Skocz do zawartości

Techniki rekonstrukcji obrazu w grach - NVIDIA DLSS, AMD FSR, Intel XeSS, Sony PSSR oraz inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz jest ok szkoda, że zrobiłem zdjęcia miałem u góry Present M.

A do dołu było RR tak jaki wymusiłem :hihot: Za dużo mieszania i jakiś bambol z UI.

W niektórych grach to UI od DLSS i tak lata góra-dół - menu gry góra, a w grze już jest na dole.

Opublikowano
1 godzinę temu, PepePanDziobak napisał(a):

dlss swapper , podmienione wszystkie biblioteki na 3.10.5 , dlss RR preset ustawiony na E ( max ) . Teraz po włączeniu RR w cp77 nie ma presetu D tylko jest E . Z włączonym RR jest lepiej, nie ma to tamto :D

Mozesz ustawic preset E tylko to nic nie zmienia bo dezaktrywuje ci nowy DLSS ;) Dla mnie to paradoks, ze nie dali nowego RR lacznie z DLSS bo co z tego ze wlacze presetm M jak bez RR ten PT to kupa gruzu wizualnego jest..

Opublikowano
12 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Mozesz ustawic preset E tylko to nic nie zmienia bo dezaktrywuje ci nowy DLSS ;) Dla mnie to paradoks, ze nie dali nowego RR lacznie z DLSS bo co z tego ze wlacze presetm M jak bez RR ten PT to kupa gruzu wizualnego jest..

Właśnie dla mnie to też paradoks. Mydlenie oczu trochę . Zobaczymy za 2-3 tyg  czy się coś zmieni z nowymi sterami . Po co mi dlss 4.5 presety cha u jot L M skoro jak się włączy RT to spada wszystko na 4.0 %-) ciekawe co kurteczka wymyśli w serii 60xx, dlss 6 ale na wyłączonym monitorze i kompie

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, PepePanDziobak napisał(a):

włączy RT to spada wszystko na 4.0

Jesli juz piszesz o konkretach to nie wprowadzaj blad, wlaczenie RT/PT nie podowudje jak to nazwaes "spadku presetu" tylko wlaczenie RR to powoduje, a to nie to samo bo mozna grac z PT/RT majac DLSS 4.5 z wykluczeniem aktywnego RR ;) 

Edytowane przez Phoenix.
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, leven napisał(a):

Pepe ? nie rozumiem Twojej wypowiedzi :hmm:

Przeca DLSS 4.5 to nowy transformer (2)  który musi zjeść trochę mocy karty za ładniejszą grafikę :wariat:

Tak jak napisał Phoenix. Chodziło mi o RR.
zmęczony jestem po wczoraj :blant:

Edytowane przez PepePanDziobak
  • Haha 1
Opublikowano

A co tu potwierdzać.

Wymuś L odpal sobie CP2077 z PT.

Wł i wył. RR z gry zobaczysz jak Ci spada mocno spada wydajność to raz. A dwa popatrz na lampy jaki syf pojawia się jak wyłączysz RR i pojawia się przeostrzenie z nowego modelu.