Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance 2

FerreroRoche

Rekomendowane odpowiedzi

@Kelam nie ma nawet starcia z nim , pomyliłeś go pewnie z konusem

"W niektórych sytuacjach możesz zostać zaatakowany lub okradziony podczas snu. (…) W większości przypadków jednak, gdy ktoś nakryje cię na spaniu w nieodpowiednim miejscu, to po prostu cię obudzi i wyprosi. Będziesz musiał zapłacić grzywnę, albo zostaniesz aresztowany i wychłostany" - stwierdza Warhorse.

Fajnie że tak dużo z RDR 2 zaczerpnęli , brakuje mi tylko tej animacji jedzenia , picia , scenki kąpieli w łaźniach  i tego realistycznego konia którego można stracić i zostawianego w stajniach i przywiązywanego przed karczmą itd

Edytowane przez voltq

@voltqNie no. zaraz sprawdzę na yt, ale coś mi się zdaje, że go można było zabić. 

e:

Faktycznie z innym typem mi się pomyliło. Na koniec Band of Bastards jest finałowa walka z takim jednym rycerzem, co rzuca całkiem fajny armor. Ale to inny typ. Pewnie tamtego gagatka da się ubić w dwójce. 

Ja na konsoli się odbiłem od tej gry 1080p na wyświetlaczu 4k nie ma sensu , plus te 30fps , tekstury roślinność itd można przeboleć , mody tez "usprawniają" rozgrywkę , cdpr dobrze robi ze włącza dobre mody do swoich gier , to samo powinno zrobić Warhorse

Ja podobnie jak inni narzekałem na system zapisów ale jak sobie wgrałem moda na lepsze widzenie roślin które można zbierać z pierwszej osoby takze mod , to od razu tez poprawia gierkę , niestety w kcd 2 widziałem że nadal tego nie naprawili i jest zbieranie ziół w 3 osobie zamiast pierwszej ,  nagle mam pokrzywy 2 tysiące i wilczej jagody 300 sztuk a dopiero skończyłem prolog i teraz będę miał 150 sznapsów z tego

mody takie jak naprawiające cut scenki które chodzą płynnie teraz w 60 fps itd

Kolejny mod to możliwość przejazdu prze rzekę koniem https://ibb.co/w6NQ4Yg i brak kolizji z krzakami

kolorowe strzały które polepszają ich widoczność

możliwość włączenia celownika w łuku dla osób które chcą easy mod

No i game changer czyli perkholic dodanie dużej ilości nowych perków

I pełno innych modów które poprawiają rozgrywke

Edytowane przez voltq

21 godzin temu, voltq napisał(a):

"W niektórych sytuacjach możesz zostać zaatakowany lub okradziony podczas snu. (…)"

Mam nadzieję, że ta kradzież / atak podczas snu to tylko gdy się sypia gdzieś pod chmurką w zaludnionym miejscu. Jako typowy zbieracz nie lubię jak mi coś ginie z ekwipunku bez mojej wiedzy, w KCD1 już wystarczało że podczas przeszukiwania strażnik zwijał kradzione itemy nie tylko z Heńka, ale i z konia. Później się dziwiłem gdzie są moje świeżo skradzione loot i sznapsy :) Dobrze, że gra nie rozróżnia które grosze są kradzione.

Liczę też, że nadal pozostanie opcja wykupowania łóżka w oberżach na "kilka nocy" tj na zawsze - swoją drogą to jeden z minusów tej gry że często nie tłumaczy czegoś do końca i zanim się dowiedziałem o tuch "savehousach" kupowałem tylko jedną noc bez dostępu do globalnej skrzynki.

Edytowane przez Wybredniak

Lookam ten stream na yt, ale troszkę kłuje w oczy czystość i świeżość ubrań npc. Jak nowe. Przydałoby się troszkę realistyczniej - wymiętosić i nieco przybrudzić, bo wyglądają tam jakby ledwo od krawca wyszli. Ogólnie troszkę za czysto tam jak na tamte czasy. Niby mało istotna drobnostka, ale np. na podobnej zasadzie rażą mnie podobne detale w filmach. Gdzie postacie pierwszo i drugoplanowe mają nie raz idealne zęby i lumpy prosto z pralki, mimo głębokiego historycznego zadupia:E

Owszem, owszem. Ogólnie podoba mi się klimat - taki jak w jedynce, a to było unikatowe doświadczenie. Serio momentami można było się poczuć jak w średniowiecznych pepiczkowych rejonach. Zwłaszcza małe wiochy, karczy na uboczu. I dlatego też w dwóję zdecydowanie też zagram. Niekoniecznie na premierę, ale ograne będzie i tak ;).

To jest chyba najlepszy, średniowieczny klimat na rynku. Świetnie, jak na growe warunki, oddana epoka. Zmęczenie, głód, uszkodzenia ciała, waga ekwipunku, pojawiający się z czasem brud na ubraniu. Takie detale jak to, że nasz bohater nie potrafi na początku czytać i całą tą zdobytą literaturą, może sobie co najwyżej podetrzeć cztery litery. :E Tak, to na swój sposób (czasem słodki, czasem gorzki), unikalne doświadczenie.