Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Prawo wcale nie stwierdza, że musisz oddać 100% wartości ; ) pracowałem w handlu internetowym dlugi czas i niestety ale jak rozmawiam z kolegami z zagranicy ktorzy tez siedza w takich sieciach, to poziom naduzywania tego prawa przez naszyh obywateli jest absurdalny. 

jak idziesz do sklepu stacjonarnego i kupisz konsole to zwrot jest już tylko dobra wola sklepu, a jak kupisz w necie to z jakiegos powodu mozesz ja wyciagnac i testowac przez 2 tygodnie bezkarnie xD ok rozumiem kupilem emocjonalnie spoko - przychodzi i chesz oddac tak jak dostałeś. Natomiast jakieś testy to sie powinno ukrócić, bo w druga strone jak klient słyzsy "lekko używana" to chciałby rabat 1000zł xD

Edytowane przez MroczneWidmo
Opublikowano
15 minut temu, MroczneWidmo napisał(a):

Prawo wcale nie stwierdza, że musisz oddać 100% wartości ; )

Nikt tak nie twierdzi ale od tego masz tez ustalone punkty. 

15 minut temu, MroczneWidmo napisał(a):

to poziom naduzywania tego prawa przez naszyh obywateli jest absurdalny. 

Kraj nie ma znaczenia ;) 

16 minut temu, MroczneWidmo napisał(a):

a jak kupisz w necie to z jakiegos powodu mozesz ja wyciagnac

Tak dzialaja zakupy na odleglosc ;) 

Krotko mowiac to, ze ktos tego naduzywa to nie moj czy twoj problem, wystarczy patrzec sie na siebie, a nie na kogos ;) 

Opublikowano

1. Dlatego ja tylko twierdzę, że 600zł za zwrot po 2 tygodniach nie byłby znowu przesadą, natomiast 1600 to już przegięcie ;)

2. Ma kultura obywateli, która u nas jest wciąż niska ;) Wszystkie pro-konsumenckie systemy są maksymalnie dojone. Przejechał się na tym Lidl, Media Markt i wielu wielu mniejszych handlarzy, którzy nawet jak chcieli być fajni to dostawali po dupie. To jak u nas wygląda handel to też w dużej mierze odpowiedź na kulturę kupujących :)

3. Ja tylko stwierdzam, że są wbrew logice :)

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Xkom stacjonarnie ma takie zasady jak przez neta.

I ja tam zawsze kupuje, płacę nieco więcej ale obsługa na najwyższym poziomie. Całego kompa mam z x-komu. 

Opublikowano
18 godzin temu, kanon7 napisał(a):

Ja myślałem też że to przejdzie :E  ale znajomy to spróbował i się zdziwił. 

Januszowe sklepy próbują się ratować przed januszowymi metodami.

Chcesz wiedzieć jak to robi Janusz premium? Akurat w listopadzie startują zwroty 90dni u giganta ecommerce na A, który przyjmie zwrot z pocałowaniem rączki.

Akurat w listopadzie jest premiera GTA. :wariat:

d06136be7e70773d906ae5d5f586e78901a29e94

Opublikowano
7 minut temu, Wu70 napisał(a):

Januszowe sklepy próbują się ratować przed januszowymi metodami.

Chcesz wiedzieć jak to robi Janusz premium? Akurat w listopadzie startują zwroty 90dni u giganta ecommerce na A, który przyjmie zwrot z pocałowaniem rączki.

Akurat w listopadzie jest premiera GTA. :wariat:

d06136be7e70773d906ae5d5f586e78901a29e94

oo, przydałaby się akurat plejka pro na taki okres. muszę wybadać temat czy w UK tez to tak działa. 

z tym, że to właśnie jest przypadek, bo Amazon robi tak od wielu lat z tymi zwrotami 90 dni ze wzgledu na świeta, wiec tak to jest zbieg okoliczności, a że wielu poczuje cebule to cóż, 

Opublikowano

Coś mi się wydaję że cena będzie około 409 zł bo często tak jest że u nas jest troszkę drożej (szczególnie na Steam) niż za granicą i to jeszcze za podstawową wersję. Jutro chociaż się dowiemy albo jeszcze dzisiaj jak przypadkowo wypuszczą za wcześnie.

Opublikowano
21 minut temu, ODIN85 napisał(a):

W pudełku nawet płyt nie będzie. Sam kod.

Dla mnie solidny "red flag". Albo chcą ukryć coś przed graczami albo w grze jest ogromna niespodzianka dla graczy i traktują to jak ściśle tajną informację.

Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Dla mnie solidny "red flag". Albo chcą ukryć coś przed graczami albo w grze jest ogromna niespodzianka dla graczy i traktują to jak ściśle tajną informację.

po prostu chcą ukryć grę, gdyby były płyty, na pewno jakiś sklep by zupelnie przez przypadek wysłał do kogoś za wczasu i wtedy byłaby tragedia narodowa dla rockstara 

preload tydzien przed premiera 

image.png.b9976324c9a5a5300b4b891eb87c70c1.png