JohnyWol 81 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Tak, apka Nvidii też na tej samej zasadzie robi podmianę "w locie" i nie zmienia plików. Tyle, że na razie nie do końca to działa, przynajmniej u mnie w wielu grach gdzie powinno być wsparcie mam te opcje wyszarzone. Reinstalacja sterowników i programu nie pomogła. Zobaczymy co będzie jak zmienię platformę na AMD i po świeżej instalacji systemu. Może postawienie systemu na nowo apka zadziała lepiej. Ale to jeszcze chwilę potrwa, bo choć części będę miał w przyszłym tygodniu to będę potrzebował jeszcze blok na CPU, a póki co ten który chciałem jest niedostępny i powinien być chyba pod koniec lutego więc pewnie będę czekał
leven 537 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Spróbuj już teraz na obecnym sprzęcie wymusić w locie podmianę plików w profilerze. Jak się apka ustabilizuje, to nie trzeba będzie używać profilera (chyba)
galakty 3 305 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) Jakby ktoś się zastanawiał, to wymsuzenie X4 dla FG na serii 4000 nie działa Znaczy FPSów jest więcej, ale ekran robi się czarny gdy jest aktywny, za to w tle działa i ze 102 FPS na x2 zrobiło mi się 150 FPS bo dałem takiego locka Także ten, może jest szansa Edytowane 8 Lutego przez galakty
JohnyWol 81 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 1 godzinę temu, leven napisał(a): Spróbuj już teraz na obecnym sprzęcie wymusić w locie podmianę plików w profilerze. Jak się apka ustabilizuje, to nie trzeba będzie używać profilera (chyba) A to tak, korzystam teraz właśnie z Profilera i tam sobie podmieniam, bo tam mam pewność, że działa Ewentualnie wrzucam nowe pliki przez DLSS Swapper i w Profilerze zmianiam wtedy tylko profil DLSS, FG czy RR. A odinstalowałem apkę Nvidii póki co, bo skoro mam Profilera i Swappera to jej teraz nie potrzebuję zwłaszcza, że nie działa u mnie tak jak powinna. A jak zrobię nową instalację systemu to zainstaluję apkę Nvidii ponownie i zobaczę, bo może się "naprawi"
leven 537 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Sprawdzaj już ktoś ? Dopiero to przeczytałem i jestem ciekawy, czy ma to sens przy tak słabej karcie, jak 3060ti https://ithardware.pl/aktualnosci/nvidia_neural_texture_compression_vram-38850.html
sideband 1 768 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Co ty chcesz sprawdzać? Przecież to gra musi mieć implementacje w/w kompresji żeby cokolwiek zmienić To demko można sobie darować.
leven 537 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Aha, czyli nie jest taki ficzer, który można włączyć i cieszyć się z gry z mniejszym użyciem/zapełnieniem Vramu Szkoda
galakty 3 305 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Ciekawe jak się zmieni po wprowadzeniu DLSS4
azgan 1 125 Opublikowano 12 Lutego Autor Opublikowano 12 Lutego https://www.ppe.pl/news/363357/ps5-pro-krytykowane-przez-digital-foundry-pssr-to-beta-z-fundamentalna-wada.html 1
Alek_M 233 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Może ktoś podrzucić screen z ustawieniami w NV Inspector na podobnej karcie jak moja w stopce? Głowie się jakie opcje włączyć, a jakie poprzestawiać
leven 537 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego (edytowane) Na razie jest taki strach przed beta sterownikami, że opcja podania namiarów na profilera graniczy z cudem. Tylko krzykacze się udzielają, niestety. Jakość w steroniku nvidii + wszystkie opcje dla DLSS na on w profilerze. 4080 jest TOP, więc ustawiając w sterowniku nvidii "jakość" będzie pięknie. Edytowane 13 Lutego przez leven
lamparcicho 697 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Potestowałem tego nowego DLSS'a i np. w Metro Exodus EE jest mega różnica na plus w porównaniu z domyślnym zaimplementowanym w grze, tryb Performance czyli 720p przeskalowane do 1440p wygląda bardzo dobrze u mnie Sporo lepiej niż domyślne Quality, o wiele lepsza czystość obrazu oraz ostrość, szczególnie w ruchu W innych grach mam podobne obserwacje. Jedynie nie wiem, czy lepszy jest preset J czy K, ktoś coś? Podoba mi się też, że wystarczy w NV Inspectorze tym najnowszym wymusić w profilu danej gry odpowiednie opcje (raptem 3) i nie trzeba się bawić w żadne podmianki plików ręcznie czy inne dodatkowe programy typu swapper. Zna ktoś może patent na to, aby można było jakimś skrótem wyłączać DLSS info z lewego dolnego rogu? Byłoby to wielce przydatne Edytowane 14 Lutego przez lamparcicho
Kadajo 7 396 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Nie da rady tego skrótem zrobić bo to wymaga zmiany w rejestrze systemu. 1 1
lamparcicho 697 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Szkoda. Właśnie takie rozwiązanie stosuję, że stworzyłem sobie 2 pliki .reg i jeden odpowiada za włączenie Dlss info a drugi za wyłączenie. Upierdliwe jest takie "żonglowanie" no ale trudno.
Kadajo 7 396 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Chociaż może dałoby się coś takiego zrobić na dodatkowych klawiszach na klawiaturze które zazwyczaj są programowalne 1
galakty 3 305 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Apka DLSS Swapper ma przełącznik do tego, ale też trzeba ręcznie robić. 1
lamparcicho 697 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Jednak nie obejdzie się bez robótek ręcznych W tej podstawowej wersji Metra Exodus jest ten najstarszy DLSS i czeka mnie grzebanko. Ponoć obraz tam jest sporo lepszy niż native+TAA co mnie nie dziwi, w tej grze z domyślnym DLSS'em było wyjątkowe mydełko Fa
Kadajo 7 396 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego DLSS 1 nie można zastąpić tym najnowszym, musi być przynajmniej 2 1
lamparcicho 697 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Faktycznie, masz rację - zapomniałem o tym Dodatkowo zmyliło mnie trochę, że temat o tym został założony zarówno dla wersji podstawowej jak i ulepszonej stąd przedwczesna radość https://steamcommunity.com/app/412020/discussions/0/599642275953265265/ https://steamcommunity.com/app/1449560/discussions/0/604146344638075944/ Fajnie jakby devsi zrobili upgrade do nowszej wersji jak to było np. w Control jeśli dobrze pamiętam ale to sobie pewnie można pomarzyć. A zależałoby mi na tym głównie dlatego, że w wersji podstawowej działa dobrze na 100% obsługa Dual Sense'a natomiast w EE niekoniecznie
samsung70 210 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego W dniu 12.02.2025 o 22:49, azgan napisał(a): i co z tego wideo ma wynikac?
Rekomendowane odpowiedzi