Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poza grafiką co i tak zapewne będzie nieco ucięta, postaciami i większej ilości interiorów chyba to będą jedyne duże plusy. Misje stróża prawa, kręgle i bilardy mogą nie wrócić i może być gorzej bo może też golfa nie być na przykład.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.03.2026 o 20:33, kanon7 napisał(a):

z drugiej strony wiadomo że GTA VI będzie bardzo mocno siedzieć na CPU - a tutaj XSX ma najwyższe taktowanie 3.8 GHz, więc tak na 100% nie powiedziałbym że jednoznacznie PS5 Pro będzie miał najlepszy fps'y / stabilność itd. 

Procesory w PS5/PRO/XS S/X to praktycznie jedno i to samo, mobilny Zen2 wykastrowany z L3 keszu  (tylko 4MB L3 na CCX) plus pamięć GDDR6 z wysokimi opóźnieniami. 

Jeśli GTA 6 będzie miało misje w stylu RDR2 ( po sznurku z setką "Fail states") to ja podziękuje. RDR2 to niezłe flaki z olejem. 

Edytowane przez SmogSmok
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, SmogSmok napisał(a):

Procesory w PS5/PRO/XS S/X to praktycznie jedno i to samo, mobilny Zen2 wykastrowany z L3 keszu  (tylko 4MB L3 na CCX) plus pamięć GDDR6 z wysokimi opóźnieniami. 

Jeśli GTA 6 będzie miało misje w stylu RDR2 ( po sznurku z setką "Fail states") to ja podziękuje. RDR2 to niezłe flaki z olejem. 

Dla mnie RDR2 to jedna z najlepszych gier ever więc jak pójdą w styl RDR2 to będę zachwycony. 

• Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano

No z tym "dynamiczniej" to bym się nie rozpędzał, bo RDR2 dobijał do 150-200ms IL na niektórych konsolach :E

(To nie był faktycnie IL, po prostu taki wybór twórców, dla fajniejszych animacji i odciążenia sprzętu. Nie wina samych konsol, choć oczywiście 60 czy 120fps mocno pomaga)

No ale jakby co to faktycznie będzie nowocześnie - gra idealnie zrobiona pod cloud gaming ;)

(to jest pół żartem, nie spodziewam się powtórki z RDR2, bo to inny typ gry i nikt w Rockstar nie byłby aż tak głupi)

Opublikowano
W dniu 11.02.2026 o 10:39, Kadajo napisał(a):

Nie mam szacunku dla błazenady i sapania a tak wyglądał twój pierwszy post. I kolejne zresztą tez. I od razu cię ostrzegam, jeszcze jeden post zobaczę w tym wątku od ciebie w klimatach "syfiarksich" czy innych odklejonych i agresywnych odzywek i lecisz na Bieszczady.

Łooo boże. A banuj sobie człowieku. Pisałem szczerą prawdę i zgodną z regulaminem. A jeśli nie potrafisz przyznać się do błędu to inna kwestia. 

Nie dość że nie potrafi przeprosić i przyznać się do błędu to straszy blokadą. 

Opublikowano (edytowane)

Pasuje mi ta data, w sam raz. Szkoda tylko, że GTA Online okazał się tak gigantycznym, niemożliwym wręcz sukcesem. Ten tryb w 90% to czysta rakotwórcza substancja wypełniona idiotycznym szajsem, który celuje przede wszystkim w 15 latków. Rękę dam sobie uciąć, że nie zawrócą z tej ścieżki. Red Dead Online pokazał, że kasa nie jest tam gdzie realizm, a gdzie latające jetpacki i inne takie kolorowe badziewie. Dlatego też jestem pewien, że nie ma co liczyć na powrót genialnej (ale oczywiście poprawionej, bo idealna nie była) fizyki z IV. Będą na bank kartonowe autka poruszające się po szynach, bo gówniarze się spłaczą, że trzeba myśleć przed wejściem w zakręt na pełnej.

