Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Robin Hooda ktoś oglądał?

Tak(2 odcinki, które do tej pory wyszły), w skrócie - nie oglądaj.

Edytowane przez Imm
  • Sad 1
Opublikowano

Od ostatniego wpisu w tym temacie ukończyłem drugi sezon "Gen V", piąty sezon "Zbrodni po sąsiedzku" oraz drugi sezon "Twisted metal".

"Gen V" taki sobie, nie czekam szczególnie na kolejny sezon ale pewnie obejrzę jeśli nie będę miał nic innego do roboty. (bo lubię "The Boys")

"Zbrodnie po sąsiedzku" bardzo fajne - jeśli ktoś jeszcze nie trafił na ten serial to polecam go sprawdzić.

"Twisted metal" - głupiutki serial w oparciu o grę z Playstation, w którym wielkiego aktorstwa nie uświadczycie, za to ze świetną muzyką (jestem stary więc lubię starą muzę, nawet jeśli nie jest to metal). Nie jest to cud kinematografii ale oglądając go bawiłem się przyzwoicie.

Oglądam też najnowszy sezon Wiedźmina (jestem po 3 odcinkach). Widzę komentarze dotyczące najnowszego sezonu i nie będę nikogo przekonywał, że to dobry serial ale ja osobiście nie męczę się za bardzo w trakcie jego oglądania. Żeby nie było, książki czytałem (chociaż dawno).

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Harddrinkingman napisał(a):

Oglądam też najnowszy sezon Wiedźmina (jestem po 3 odcinkach). Widzę komentarze dotyczące najnowszego sezonu i nie będę nikogo przekonywał, że to dobry serial ale ja osobiście nie męczę się za bardzo w trakcie jego oglądania. Żeby nie było, książki czytałem (chociaż dawno).

dokładnie to samo pisałem, nie ma co nikogo przekonywać, ale ogląda się w przeciwieństwie do sezonów poprzednich ( 2 i 3 ) . nie mam pojęcia na co ta kasa poszła, nawet jesli wliczyć to film o szczurach, bardzo budźetowe to jak wszystko od NF, nie do wiary jest ta kasa o której ktoś wyżej pisał..  moze takie fatum prania kasy/wyprowadzania zielonych..  nasz polski Wiedźmin też kosztował kroci na tamte czasy, podobnie jak Quo Vadis, a wyszło jak wyszło ..

Sharlto w roli Leo Bonharta rola życia, tu nawet jak ktoś nie chce oglądać całego sezonu to wystarczy ostatnie 30min ostatniego odcinka ...

a w Szczurach fajnie zagrał drewno Lundgren, starego zapijaczonego , znudzonego zyciem wiedźmina

teraz czekam na cały sezon Talamasca, Robin serialowy jest tylko jeden , reszta to crapy jak tu często się tu tego słowa używa 

zbrodnie po sąsiedzku odpuściłem jakoś w 3 sezonie, ale bardzo dobrze się to oglądało, wrócę kiedyś.

teraz po latach powtórka z żoną gotowych na wszystko, ciągle się to świetnie ogląda, niedoścignione

a morning show oglądali ?

Opublikowano

Sześć stóp pod ziemią S4 skończony. Niezmiennie 7/10. Został mi tylko ostatni sezon, ale chwila przerwy. Wataha S1 skończona. Oglądana z perspektywy roku 2025 jest jeszcze lepsza niż w dniu premiery. 8/10. 

Zabrałem się teraz za Banshee (2013) S1. Podobno dobra napierdalanka. Zobaczymy. 

Opublikowano
13 godzin temu, miro napisał(a):

a morning show oglądali ?

Oglądają. Leci obecnie 4 sezon. Całkiem przyzwoity, jeśli komuś nie przeszkadzają takie klimaty. Zarówno Aniston jak i Witherspoon dają radę, mając na uwadze z czego one "słyną". 

9 godzin temu, poszukiwaczGPU napisał(a):

Zabrałem się teraz za Banshee (2013) S1. Podobno dobra napierdalanka. Zobaczymy. 

Jeden z najlepszych seriali minionej dekady. Bardzo dobry pod każdym względem, "napierdalanki" też.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Od kilku dni oglądam Better Call Saul (dzisiaj druga połowa s02). Fajnie zobaczyć znajome twarze lata po obejrzeniu BB. Myślałem że będzie nuda ale jakoś to idzie. Podobno co sezon to lepiej wiec pewnie skończę całość.

Opublikowano
14 minut temu, maras2574 napisał(a):

Machnąłem dzisiaj Heweliusza, polecam 

Wlasnie koncze Rekruta (The Rookie) i wlasnie chce sie zabrac za Heweliusza

Powiedz mi tylko bez spoilerow - ile % to akcja sprzed katastrofy, samej katastrofy i po katastrofie
Bardziej nastawiac sie na dramat czy katastroficzny?

