maras2574 1 008 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Mi przestał działać RDR2 przez te zabawy Jeszcze raz sprawdzam zgodność plików. Wczoraj miałem komunikat że launcher wykrył dwa niezgodne pliki, potem że brakuje pamięci
Kabor 497 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia @ Launcher od R sprawdza za każdym razem pliki. Więc odpada podmiana plików przez Swapera bo i tak wrzuci standardowy. Możesz wymuszać presety albo przez NVAPP albo przez NVIDIAPROFILEINSPECTOR. Wtedy podmiana jest w locie przez sterowniki i RDR2 nie będzie robił problemów. 1
maras2574 1 008 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Ale ja wiem o tym Jednak wczoraj coś się posypało po wymuszeniu w appce presetu M 1 godzinę temu, Kabor napisał(a): podmiana plików przez Swapera bo i tak wrzuci standardowy Nie da rady nawet podmienić
galakty 4 020 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Nie szkoda Wam życia na te presety i szukanie złotego Graala? Grajcie i tyle... Dziwicie się że NV robi z Wami co chce, a Wy nawet nie gracie tylko tygodniami presety zmieniacie 1 1
Kabor 497 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 8 minut temu, galakty napisał(a): Nie szkoda Wam życia na te presety i szukanie złotego Graala? Mi szkoda życia na pracę ale bez tego nie da się grać na wypasionym sprzęcie ;-) Ustawienie presetu to chwilka a nie 8 godzin na dzień ;-). 1 1
galakty 4 020 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Aha zobacz od ilu dni dyskutują jak to działa i który lepszy Ja też ustawiam najnowszy i tyle.
maxmaster027 1 104 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 5 minut temu, galakty napisał(a): Aha zobacz od ilu dni dyskutują jak to działa i który lepszy Z DLAA lepszy jest preset E, daje sporo wiecej wydajnosci. Natomiast M ma lepsza ostrosc i zachowanie w ruchu. Ale definicja obrazu jest mniej realna. Ray Reconstruction sprawa, że obraz staje sie bardziej logiczny. Szkoda natomiast, ze to nie jest ta jakosc jak w M Na obrazie statycznym preset E wyglada zdecydowanie lepiej przy DLAA, wczesniej dalem screen z balance. Natomaist w ruchu no juz widac że M jednak wymiata. Natomiast niska ilosc FPS sprawia że jest dosc trudny dla DLAA
Kabor 497 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 7 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Ale definicja obrazu jest mniej realna. Ray Reconstruction sprawa, że obraz staje sie bardziej logiczny. Definicja obrazu. Obraz bardziej logiczny. Nic z tego nie rozumiem, czuje się jak bym wszedł na jakieś audio-vodo forum . 4
Killer85 83 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Ja też się pogubiłem To co wybrać w przypadku karty RTX 4070 aby mieć te 75FPS w grach ?
eNeSik 400 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 8 minut temu, Killer85 napisał(a): Ja też się pogubiłem To co wybrać w przypadku karty RTX 4070 aby mieć te 75FPS w grach ? Ja wywnioskowalem z calego teko konsylium, ze preset M (najnowszy, DLSS 4.5) jesli masz 40x0 Mozesz sie tam bawic bo niby preset taki do tego, w innym ktos zobaczyl lepsze piksele, nie wiem. Ogolnie ten M dla 40x0 i 50x0 to jest taki zloty srodek. Ustawiasz, zapominasz A co do reszty i RT o nie mam pojecia - na szczescie nie bawie sie w RT Osobiscie przetestowalem DLSS - M w wiel grach ktore mam. Co do obrazu - zastrzezen brak, w sumie to roznicy nie widzialem (quality + balance) w porownaniu do Native. FPSy w gore Ogolnie i tak uzywam glownie DLAA bo wydajnosci mi starcza Ale ja jestem slepy, nie gram z lupą w ręku, gram w 1080p. Po prostu ustawiam, odpalam, dziala? Dziala! Widze? Widze! Nie bolą oczy? Nie bolą! Nie boli glowa? Nie boli! I zapominam
maras2574 1 008 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) 45 minut temu, galakty napisał(a): Nie szkoda Wam życia na te presety i szukanie złotego Graala? A jak ktoś lubi ? Jest coś nowego to się testuje Edytowane 15 Stycznia przez maras2574
maxmaster027 1 104 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 13 minut temu, Kabor napisał(a): Definicja obrazu. Obraz bardziej logiczny. Nic z tego nie rozumiem, czuje się jak bym wszedł na jakieś audio-vodo forum . No zobacz dokładnie sciagnij sobie te ss, i jak dobre jest rr z presetem E, i ile wiecej FPS. @Kadajo ma jednak racje, lepiej uzywac presetu E, mimo ciut mniejszej ostrosci na quality jest jednak lepszy obraz definicja obrazu lepsza- to oznacza stopień, w jakim obraz wiernie i wyraźnie oddaje rzeczywistość, detale , głębia kontrast i tonalność, realizm 1
galakty 4 020 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 2 minuty temu, maras2574 napisał(a): A jak ktoś lubi ? Jest coś nowego to się testuje Spoko... 3
