Mar_s 2 370 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Masz Pentiak, cały Tytan, oszczędzę Ci czasu. 3
Send1N 5 909 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Nie no żartowałem jak coś (z tym progresem ) ja pracuje przy stoliku i leci mi w tle, tylko do takiego oglądania ten sezon się nadaje w dodatku po 2 odcinku lecę już z lektorem AI żeby już nawet nie musieć czytać bo nie warto, więc w takim wypadku ja ukończę ten serial tak samo jak ukończyłem np alien earth ale jak ktoś rozsiada się na kanapie z popcornem do seansu to szkoda tracić czasu, mogę to śmiało stwierdzić po 5 odcinkach drugiego sezonu
Pentium D 1 712 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 14 minut temu, Send1N napisał(a): pokazali nowego tytana na chwilę w całości 1
AndrzejTrg 3 241 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Panowie, a co ciekawego idzie zobaczyć na HBO Max? Będę miał na dwa lata, więc coś można obejrzeć przy weekendzie
Mar_s 2 370 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca @AndrzejTrg Będziesz miał Harrego Pottera w wersji ulepszonej, czyli Snape jest czarny, Hermiona ciapata, a Harry z Ronem odkrywają że lubią nocami grać w "kłiddicza" własnymi piłeczkami. 2
AndrzejTrg 3 241 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca @Mar_s I własnymi pałeczkami Ja już nawet siły z tego śmiać się nie mam. Do tego dołożyli The Black Files i jest kombo, lepsze niż w Tony Hawku Spoiler a ja dalej czekam na Tarzana granego przez afroamerykanina... chyba się nie doczekam. 1
Mar_s 2 370 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Nie no, myślałem że to jakieś jaja z tym X-files...
Pentium D 1 712 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca To ma być jeden odcinek z nowymi postaciami więc oni mogą być nawet różowi. Nie raz bywało tak, że aktorzy z pilotowego odcinka byli zastepowani w odcinkach sezonowych.
AndrzejTrg 3 241 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) Taaa, cernych po pierwszym odcinku zastąpią białymi... to by larmo było niesamowite Fajny będzie ten serial... taki jedno odcinkowy ? Edytowane 28 Marca przez AndrzejTrg
ODIN85 4 251 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Godzinę temu, Pentium D napisał(a): To ma być jeden odcinek z nowymi postaciami więc oni mogą być nawet różowi. Nie raz bywało tak, że aktorzy z pilotowego odcinka byli zastepowani w odcinkach sezonowych. Gdzie np?
Pentium D 1 712 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Gdzie np? Oto kilka znanych seriali, w których po odcinku pilotażowym zmieniono aktorów (czasem nawet całkiem przebudowując obsadę). To dość częste zjawisko – pilot bywa traktowany jak „test”, a po nim twórcy wprowadzają poprawki. 📺 Najciekawsze przykłady 🔹 Full House Postać: Danny Tanner Pilot: John Posey Serial: Bob Saget 👉 Pilot został nawet nakręcony ponownie z nowym aktorem. (CBR) 🔹 The Big Bang Theory Postać: Penny Pilot (niewyemitowany): Amanda Walsh Serial: Kaley Cuoco 👉 Cały pilot został przerobiony, bo twórcy uznali, że postać nie działa. (wspomniane także w dyskusjach branżowych i społecznościowych) 🔹 Buffy the Vampire Slayer Postać: Willow Pilot: Riff Regan Serial: Alyson Hannigan 👉 Klasyczny przykład – zmiana znacząco poprawiła odbiór postaci. 🔹 Game of Thrones Postać: Daenerys Targaryen Pilot: Tamzin Merchant Serial: Emilia Clarke 👉 Cały pilot został praktycznie nakręcony od nowa. 🔹 Star Trek Pierwszy pilot („The Cage”) miał zupełnie inną obsadę Z oryginału pozostał tylko Leonard Nimoy jako Spock 👉 To jeden z najbardziej radykalnych przykładów w historii TV. 🔹 Being Human Większość obsady pilota została wymieniona 👉 Tylko dwóch aktorów przeszło do właściwej serii. (Wikipedia) 🔹 Charmed Postać: Phoebe Pilot: Lori Rom Serial: Alyssa Milano 🔹 Psych Postać: Juliet Pilot: Anne Dudek Serial: Maggie Lawson 🔹 Gilmore Girls Postać: Sookie Pilot: Alex Borstein Serial: Melissa McCarthy 🔹 New Girl Postać: Coach (Damon Wayans Jr.) znika po pilocie Zastąpiony nową postacią (Winston) 👉 Tu zamiast recastingu zmieniono bohatera. 🧠 Dlaczego to się dzieje? Zwykle powody są bardzo „przyziemne”: brak chemii między aktorami decyzje stacji TV po obejrzeniu pilota konflikty terminarzy (aktor dostaje inną rolę) zmiany koncepcji serialu 👉 W starszych serialach (lata 80–2000) było to szczególnie częste, bo piloty powstawały dużo wcześniej niż reszta sezonu. (CBR) 2