Opublikowano (edytowane)

Heweliusz, odcinek pierwszy. Widać, że to najdroższa polska produkcja Netflixa. Gdyby wymienić mordy na amerykańskie, to serial jak od HBO. Gdzieniegdzie padają porównania do Czarnobyla właśnie od habeło i nie wypada się nie zgodzić. Ponury klimat Polski wczesnych lat '90 i topowe technikalia. O scenariuszu czy bohaterach po jednym epizodzie ciężko się wypowiedzieć, ale zapowiada się lecenie na archetypach - ostatni sprawiedliwy, który chce dotrzeć do prawdy, wojsko i rząd, którym nie zależy na dotarciu do prawdy, rodziny ofiar walczące o sprawiedliwość, uratowani z katastrofy, którzy żyją z syndromem ocaleńca. 

Edytowane przez Lypton
Opublikowano (edytowane)

Na Apple+ wjechały dwa pierwsze odcinki Pluribus, nowego serialu Vince'a Gilligana - Breaking BadBetter Call Saul.

Thriller sci-fi o jednej z ostatnich osób na ziemi, która nie jest zarażona wirusem... szczęścia, pozytywnego myślenia, radości z życia.

Pierwsze opinie bardzo pozytywne.

Edytowane przez Lypton
  • Thanks 1
Opublikowano
W dniu 31.10.2025 o 10:21, miro napisał(a):

obejrzałem 4 odcinki Wieśka i podoba mi się to bardziej niz sezon 3 którego nie byłem w stanie i nawet sezon 2 który obejrzałem z bólami

nie ma co porównywać do książek, bo jest to totalny misz masz historii, ale dzieje się.. oglądam bez przewijania.

najsłabszy z tego wszystkiego jest nowy Geralt,  nawet czarny Regis o dziwo daje radę..

Leo Bonhart genialny

Regisa dubbinguje Darek Odija ( pan Lusterko z gry ) a Geralta Jacek Rozenek, Żebrowskiego wywalili i dobrze. Polski dubbing naprawdę daje radę

Fajny sezon, nawet odcinek o budowaniu drużyny jest git.

Nowy Geralt daje radę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie Wiesiek sezon 4 też pozytywnie zaskoczył. Wychodząc z oceny 4/10:

+ 0,25 za dubbing ogólnie

+ 0,25 za Rozenka i Odiję

+ 0,25 za Łysą z Blok Ekipy #pdk :E 

+ 0,50 za Liama bo chłop serio daje radę. Ten trailer w którym walczył z upiorem źle wyglądał bo youtube uwala jakość w 1080p. Normalnie w odcinku wygląda to ok.

+ 0,25 Ciri wygląda nieźle, dobrze wywija mieczem 

+ 0,50 za postać Leo Bonharta

+ 0,50 dobre roboty mieczem/walki

Końcowa 6,5/10 za ten sezon. W dwóch scenach trochę słaby dobór muzyki. Zbyt współcześnie i klubowo to brzmiało. Wyraźnie mniej bzdurny twór niż Alien Gleba.

Teraz jestem w trakcie odświeżania Stranger Things.

Edytowane przez Pentium D
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 6.11.2025 o 09:30, Lypton napisał(a):

Heweliusz, odcinek pierwszy. Widać, że to najdroższa polska produkcja Netflixa. Gdyby wymienić mordy na amerykańskie, to serial jak od HBO. Gdzieniegdzie padają porównania do Czarnobyla właśnie od hebeło i nie wypada się nie zgodzić. Ponury klimat Polski wczesnych lat '90 i topowe technikalia. O scenariuszu czy bohaterach po jednym eipizodzie ciężko się wypowiedzieć, ale zapowiada się lecenie na archetypach - ostatni sprawiedliwy, który chce dotrzeć do prawdy, wojsko i rząd, którym nie zależy na dotarciu do prawdy, rodziny ofiar walczące o sprawiedliwość, uratowani z katastrofy, którzy żyją z syndromem ocaleńca. 

Obejrzałem całość. Serial ogólnie jest bardzo dobry. Na szczególne uznanie zasługuje fakt jak zrealizowano sceny katastrofy i sam sztorm. Pierwsza klasa, wciska w fotel. Problem natomiast jest z fabułą bo to nie jest dokument tylko "inspiracja" tamtą katastrofą. I tu jest problem bo większość osób przyjmie za pewnik "że tak na pewno było". A pozmieniane jest dosłownie wszystko po za nazwą promu Heweliusz i nazwiskiem kapitana. Wiele rzeczy (po za katastrofą, która jest dość wiernie odzwierciedlona) jest bardzo mocno naciągane i oparte na plotkach a nawet nigdy nie miało miejsca. Jednym słowem serial jest mocno podkoloryzowany, żeby wzbudzać większe emocje i być bardziej "zachodni". Spiski, wybuchy, wojsko itd. Osobom zainteresowanym polecam jednak obejrzeć filmy dokumentalne na youtubie gdzie można posłuchać wypowiedzi rodzin i samych ocalonych oraz jak przebiegał prawdziwy proces. Prawda o katastrofie była o wiele bardziej przyziemna i nikt tam nie był bez winy.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ale nawet całych cycków nie było. Błagam żeby to anulowali i kupił prawa Hbo.

Na razie to HBO jest na sprzedaż i niewykluczone że netflix kupi część odpowiadającą za filmy i seriale. 
Nikt nie chce programów informacyjnych

• Sad 1