Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Adikon Grałem w rózne symulatory i nie symulatory. 

Powiem Ci co jest dla mnie ok, a co nie 

NFS tak, bo to kultowa gierka, typowy arcade, reszta TDR FH burnout itp nie lubie bo to sa kopie arcade nudzi sie szybko

Z symulatorow nie gralem tylko w LMU ponoc jest niezle i przede wszystkim nie az takie drogie, ponoc jest prawie tak dobre jak GT7, i ma przewage bo wiecej torów z F1. Natomiast ilosc samochodow to jakis niesmieszny żart, w tym brak zwykłych aut. 

Reszta iRacing, AC, AC:C AMS2 są albo zdecydowanie za drogie (AMS2), albo po prostu nic specjalnego nie oferują. Ilosc aut jest na prawde mała, co czyni taka gierke po prostu nuda, jest czesto sporo tras ale nie zawsze sa one dobrze odwzorowane tutaj jest nieźle w ACC, i AC evo *(ale ta gra nie ma zadnych aut), iRacing to jest kasztan graficzny i moze sobie miec pierdyliard aut(choc nie ma) i nie wiadomo jakie trasy graficznie po prostu za słaba(nie powazna gra przez to ) 

A jezeli chodzi o inne gry rally, np WRC czy AC rally, to tam jest mało samochodow, albo kiepska fizyka względem Dirt 2.0. Gdzie jest po prostu mnóstwo tras, przepieknych mnóstwo aut, i gra ma dodatkowo genialny VR podobnie jak GT7. Jezeli chodzi o samo GT7 to jedyny mankament to dosc niewielka ilosc torow, ale cos tam dodaja ostatnio dodali 2 trasy, ale wczesniej przez prawie 2lata ani jednej. 

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Adikon napisał(a):

Używana przez 65 latka do symulatora lotu.

Czyli można powiedzieć że zamiast "jezdzić raz w tygodniu do kościoła" on latał raz w tygodniu po kościele :E stan lekkie zużycie, 4K + rok gwary = mega deal :thumbup:

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

GT7 to tez nie jest arcade

Niektórzy mówią na to "simcade" :E Takie arcade tylko udające sima :E 

Ale 4090 za 4k to jak za pół darmo 8:E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Niektórzy mówią na to "simcade" :E Takie arcade tylko udające sima :E 

Przecież mam kiere, fotel, manipulatory nozne z tensometrem, skrzynie, sprzegło itp itd, to sprawdzilem w co jak sie gra. Grałem w VR w AC, ACC i mase innych gier chocby AMS2. Dla mnie te gry to niesmieszny zart jezeli chodzi o fizyke, czy chocby dzwiek silnka aut, opon, itp. Jedyny plus to taki że jest masa modow, i tras stworzonych przez graczy. Ale to wszystko jest taki miszmasz jezeli chodzi o AC, jedna trasa ładna, druga kiepska. 

Wiec po prostu najlepiej samemu zagrac i sprawdzic. Co innegu LMU, ta gra jest mocna jezeli chodzi o fizyke, ma tez swietna grafike, mase torow, nowoczesne auta racingowe. Nie ma tylko aut normalnych niestety. AC rally pewnie bedzie dobre, jak wyjdzie, pod warunkiem, ze bedzie tam z czego wybierac, bo 20aut jak to oni lubia dodawac obecnie to nawet tyle nie ma, i tras tez tam jest tak mala ilosc ze to jest po prostu niegrywalne. RBR i Dirt 2.0 wedlug mnie jeszcze dlugo beda niedoscignione pod wzgledem fizyki i tras. 

Opublikowano
9 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Przecież mam kiere, fotel, manipulatory nozne z tensometrem, skrzynie, sprzegło itp itd, to sprawdzilem w co jak sie gra. Grałem w VR w AC, ACC i mase innych gier chocby AMS2. Dla mnie te gry to niesmieszny zart jezeli chodzi o fizyke, czy chocby dzwiek silnka aut, opon, itp. Jedyny plus to taki że jest masa modow, i tras stworzonych przez graczy. Ale to wszystko jest taki miszmasz jezeli chodzi o AC, jedna trasa ładna, druga kiepska. 

Wiec po prostu najlepiej samemu zagrac i sprawdzic. Co innegu LMU, ta gra jest mocna jezeli chodzi o fizyke, ma tez swietna grafike, mase torow, nowoczesne auta racingowe. Nie ma tylko aut normalnych niestety. AC rally pewnie bedzie dobre, jak wyjdzie, pod warunkiem, ze bedzie tam z czego wybierac, bo 20aut jak to oni lubia dodawac obecnie to nawet tyle nie ma, i tras tez tam jest tak mala ilosc ze to jest po prostu niegrywalne. RBR i Dirt 2.0 wedlug mnie jeszcze dlugo beda niedoscignione pod wzgledem fizyki i tras. 

Najlepsza fizyka to RBR i Iracing chociaż EVO teraz po ostatniej aktualce git w cywilnych autach. LMU mi nie leży, ale złe nie jest. AMS2 mega na chill. Raceroom też bardzo spoko. Zależy to wszystko od bazy jaką kto ma i tego czego oczekuje ;)

I czy chcę rankingowo jeździć czy 4fun ;)

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Adikon napisał(a):

Najlepsza fizyka to RBR i Iracing chociaż EVO teraz po ostatniej aktualce git w cywilnych autach. LMU mi nie leży, ale złe nie jest. AMS2 mega na chill. Raceroom też bardzo spoko. Zależy to wszystko od bazy jaką kto ma i tego czego oczekuje ;)

I czy chcę rankingowo jeździć czy 4fun ;)

No powiem Ci, że RBR została zapamietana jako gra z najlepszą fizyką, bo tam rzeczywiscie był dosłownie przełom w porownaniu do reszty gier na tamte czasy. Wedlug mnie Dirt 2.0 jest podobnie. Tak samo jezdziesz rajd monte carlo, tam masz na asfalcie lod, snieg i asfalt, łapie przyczepnosc potem nie itp. idealnie odwzorowane. 

No tak zeby sobie pojezdzic kazda gierka jest ok. Cały ten stuff roznorodnosc itp, to tez nie jest domeną wielu gier obecnie. Z tym, ze dodawanie aut obecnie jest trudniejsze niz za czasow 1995 czy 2000, :) AC Evo ma auta cywilne, ale jest ich strasznie malo :) Widac, ze beda dodawac, ale to swoje trwa. 

Najlepiej wygląda i zapowiada sie Rennsport. 

Edytowane przez maxmaster027
  • Like 1