Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 7.06.2025 o 07:08, miro napisał(a):

tak, na dzień wczorajszy>> taka data odpłatnego wypozyczenia jest ustalona.

ale 20/21 maja wszędzie podawali pierwotną datę 6.06, ten film do kin trafił przez przypadek, on miał od razu iść na VOD.  A tu nagle zarobił kupę siana

oszukac data.jpg

Dobre filmidło. Dużo nawiązań do poprzednich części. Zakończenie złotoxD

8/10

Opublikowano
29 minut temu, j4z napisał(a):

Szkoda, że jest z dubbingiem. Eh, coraz częściej go wciskają, jak widać nawet do filmów przeznaczonych dla dorosłych. :/

Oglądałem bez;)

Teraz, bourne2008 napisał(a):

Bardzo słabe CGI też psuje odbiór. Kiedyś bale drewna były z drewna teraz to zlepek tekstur ;D

To miało trafić do straemingu a nie kin więc było mniej kasy na produkcję.

Opublikowano

W grach efekty mamy przynajmniej w większej ilości klatek.

Mnie już dawno przestały jarać efekty w filmach. Jeżeli fabuła i dialogi w filmie mnie nie wciągają, efekty już go nie uratują.

Opublikowano
10 godzin temu, j4z napisał(a):

Szkoda, że jest z dubbingiem. Eh, coraz częściej go wciskają, jak widać nawet do filmów przeznaczonych dla dorosłych. :/

mnie rozwalio jak odpalilem mickey 17 a tam dubbing, chyba z 3 filmami sie ostatnio spotkalem gdzie byl dubbing, czy ktos ogarnia dlaczego tak sie dzieje?

Opublikowano

Już tu pewnie mówiłem, ale się powtórzę bo śmieję się jak głupi jak sobie przypominam, a jak słyszę słowo dubbing to :rotfl2:

Kiedyś byliśmy w kinie z kumplami, filmu już nie skojarzę, ale to jest nie ważne, film był z dubbingiem i z napisami, po sensie wychodzimy i gadka na temat filmu i że już nigdy w życiu nie wybierzemy się na film z dubbingiem, a jeden kumpel, pierdolicie że to po Polsku było... cały film czytał napisy i nie zjarzył że po naszemu gadają... i od tego momentu jak nie miał ksywy, to do teraz ma Dabing :D 

• Haha 2
Opublikowano
27 minut temu, j4z napisał(a):

W wieku krajach jest tylko dubbing, a ich mieszkańcy dziwią się nam lektora. Czytałem, że nawet jak jest budżetowe tłumaczenie, to chociaż dadzą jedną babę i jednego chłopa. 😀

wiem, że w wielu krajach tak jest bo doświadczyłem tego... ale dla nas co wychowali się na lektorach... to aż dziwnie oglądać tak z dubbingiem. no a druga kwestia, że to musi być droższe.. a trzecia, to odbiorca i generacje się zmieniają i pewnie to będzie tylko kwestia paru lat, kiedy dubbing będzie już wszędzie, 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, samsung70 napisał(a):

mnie rozwalio jak odpalilem mickey 17 a tam dubbing, chyba z 3 filmami sie ostatnio spotkalem gdzie byl dubbing, czy ktos ogarnia dlaczego tak sie dzieje?

Na całe szczęście są jeszcze napisy. A film polecam. Ukryty, a może i jawny przekaz tego jak korpo nas dymają i w jakim świecie żyjemy. Widać, że już powoli zaczyna to docierać także do filmowców.

Jak to pięknie pokazali, że za gładkimi słówkami specjalistów od excela, kierownikami i dyrektorami stoi bezwzględny wyzysk pracownika fizycznego, który nie ma nic do gadania i jeszcze mu wmawiają, że to dla jego dobra :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 godzin temu, Send1N napisał(a):

Dubbing ogólnie to tylko w gierce wiedzmin 3 robi robotę i jakoś lepiej się gra niż z angielskim :E wszędzie indziej w filmach czy grach wszelkiego rodzaju totalnie niszczy klimat ;) 

Taaa w Wieśku to jest mistrzostwo świata. Jeszcze dubbing w animacjach daje radę, wszędzie indziej to zło jak mówisz.

• Upvote 2
Opublikowano
12 godzin temu, hubio napisał(a):

Na całe szczęście są jeszcze napisy. A film polecam. Ukryty, a może i jawny przekaz tego jak korpo nas dymają i w jakim świecie żyjemy. Widać, że już powoli zaczyna to docierać także do filmowców.

Jak to pięknie pokazali, że za gładkimi słówkami specjalistów od excela, kierownikami i dyrektorami stoi bezwzględny wyzysk pracownika fizycznego, który nie ma nic do gadania i jeszcze mu wmawiają, że to dla jego dobra :) 

wiem, bylem na nim w kinie i by dziwny ale zajebisty :)

• Like 1
Opublikowano

Po Predator: Zabójcy zabójców, odświeżyłem sobie znowu po raz setny nie wiem, Predator 1987, w reżyserii Johna McTiernana, z genialną muzyką Alana Silverstri oraz mega rolami, Arnolda, Karla Weatherasa, Jesse Ventury, film dzieciństwa, w nim wszystko jest dograne, smaczne, kultowe, najlepsze, co z tego że zna się sceny i teksty na pamięć, uwielbiam ten film, jestem ogromnym fanem Predatora, większym niż Obcego, czekam na tego nowego, pójdę pewnie do kina, ale ten obraz mam w sercu głęboko i uwielbiam go co jakiś czas oglądać, dla mnie 10/10.  

roar-rawr.gif

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Jeden z NAJLEPSZYCH filmów jakie widziałem w życiu. Łamie serce, łamie oczy. Obowiązkowe porządne nagłośnienie aby wczuć się w ciszę. Jak zaczniecie oglądać to zrozumiecie o co mi chodzi.

Od tej ciszy zdecydowanie lepiej brzmi komunikacja radiowa:thumbup:

• Upvote 1