Edytowane przez TmK
  • Sad 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Pro nie było?

W internecie panuje jedyna słuszna opcja - albo PS5 Pro, albo nic. 
Po pierwsze nie mamy póki co żadnych oficjalnych informacji czy na Pro będzie 45 fps balance lub 60 fps Performance. 

Więc dla osoby która chce tylko zagrać na premierę w GTA VI (nawet w 30 fps Quality) wystarczy używany PS5 Fat, bo: 

- PS5 jest bazową konsolą pod GTA VI (wywiad Stauss Zelnick) 

- plus na premierę GTA VI musi ona działać w 30 fps na Xbox Series S - na konsoli dużo słabszej pod względem GPU i RAM, względem PS5, więc optymalizacja / skalowalność;  tutaj musi być - a to tylko „in plus” dla PS5 Fat. 

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 6.04.2026 o 20:27, TmK napisał(a):

Pasuje mi ta data, w sam raz. Szkoda tylko, że GTA Online okazał się tak gigantycznym, niemożliwym wręcz sukcesem. Ten tryb w 90% to czysta rakotwórcza substancja wypełniona idiotycznym szajsem, który celuje przede wszystkim w 15 latków. Rękę dam sobie uciąć, że nie zawrócą z tej ścieżki. Red Dead Online pokazał, że kasa nie jest tam gdzie realizm, a gdzie latające jetpacki i inne takie kolorowe badziewie. Dlatego też jestem pewien, że nie ma co liczyć na powrót genialnej (ale oczywiście poprawionej, bo idealna nie była) fizyki z IV. Będą na bank kartonowe autka poruszające się po szynach, bo gówniarze się spłaczą, że trzeba myśleć przed wejściem w zakręt na pełnej.

Tak ogólnie to się zgadzam, że GTA będzie robione pod tryb online i dzieciarnię.

Natomiast co co realizmu, to tak tylko przypomnę o jakiej serii gier mówimy:

image.png.7c4bcb27616d257b299e96b9ddc24a5f.png

;)

• Like 1
Opublikowano

Nie bardzo rozumiem. W IV Niko też miał cały arsenał broni w kieszeni. Wisdomo, że przez realizm nie mam na myśli 2 kulki to zgon czy, że każde obrażenia to wirtualne 2 tygodnie w szpitalu :E IV była dla mnie pod każdym względem praktycznie level wyżej niż V i nawet nie żartuję. Co z tego, że V miała lepsza grafikę i skalę, jak samo miasto, ragdoll NPC, fizyka pojazdów i fabuła były co najmniej półkę ponad to co przyszło potem. Na VI mocno czekam, bo to jedna z tych generacyjnych gierek w którą po prostu trzeba zagrać, plus strasznie miło wspominam Vice City, San Andreas i IV właśnie. GTA to GTA, oni grają w swojej lidze w branży. W ogóle to najlepiej jakby przygotowali dwa silniki gry :E arcade dla bachorów i podobny do IV. To jedyna firma z finansami i możliwościami technicznymi która fsktucznie coś takiego mogłaby pewnie zrobić. Gdybam sobie, nie jestem devem :E

Opublikowano
14 godzin temu, azgan napisał(a):

To powinno wyjść już na PS6, PS5 PRO może być za słabe na 60k/s w przyzwoitej jakości

to jest najpewniej od a do z projektowane pod 30 klatek - głównie w temacie CPU. Ta gra musi być świeża przez dekadę na być może trzech generacjach sprzętu, więc tutaj będzie targetem 30 klatek a 60 na nowej + pc.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 7.04.2026 o 16:37, kanon7 napisał(a):

W internecie panuje jedyna słuszna opcja - albo PS5 Pro, albo nic. 

A na PC w nic nie zagrasz bez 5090 a mniej niż 20GB vram to tekstury na low, klasyka :D

Ja myślałem że kupię Pro ale może po prostu ogram na XSS, sama rozdzielczość to trochę mało

• Upvote 1