Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Myślałem, że poprawią immersyjny mankament z 1 części, a mianowicie - wykonuje wszystkie zadania w regionie, staje się dosłownie lokalnym bohaterem, a i tak w różnych sytuacjach postacie jakby wcale o tym nie wiedzieli :/ Fajnie jakby nasze czyny bardziej się zaznaczały np:

Pokaż ukrytą zawartość

Przed weselem wyczyściłem całą mapę z questów, a po weselu ludzie znają mnie tylko z tego, że "co on odwalił na tym weselu" mehh. A walki z "bossami" to też śmiech na sali, żiżke i istvana ściągnąłem DOSŁOWNIE na hita, w 1 czesci gry tak samo na hita zbilem runta czy jak on tam mial, niefajne uczucie mimo wszystko

Masz rację 

Spoiler

Ja obroniłem wioskę semin byłem po stronie Jana semina i oldrycha uratowałem ich wszystkich a wójt drozd do mnie później w dialogu że mu córkę Agnieszkę zabiłem jak to jest ten drugi wybór, nawet fabularnie jest tragicznie 

Tak samo z przesłuchaniem, nie powiedziałem nic istvanowi toth bo mailem wysoka retorykę i charyzmę nawkrecalem mu głupot dopiero ksiądz boguta wszystko mu powiedział a w przerwiniku filmowym Jan żiżka mówi do mnie że każdy by pękł na torturach, ale mój Henryk właśnie nie pękł , tragedia to jest , ktoś kto za to odpowiada powinien wylecieć bo tego się już nie da patchem naprawić 

Fajne jest to że ludzie reagują na wykonywane przez nas zadania rozmowami ze sobą ale brakuje tutaj czegoś kluczowego że np sprzedawca mówi jedna linię dialogowa a to wy co rozwiazalisice problem z wilkami i owce już nie giną albo wójt mówi że rozwiazalisice problem z kłusownikami to skryba da wam zniżkę na towary itd, brakuje tego

24 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Coś schrzanili z Krawcem w Kutenbergu czy trzeba mieć glejda żeby normalnie do niego wchodzić?

Do części sprzedawców nie można wejść pewnie jakieś zadanie będzie trzeba wykonać i glejt dostać 

Btw w kuttenbergu z częścią kowali nie da się negocjować ceny , pewnie bug

Edytowane przez voltq
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

czy to normalne ze ukradłem cos w wiosce w innym ubraniu (jakieś lachy) a potem wracam do wioski przebrany jak rycerz i straż wymierza mi karę za kradzież, nikt mnie nie złapał na gorącym uczynku.... wytrąca to z immersji...

Spoiler

(quest z wykradzeniem dokumentów z ratusza)

Edytowane przez pieciak
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, pieciak napisał(a):

czy to normalne ze ukradłem cos w wiosce w innym ubraniu (jakieś lachy) a potem wracam do wioski przebrany jak rycerz i straż wymierza mi karę za kradzież, nikt mnie nie złapał na gorącym uczynku.... wytrąca to z immersji...

Ukryj zawartość

(quest z wykradzeniem dokumentów z ratusza)

To jest z góry zaplanowane żeby zobaczyć jak wygląda system kar nie da się tego uniknąć 

Opublikowano
12 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

No to coś źle robicie chyba, bo ja kradnę na chama strasznie, a rzadko mnie poszukują :o

Ja mam wrażenie że tu chodzi o wchodzenie do budynków, bo kradzieże na NPC przechodzą bez problemu.

Opublikowano

Jeśli komuś nie pasowała jedynka, to to raczej nie jest gra dla niego (mimo skoku ocen z pułapu 7/10 na 9/10). Główne mechaniki, tempo, czeskie drewienko i sam rdzeń jest identyczny. Więcej tego samego, lepiej, z większym rozmachem, ale ciągle tego samego. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
55 minut temu, galakty napisał(a):

Ale to jest jedynka :E Ułatwili walkę i w sumie tyle. No i działa płynniej, ale rdzeń gry pozostał. 

Ta gra ma takie dialogi jak starfield, ze postac patrzy w jeden punkt i tylko klikasz odpowiedz??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Znalazłem Orzecha (dzięki info u wujka google gdzie szukać bo wybiłem pół mapy i zniknęły mi możliwości dojścia do Orzecha przez zadania 8:E) i trafiłem na wesele w końcu, no, na dziś starczy.

KingdomCome_2025_02_12_17_14_54_943.jpg

Edytowane przez MJRegul
  • Haha 3
Opublikowano
20 minut temu, Strilok napisał(a):

Modele postaci nie są takie złe w tej grze. Jedynie mimika i gestykulacja mogła by być lepsza ;)

Tyczy się to głównie postaci pobocznych 

Ale akurat na weselu w tańcu z tymi dwoma kobietkami jest chyba jakoś inaczej zrobione bo mimika twarze i gestykulacja jest na najwyższym poziomie 

Spoiler

Miecz radzika można przekuć i ma lepsze staty 

Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

Tyczy się to głównie postaci pobocznych 

Ale akurat na weselu w tańcu z tymi dwoma kobietkami jest chyba jakoś inaczej zrobione bo mimika twarze i gestykulacja jest na najwyższym poziomie 

Pokaż ukrytą zawartość

Miecz radzika można przekuć i ma lepsze staty 

Spoiler

Szkoda, że nie da się na 4 tier xd 

Kontrola dripu panowie, zapraszam do wysyłania

image.thumb.png.4887c638a91d6c92adcaccfb1cd7a16f.png

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

W głównej fabula zadania też nuda. Wkradł się syndrom Stalkera 2

Robię głównie poboczne jestem dalej przed weselem. Myslisz, że przyspieszyć? Nie chciałbym tego co w Stalkerze miałem po 60h.

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano

Jeśli ktoś chce sobie skrócić temat wesela nie musząc kraść żarcia itd. i iść szybko dalej to polecam komuś przypieprzyć bez powodu :P ciekaw jestem czy odzyskam swoje rzeczy 8:E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Robię głównie poboczne jestem dalej przed weselem. Myslisz, że przyspieszyć? Nie chciałbym tego co w Stalkerze miałem po 60h.

Nie no pierwszą mapę możesz robić powoli. Na drugiej jest trochę zamuł na początku i dopiero pod sam koniec pojawiają się ciekawe zadania.

Edytowane przez ODIN85
  • Like 1
  • Thanks 1