ODIN85 4 251 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) Teraz już to nie przejdzie. Lepiej skasować serial niż ryzykować pozew za dyskryminację rasową. Edytowane 28 Marca przez ODIN85
Send1N 5 909 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca W dniu 28.03.2026 o 08:10, AndrzejTrg napisał(a): a ja dalej czekam na Tarzana granego przez afroamerykanina... chyba się nie doczekam. Już dawno był taki tarzan co "grał" był ciemnoskóry i skakał jak małpa
j4z 1 429 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Widziałem shorta z tego serialu i zaciekawił... Jop Twoja mać... 10 sezonów... https://www.filmweb.pl/serial/Czarna+lista-2013-683563 W dniu 28.03.2026 o 07:28, AndrzejTrg napisał(a): Panowie, a co ciekawego idzie zobaczyć na HBO Max? Będę miał na dwa lata, więc coś można obejrzeć przy weekendzie https://www.filmweb.pl/ranking/vod/max/serial 1
dan254 152 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Pierwsze sezony Czarnej Listy fajne,później już przeciągane na siłę. 1
Harddrinkingman 96 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Od mojej ostatniej aktywności w tym temacie skończyłem Attack on Titan. Zostały mi zapewne jakieś pełnometrażówki do obejrzenia ale to dopiero muszę poszukać gdzieś na necie. Generalnie spoko (pierwsze 3 sezony, które oglądałem drugi raz), sezon 4 odrobinę gorzej ale i tak na tzw plus. Dodatkowo odrobina satysfakcji z ukończenia czegoś co zacząłem lata temu. Obecnie odświeżam The Boys przed ostatnim sezonem (kończę sezon 3). Przed 4 (lub 5) sezonem the Boys pewnie jeszcze coś obejrzę ale w sumie nie wiem co by to mogło być - może serial lub anime albo w końcu pożegnanie człowieka znanego jako Książę Ciemności.
AndrzejTrg 3 241 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia W dniu 1.04.2026 o 12:09, j4z napisał(a): Widziałem shorta z tego serialu i zaciekawił... Jop Twoja mać... 10 sezonów... https://www.filmweb.pl/ranking/vod/max/serial Tylko problem jest taki, że z top10 to 70 % widziałem a te 30% to nie moje klimaty Gra o Tron, Przyjaciele i Dobre rady... trzeba się dalej zagłębić, ale są dwa lata także czasu, a czasu
Vulc 2 456 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 19 godzin temu, Harddrinkingman napisał(a): Od mojej ostatniej aktywności w tym temacie skończyłem Attack on Titan. Ja zacząłem, w ramach corocznej dawki animu. Niestety idzie jak po grudzie, bo o ile sam pomysł i wykonanie są fajne, tak absurdalne dłużyzny zabijają kompletnie tempo. Wiem, że to nie jest nic nietypowego dla japońskich animacji, ale za przeproszeniem kilkuminutowe pierd... na dachu jakiegoś budynku, przy 22-minutowych odcinkach, to lekka przesada. Przy czym nie jest to coś, co rozwija fabułę, buduje postaci, nadaje kontekstu, tylko klasyczne filozoficzne pierdy i powtarzanie tych samych sentencji na różne sposoby. Później jest podobno lepiej, więc na razie jeszcze będę kontynuować.
Luki_ 37 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Obecnie seriale Apple oglądam i polecam. Terapia bez trzymanki (Shrinking), All for Maiknand i Znajomi i sąsiedzi wszystko to kontynuacje. Shrinking bardzo przypomina pogodą ducha Teda lasso ten sam motym przewodni . i 2 z Hbo. The pit i Chętni na seks (kryminał) Oba świetne. A a animacji Primal 3 sezon.
Katystopej 1 779 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia The Madison Nie jest to Yellowstone, ale są uczucia, piękne widoki, świetna oprawa dźwiękowa no i Michelle. Na razie pierwszy odcinek ale fajnie się to ogląda.
Pentium D 1 712 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Monarch S02E06 ciąg dalszy nudy i głupot. Dalej brną w połączenia Kate z rybnym tytanem i jeszcze jakieś "to som zwięrzątka i majom uczucia" JPRD Połowy scen mogłoby nie być. Pokazali trochę Konga oraz Tuńczyka i Godzilli. 1
zgreg 8 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Coś polecacie obecnie z seriali skandynawskich, hiszpańskich ?
miro 1 138 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 4 godziny temu, zgreg napisał(a): seriali skandynawskich, https://www.filmweb.pl/serial/Ugotować+niedźwiedzia-2025-10095426 1
Vulc 2 456 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 11 godzin temu, zgreg napisał(a): Coś polecacie obecnie z seriali skandynawskich, hiszpańskich ? Harry Hole na Netflixie - po pierwszych trzech odcinkach jest nieźle.
Rekomendowane odpowiedzi