Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Wodzu napisał(a):

Wymyśliłem sobie obejrzenie dla odmiany jakiegoś serialu sci-fi i padło na Expanse. 3/4 pierwszego sezonu średnio mnie przekonywało, serial idealnie wpisał się w konwencję tanio wyglądających space oper, ale już ostatnie 3 odcinki były o tyle lepsze, że aż miałem podejrzenia o jakieś radykalne zmiany w reżyserii. :E Wątki zaczęły wciągać i poszczególne postaci nabrały więcej charakteru i sensu. Jak będzie tak dalej to będzie nieźle.

Ja obejrzałem chyba 3 sezony The Expanse. Już nie pamiętam ile ich było. Generalnie chyba najlepszy serial w kosmosie. Niestety nie skończyłem.. Pewnie wrócę jak ogram Mass Effecta jak zwykle na święta :) 

Opublikowano

SW Załoga Rozbitków to ma być serial młodzieżowy. Ma przyciągnąć młode pokolenie do SW.

Choć z czasem pewnie sam też obejrzę. Obi Wana nawet jakoś strawiłem.

Było wyżej o Expanse. Genialny serial SF, będący wierną ekranizacją książek. Przy czym serial przedstawia fabułę pierwszych 6 książek. Są jeszcze 3 oraz tom z zebranymi opowiadaniami. Zdecydowanie polecam doczytać.

Opublikowano
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

SW Załoga Rozbitków to ma być serial młodzieżowy.

jeśli przez młodzież rozumiesz przedszkolaków z grupy biedronek 5lat to ok

całe Star Wars od zawsze, od 77roku było skierowane do młodziezy, ani specjalnej przemocy, ani krwi itd itp. To ksiązki były dużo mroczniejsze, ale nie te spod ręki Lucasa.

po przejęciu marki przez Disneya proces tylko się pogłebił, pierwsza produkcja Mandalorian, którą dzieci w każdym wieku uwielbiają, w głownej mierze dzięki Grogu ( Baby Yoda ). 

Potem tylko Andor był dojrzalszy, reszta...

Znam sporo dzieciaków w wieku 7-16, rówieśników moich dzieci, i tu szczególnie chłopcy cały czas są SW zafascynowani, może troszkę dzięki rodzicom ;)   Filmy wszystkie oglądali naście razy, bezkrytycznie podchodząc do pierwszej trylogii ( nakręconej jako druga ,1,2.3 od Mrocznego widma...  )

U mnie na Mikołaja co roku kalendarz Lego SW musi być..

Ale młodszy, 10lat, wczoraj zaczął pierwszy odcinek tego tworu i po 15min stwierdził ze on tego nie będzie oglądał...

To my się starzejemy, ciągle uwazamy że SW jest dla nas,  a lata lecą..

Opublikowano

Mi się podoba. Jest tajemnica,przygodowy klimat. Dzieciaki i robot nawet sympatyczni.

Widać kasę i jest dużo praktycznych efektów.

Jak jeszcze będą miecze świetlne to ocena pójdzie w górę.