Come: Deliverance 2 zwróciły się w jeden dzień od premiery, a więc po sprzedaniu pierwszego miliona kopii. Przebicie całościowego rekordu sprzedaży „jedynki” (ponad 8 mln egzemplarzy) pozostaje kwestią czasu.

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano

Ja mam jakiegoś dziwnego buga z alchemią i google nic mi nie znajduję. W klepsydrze nie mam piasku :E

Podczas warzenia muszę używać stopera z smartfona 8:E

Do tego po nalaniu do kociołka wody czy wina, jest on pusty, ale po postawieniu na ognień jak już wrze to widać płyn, po zdjęciu z ognia i wystygnięciu znowu pusto w kociołku. To samo podczas nalewania do buteleczki, nalewam powietrze :E 

No, ale mixtury działają.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ja mam jakiegoś dziwnego buga z alchemią i google nic mi nie znajduję. W klepsydrze nie mam piasku :E

Do tego po nalaniu do kociołka wody czy wina, jest on pusty, ale po postawieniu na ognień jak już wrze to widać płyn, po zdjęciu z ognia i wystygnięciu znowu pusto w kociołku. To samo podczas nalewania do buteleczki, nalewam powietrze :E 

Olej alchemię i tyle.

Ćwicz za to otwieranie zamków bo się przyda w głównej fabule jak nie rozwijasz alchemii.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, lukadd napisał(a):

Brak wody/wina też miałem ale wczytałem poprzedni save i już normalnie działało, z klepsydra nie miałem problemu 

Mody może coś zepsuły? Masz jakieś ?

@Godlike dziś sobota więc będzie peak , przed premierą stawiałem na 250 tysięcy 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
3 minuty temu, MJRegul napisał(a):

@voltq gra niestety nie ma zabezpieczeń i lata po zatoce więc zakładam, że to mocno obniża ilość graczy na Steamie 

Nie wiem jak to tam bo nie kradnę , złodziejstwa nie lubię więc nawet jakby miało mi to przeszkadzać to willa bym żeby wprowadzili te zabezpieczenia antypirackie

Opublikowano
27 minut temu, voltq napisał(a):

Brak wody/wina też miałem ale wczytałem poprzedni save i już normalnie działało, z klepsydra nie miałem problemu 

Mody może coś zepsuły? Masz jakieś ?

Nie mam żadnych modów. Brak wody wina w kociołku jest tylko wizualny. No, ale klepsydra nie działa, nie ma w niej piasku :E

Wczytywanie save nic nie daje, więc nawet wczytanie save przed tym samouczkiem z ważenia nic nie daje :E

Może jakieś postępy w fabule same zreperują. A jak nie to stoper na fonie :E

18 minut temu, ODIN85 napisał(a):

No jakieś 90% graczy którzy mają pc do 5000zł.

No i to nie są ziemniaki, aby denuvo realnie zabiło procka to musi być jakiś prehistoryczny procek. No, ale przy takich zestawach nikt nie kupuję gry za 250zeta gdy wartość jego kompa niewiele przewyższa wartość gry :E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Oglądam teraz na jednym portalu porównanie UHD vs DLSS i pomijajqc fakt ze między trybem Quality a performance nie widze jakiejś wielkiej różnicy to natywnie gra wylgada gorzej wg mnie niz z dlss, tez mqice takie wrażenie jak gracie? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Coś tam przeglądam angielski internet o tej grze...  Sprzedaż studia korporacji jednak trochę skompromituje jego wizję, a najgorsze że Daniel Vavra może być fałszywy do bólu, ale zobaczy się co z tego wyjdzie za kilka tygodni. Trochę niesmaczne jest że nagle zapomnieli co to "brotherhood," na rzecz "broromance" :P
Przechodzę właśnie KCD1 z epica i zdziwię się, jeśli zielarkę w KCD nazywa wiedźmą, a w KCD2 nie mógł nazwać czarnego czartem. Tym bardziej że wiele nazmyślali, aby go tam umieścić, również z Hansem, który jest historyczną postacią i był kobieciarzem... Raczej nikt nie chce nagle całować się z kumplem, bo przeżyli dzikie przygody.

Edit. Dodam jeszcze, że może jest tu podobna sytuacja do Hades 2, ale w mniejszym stopniu. Tam dodali i pozmieniali kilka rzeczy, aby przypodobać się recenzentom, a KCD2 mogło posłuchać się korporacyjnego bicza i dodać absolutne minimum.. Choć słyszałem też parę dziwnych rzeczy jak np. że nie można wejść do kościoła w 2, a w 1 prawie każdy był dostępny. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
42 minuty temu, Godlike napisał(a):

Oglądam teraz na jednym portalu porównanie UHD vs DLSS i pomijajqc fakt ze między trybem Quality a performance nie widze jakiejś wielkiej różnicy to natywnie gra wylgada gorzej wg mnie niz z dlss, tez mqice takie wrażenie jak gracie? 

Natywnie z SMAA TX2 jest mydełko, z 1X ostrzej, ale największy shimmering. 

DLSS czy również DLAA natywne przy wyostrzaniu suwaczkiem powoduję shimmering, na zero jest bez, ale czym więcej wyostrzamy tym bardziej.

Dla mnie na wyświetlaczu 4k najlepiej na razie się sprawdza DLAA lub DLSS-Q z 3/20 wyostrzeniem. A, że ogólnie DLSS-Q wizualnie nie wiele się różni od DLAA to gram głównie z DLSS-Q dla większego fpsu i jeszcze lepszej płynności.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Pomału zbieram się do KD i... pstryknął mi się na Stopklatce "Robin Hood"!

Fajna zajawka, bo to "ten sam czas". Myślę - o zrobię sobie wprowadzenie.
To był serial mojego dzieciństwa! Mój film! Moja Muza... Clannad! Wow! Mój ci on!

Zmęczyłem trzy odcinki i... Boziu jakie to durnieńkie, banalne, wręcz infantylne (z kat. "kiedyś to było fajniej"). ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Godlike napisał(a):

Nie wiem czy lepiej ale od jakiegoś czasu sam widzę, że ciężko mi jakieś mega różnice dostrzec a jednak FPS dużo wyższy przy DLSSQ.  

• Like 1
Opublikowano

Ponad 22 godziny na liczniku. Jestem już po weselu. Ależ ta gra niesamowicie wciąga. Dawno nie miałem tak żebym mógł w skupieniu grać bez przerwy przez kilka godzin. Zwykle po godzinie mam już dość.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Na pierwszy rzut oka po obejrzeniu kilku odcinków Kingdom Come: Deliverance 2 na yt myślę, że sporo zabawnych sytuacji i dialogów będzie w grze:lovin:. Nie grałem w pierwszą część ale po obejrzeniu kilku gameplayów z dwójki nabrałem ochoty na zagranie w jedynkę, już się pobrało, świetnie się gra, mega wciągająca aż ciężko się oderwać, po przejściu startuję z dwójką.  @krukkpl moim zdaniem jeśli ograłeś jedynkę to zabieraj się za dwójkę, ewentualnie jakieś podsumowanie fabuły jedynki sobie gdzieś na YT obejrzyj.

Edytowane przez tomek25
Opublikowano
14 minut temu, krukkpl napisał(a):

Fabuła jest bardzo powiązana z jedynką? Grałem z 5 lat temu i niewiele pamiętam. Warto od razu wskakiwać w dwójkę czy lepiej odświeżyć jedynkę?

To bezpośrednia kontynuacja z wieloma wspomnieniami z 1.