Phoenix. 5 454 Opublikowano Środa o 16:19 Opublikowano Środa o 16:19 Dla mnie ten nowy dlss to cudo 1
Kadajo 8 340 Opublikowano Środa o 17:07 Opublikowano Środa o 17:07 W sumie zrobiłem jak typek mówi, wymusiłem M i się będę przełączał miedzy balanced a performance
leven 761 Opublikowano Środa o 17:14 Opublikowano Środa o 17:14 To w końcu do performance L czy M preset ? Chodzi mi o jak najlepszą jakość obrazu i przyzwoitą wydajność.
Sidr 193 Opublikowano Środa o 17:19 Opublikowano Środa o 17:19 (edytowane) 5 minut temu, leven napisał(a): To w końcu do performance L czy M preset ? Chodzi mi o jak najlepszą jakość obrazu i przyzwoitą wydajność. W/g filmu, to tak jak na obrazku. Edytowane Środa o 17:20 przez Sidr 1
tomcug 3 108 Opublikowano Środa o 19:04 Opublikowano Środa o 19:04 1 godzinę temu, leven napisał(a): To w końcu do performance L czy M preset ? Chodzi mi o jak najlepszą jakość obrazu i przyzwoitą wydajność. Nie ma żadnej reguły, sprawdź obydwa i oceń samemu, czy jest sens "dopłacać" do L.
leven 761 Opublikowano Środa o 19:59 Opublikowano Środa o 19:59 Za chiny ludowe nie widzę różnicy w jakości pomiędzy L i M dla performance. Może ślepy jestem Zostawię preset M dla performance, bo wincyj FPS-ów
Phoenix. 5 454 Opublikowano Środa o 20:03 Opublikowano Środa o 20:03 Niezla przepasc A w ruchu to dopiero roznica.
Kadajo 8 340 Opublikowano Czwartek o 08:49 Opublikowano Czwartek o 08:49 Wczoraj pobawiłem się presetami i w CP2077 z włączonym RR preset D daje zdecydowanie więcej detali w obrazie i jest ostrzejszy ale mniej stabilny temporalnie, preset E robi dokładnie odwrotnie. Nie zauważyłem zmian w wydajności miedzy nimi. Co do presetów SR, wydaje mi się ze preset M potrafi czasem więcej smużyć, jest to czasem zauważalne na większych obszarach z jednolitym kolorem. Oczywiście jest to pewnie zależne od gry, ja ta przypadłość zauważyłem w MFS 2020/24. Musze jeszcze trochę potestować z presetem L ale wcześniej tego nie zauważałem wiec podejrzewam ze ma to związek z presetem M.
leven 761 Opublikowano Czwartek o 16:15 Opublikowano Czwartek o 16:15 Kadajo szykuj portfel, bo juz w kwietniu ma wyjść Dynamic Multi Frame Generation Z tego co czytałem, będzie dostępny tylko dla serii Blackwel
sideband 2 223 Opublikowano Czwartek o 16:19 Opublikowano Czwartek o 16:19 W twoim stanie idealnie rozwiązanie I tak nie zauważysz różnicy
Kadajo 8 340 Opublikowano Czwartek o 17:12 Opublikowano Czwartek o 17:12 55 minut temu, leven napisał(a): Kadajo szykuj portfel, bo juz w kwietniu ma wyjść Dynamic Multi Frame Generation Z tego co czytałem, będzie dostępny tylko dla serii Blackwel A tam, co mi po MFG jak pamięci braknie, MFG x6 pewno podniesie wymagania co do vRAM 1
sideband 2 223 Opublikowano Czwartek o 17:21 Opublikowano Czwartek o 17:21 Nie sądzę by była większa różnica w użyciu pamięci względem statycznego FG.
leven 761 Opublikowano Czwartek o 17:23 Opublikowano Czwartek o 17:23 Kadajo pomylił MFG z Dynamik MFG Godzinę temu, sideband napisał(a): W twoim stanie idealnie rozwiązanie I tak nie zauważysz różnicy Jak dla mnie bomba Na to czekałem z moją pierdziawką 5060ti: "Dynamic Multi Frame Generation - system dynamicznego dostosowania liczby generowanych klatek: Zamiast stosowania jednej stałej liczby, technologia adaptuje się do sceny, obciążenia GPU i docelowych FPS. Oznacza to, że GPU inteligentnie zwiększa lub zmniejsza liczbę generowanych klatek, aby utrzymać jak najlepszy balans między wydajnością, a jakością obrazu"
Kadajo 8 340 Opublikowano Czwartek o 17:32 Opublikowano Czwartek o 17:32 Ja i tak gram na zbyt niskim bazowym FPS żeby się tym interesować.
sideband 2 223 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Preset M i L w Dead Space Remake totalna kapa nie mają startu do K. To tyle w temacie wymuszania na stałe do każdej gry najnowszych presetów. 1
leven 761 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Preset K jest pod transformer 1 generacji tak ? No to jaki sens wypuszczać preset L i M ? Czy ustawienie automat w wyborze presetu będzie poprawne ?
Rekomendowane odpowiedzi