Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, bleidd napisał(a):

Szukam jakiegoś: kryminału, dramatu obyczajowego/psychologicznego. Rzućcie jakieś najlepsze filmy tego typu jakie widzieliście, poczytam i coś sobie wybiorę na wieczór. Mile widziane coś mocno poruszającego :P Mogą być nawet zupełne klasyki jak Zielona Mila bo sporo takich klasyków mnie jakoś ominęło.

Miasto Boga i Carandiru (jeśli chodzi o dramat obyczajowy). Requiem dla snu (pewnie widziałeś). No i oczywiście polecam Zostawić Las Vegas z genialną rolą N.Cage. Bardzo lubię też Vanilla Sky i Urodzony 4 lipca.

Z kryminałów to polecam 8 mm i Calibre z 2018 (mało znany film a bardzo dobry)

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 28.07.2025 o 17:39, Badalamann napisał(a):

@Sidr Underwater z 2019, najnowsze V/H/S/, Quiet Place, Invisible Man, Cloverfield Lane,  Wąwóz, Brightburn, Doom, Demony Marsa.

Za polecanie Dooma, to bana na ten wątek powinieneś wyłapać. Poważnie. :)

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, j4z napisał(a):

Oglądałem go kiedyś. Pamiętam że podobały mi się sceny w FPP.

I tylko tyle. 

Mi się  też podobały, resztę filmu na ffw oglądałem, ale właśnie sceny fpp to kozak był :)

Ten kokainowy miś to coś pokroju Zombi Bobrów czy bardziej normalny? Dzika też nie widziałem, ale dobry film o krokodylu Gustawie(na faktach to było) ale tytuł hmmm Primeval, jak dobrze kojarzę, tylko jest kilka podobnych, w tym co warto oglądnąć gra afroamerykanin i z nim scena jak ucieka przed krokodylem to rekord świata :D 

• Haha 1
Opublikowano

O kuźwa to nie wiem czy podejmę rękawice z tym nafutrowanym miśkiem , ale zawsze jak oglądam tego typu produkcje, to po pierwszej chorej akcji, pytam sam siebie "Co Ty awruk Andrzej oglądasz?" i oglądam dalej 😂 nie wiem co ludzie mają w głowie aby coś takiego wymyślić... Sengaja 😂

• Like 1
Opublikowano

Widzę, że tu sami koneserzy dobrego kina i smakosze wikwintnych doznań. ;) Ja ze swojej strony z takich pokręconych filmów, ale dobrych, to szczerze polecam Lighthouse z 2019 i Mandy z 2017.

• Like 2
Opublikowano

Dobry film rozgrywający się w latarni morskiej jest The  Vanishing (Bez śladu) z 2018. Klimatyczny thriller z Bulterem. Nie jest to jakiś wybitny film ale oglądało się go bardzo przyjemnie.

• Like 1
  • Upvote 1