Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przecież tu masz więcej gadki niż akcji. Do tego to jest komputerowy bełkot który ciężko zrozumieć a od tego gatunku nie tego oczekuję.

Już 7 było złe ale to przelało czarę goryczy.

Wspomniałem  w innym temacie że lepiej po raz kolejny obejrzeć Fallouta.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)

Nie ma w tym nic dziwnego, to zamknięcie serii, więc musiało być trochę "gadki" i retrospekcji. W poprzednich częściach też jej nie brakowało. Bełkot? Cała seria opiera się na bełkocie i niepoważnych akcjach, więc nie wiem czego Ty oczekiwałeś.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Do topowej produkcji w tym gatunku to wiele brakuje.

Jak na ostatnią część to słabo. Chyba tylko dwójka była gorsza.

nie przesadzaj

3 godziny temu, Vulc napisał(a):

Mission Impossible: Final Reckoning. Ponad 40 lat w biznesie, ponad 60 lat na karku, a Tom Cruise nadal nie rozmienia się na drobne i uczy Hollywood jak zrobić dobry film akcji. Czy najlepszy w serii? Niekoniecznie. Tym niemniej nadal topowa produkcja w gatunku, z całą charakterystyczną dla niej spektakularnością. 

Dobrze się patrzało choć jak dla mnie poprzednie dwie części na pewno lepsze.

Opublikowano

Crusie na bank wróci do Misji, to gadanie ze to jego ostatnia misja to była zwykła część kampanii marketingowej która miała przyciągnąć więcej widzów do kin, po nie zbyt dobrym odbiorze części 1.

Gdyby chcieli to zakończyć to Etan Hunt poświeciłby własne zycie aby ratować świat.

Nie zabija się kurki znoszącej złote jajka. Zrobią parę lat przerwy i rozkręca hype na nowo.

Opublikowano

Jakie złote jaja? Dwie ostatnie części zarobiły jakieś marne grosze. Koszty produkcji były ogromne.

5 godzin temu, Vulc napisał(a):

Nie ma w tym nic dziwnego, to zamknięcie serii, więc musiało być trochę "gadki" i retrospekcji. W poprzednich częściach też jej nie brakowało. Bełkot? Cała seria opiera się na bełkocie i niepoważnych akcjach, więc nie wiem czego Ty oczekiwałeś.

Więcej niepoważnych akcji,mniej gadania. Tylko tyle.

Tu masz ponad 2h gadki a film trwa 2.40. Ja się wynudziłem.

Opublikowano (edytowane)

Dead Reckoning to był jeden z najnudniejszych akcyjniaków, jakie oglądałem. Opieranie filmu na dwóch imponujących popisach kaskaderskich (choć imponujących przede wszystkim poprzez sposób realizacji, a nie końcowy efekt) i gównianej fabule (ta w DR to już przegięcie pały), stało się męczące. Podzieliłem seans na dwa podejścia, a i tak nie obejrzałem do końca. I nie zamierzam. 

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Tam się coś zesrało podczas preprodukcji, bo widać wyraźnie ze "AI" nie było w początkowej fazie i dodali to na fali rosnącej popularności. Wyszło kupowato i bez jakiegokolwiek poczucia zagrożenia. Totalny absurd.

Opublikowano
17 godzin temu, Vulc napisał(a):

Mission Impossible: Final Reckoning. Ponad 40 lat w biznesie, ponad 60 lat na karku, a Tom Cruise nadal nie rozmienia się na drobne i uczy Hollywood jak zrobić dobry film akcji. Czy najlepszy w serii? Niekoniecznie. Tym niemniej nadal topowa produkcja w gatunku, z całą charakterystyczną dla niej spektakularnością. 

Też oglądałem ostatnio i podzielam zdanie kolegi.

Ballerina 2025, nie był to John Wick, ale jestem simpem Any De Armas, :E  piękna kolombijka, znowu fajnie się ruszała i wyglądała, John też się pojawił i zrobił swoje, takie filmy ogląda się nie dla fabuły ale dla scen bijatyk, strzelanin itd. mocne 7/10. 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Stjepan napisał(a):

ale jestem simpem Any De Armas, :E  piękna kolombijka,

hmm i nie wiesz że ona jest Kubanką a nie Kolumbijką :boink:

a film całkiem całkiem, to fakt, dobrze się ogląda

3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

bawiłem się przy Heads of State

też, przyjemne głupoty

7 godzin temu, Lypton napisał(a):

to był jeden z najnudniejszych akcyjniaków, jakie oglądałem.

mam to samo, do Final który zapewne finalem nie będzie, dopóki Cruise zyje i ma formę wcale mnie nie ciągnie, a jak jeszcze piszecie że nudy na pudy przegadane...ale obejrzeć trzeba. 

mnie osobiście najbardziej podobała się III. tam gdzie grał wybitny Seymour Hoffman

• Upvote 1
Opublikowano

Alien teraz na topie więc naszło mnie na obejrzenie kilku starszych części z tego uniwersum. Nawet Blade Runner jest z tej bajki

ale ja chcę prometeusza i obcy przymierze.

Prometeusz w wersji z dodatkowymi scenami ma 27min wjęcej a covenant z dodatkowymi senami jest aż o 40 min dłuższy.

Podobno trzeba szukać prometeus i covenant chaos edition. 
Fani posklejali filmy w całość wraz z wyciętymi scenami. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Send1N napisał(a):

Ja z kolei najlepiej zapamiętałem ghost protocol :E głównie przez to że Tom wspinał się na khalife przy pomocy tych elektrycznych przyssawek, do dzisiaj mam ciary i się pocę jak o tym pomyślę xD 

250px-Mia_Khalifa_in_2016.jpg.f3a2f5844e44d36882d9421969fade38.jpg

Świetna scena, ale nie wiem, czy to było oryginalne Ghost Protocol.

Edytowane przez Lypton
  • Haha 2
Opublikowano
52 minuty temu, Dimazz napisał(a):

Prometeusz w wersji z dodatkowymi scenami ma 27min wjęcej a covenant z dodatkowymi senami jest aż o 40 min dłuższy.

Podobno trzeba szukać prometeus i covenant chaos edition. 
Fani posklejali filmy w całość wraz z wyciętymi scenami. 

Znalazłeś, tak by było dostępne w dobrej jakości, czy to jest tylko legenda?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Ja z kolei najlepiej zapamiętałem ghost protocol :E głównie przez to że Tom wspinał się na khalife przy pomocy tych elektrycznych przyssawek, do dzisiaj mam ciary i się pocę jak o tym pomyślę xD 

42 minuty temu, Lypton napisał(a):

Świetna scena, ale nie wiem, czy to było oryginale Ghost Protocol.

Ciekawe czy osiągnął szczy...

Spoiler

thats-enough.gif.61e6620b9820c84ad2578a424e22be59.gif

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wąwóz dobry film :thumbup: dziwne jest to że jest na darmowym cda :E odpaliłem z ciekawości jak wygląda to podrabiane 1080p w porównaniu do web-dl 1080p który mam na dysku i ta jakość na cda jest wręcz fatalna ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Obejrzał bym dalsze perypetie pana Costnera ale niestety drugą część nakręcili i zamknęli w szufladzie na amen. Nie było idealne ale oglądało się przyjemnie i był apetyt na więcej. Mogli z tego zrobić mini-serial ala Yellowstone zamiast wciskać do kin no ale Kevin wiedział lepiej i wyszła klapa finansowa.

8128643_10.webp.ec1802977254492ab87749b87297d9a5.webp

Edytowane przez bourne2008