Killer85 83 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 28 minut temu, eNeSik napisał(a): Ja wywnioskowalem z calego teko konsylium, ze preset M (najnowszy, DLSS 4.5) jesli masz 40x0 Mozesz sie tam bawic bo niby preset taki do tego, w innym ktos zobaczyl lepsze piksele, nie wiem. Ogolnie ten M dla 40x0 i 50x0 to jest taki zloty srodek. Ustawiasz, zapominasz A co do reszty i RT o nie mam pojecia - na szczescie nie bawie sie w RT Osobiscie przetestowalem DLSS - M w wiel grach ktore mam. Co do obrazu - zastrzezen brak, w sumie to roznicy nie widzialem (quality + balance) w porownaniu do Native. Dzięki,będę testował
maras2574 1 008 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Killer85 napisał(a): Ja też się pogubiłem To co wybrać w przypadku karty RTX 4070 aby mieć te 75FPS w grach ? Wydajność i preset M Albo w appce zalecany i finito 👍 Edytowane 15 Stycznia przez maras2574
Killer85 83 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) 41 minut temu, maras2574 napisał(a): Wydajność i preset M Albo w appce zalecany i finito 👍 Dobrze że o tym wspominasz bo zastanawiałem się czy dodatkowo grzebiemy jeszcze w ustawieniach danej gry(od dziś dopiero się tym zainteresowałem i mogę nie wiedzieć wielu rzeczy) Jakiej apce? ---- Testowałem te presety na Black Myth Wukong Benchmark Tool Preset M daje mniej 5-7 FPS niż preset E --- To co w CB2077 preset M i profil DLLS "wydajność"? Coś jest nie tak bo wyciąga na takich ustawieniach prawie 200FPS Edytowane 15 Stycznia przez Killer85
maras2574 1 008 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 31 minut temu, Killer85 napisał(a): Jakiej apce? Nvidia App 33 minuty temu, Killer85 napisał(a): Preset M daje mniej 5-7 FPS niż preset E Bo preset M jest teraz "najmocniejszy", wcześniej był K 35 minut temu, Killer85 napisał(a): To co w CB2077 preset M i profil DLLS "wydajność"? Stronę wcześniej masz mój filmik 35 minut temu, Killer85 napisał(a): Coś jest nie tak bo wyciąga na takich ustawieniach prawie 200FPS No to chyba dobrze nie 👍
JohnyWol 112 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): Z DLAA lepszy jest preset E, daje sporo wiecej wydajnosci. Natomiast M ma lepsza ostrosc i zachowanie w ruchu. Ale definicja obrazu jest mniej realna. Ray Reconstruction sprawa, że obraz staje sie bardziej logiczny. Szkoda natomiast, ze to nie jest ta jakosc jak w M Na obrazie statycznym preset E wyglada zdecydowanie lepiej przy DLAA, wczesniej dalem screen z balance. Natomaist w ruchu no juz widac że M jednak wymiata. Natomiast niska ilosc FPS sprawia że jest dosc trudny dla DLAA No tak, w tym wypadku na screenie gdzie jest preset E działa Ray Reconstruction więc masz preset E z DLSS RR czyli transformer 1. Na screenie z presetem M (DLSS SR) ray reconstruction jest wyłączone przez co nieco spada jakość obrazu. A różnica pomiędzy Transfrofmer 2, a 1 nie jest już tak duża jak włączenie i wyłączenie Ray Reconstruction które poprawia jakość i ostrość odbić i w ogóle pracę oświetlenia
Kadajo 8 168 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 14 minut temu, maras2574 napisał(a): Bo preset M jest teraz "najmocniejszy", wcześniej był K W sumie to preset L jest "najmocniejszy"
maras2574 1 008 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) Najlżejszy Bo daje najwięcej fps, ale na DLSS Wysoka wydajność Niestety w ruchu nie jest już tak fajnie jak na ss Według mnie, nadal najlepiej jest na Jakość i K O DLAA nie mówię Mowa tylko o CP 2077, nie wiem jak w innych grach Edytowane 15 Stycznia przez maras2574
Kadajo 8 168 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Fajnie w Wiedzminie 3 widać różnice miedzy starymi a nowymi presetami, nowe maja ultra agresywne wyostrzenie obrazu.
sideband 2 172 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia W większości gier od razu widać to wyostrzenie tylko nie wiem po co Przecież to wygląda jak kupa Muszą to poprawić ten chce robić sobie kupę na ekranie to niech się bawi paskiem od ostrości. 1
userKAMIL 880 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Niesamowite, że jeszcze nie tak dawno każdy psioczył na ten DLSS a dziś tu cyrk się dzieje od paru dni. XD Jeden z ciekawszych wątków bez dwóch zdań! 1
maxmaster027 1 104 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Troche pograłem ogólnie tylko w jednej grze na nowym 4.5M czy L zauwazyłem, że warto dac troche wyostrzania, to GTA V, tam dałem 1/10 a z FG 2/10. I rzeczywiscie wyglada lepiej. Reszta gier to zdecydowanie sharpering 0. Gorzej jak gra nie ma suwaka i jest jakis preset. W wiedzminie jest tylko LOW, czyli pewnie z 0.3 ablo cos takiego
Rekomendowane odpowiedzi