ODIN85 3 500 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Do dziś się trzyma 15 minut temu, Pavel87 napisał(a): To prawda, nie to co w naszej wersji, Grażyna Wolszczak jako Yen miała większe atuty na pewno .
Vulc 2 191 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Po pierwszym odcinku Pluribus jestem kupiony. Świetny pomysł, montaż, dobra gra aktorska. Fabularną absurdalnością przypomina trochę Rozdzielenie, Apple zdecydowanie umie w takie seriale. 1 1
Lypton 953 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) Heweliusz pyknięty. Topka seriali roku. Sceny katastrofy wbijają w kanapę i podnoszą tętno, sceny na lądzie wkurwiają i podnoszą ciśnienie - ale nie że słabe, po prostu kibicujemy walczącym z państwowym aparatem, który zrobi każde świństwo, byle zatuszować winę pewnych osób. Jak wyżej napisano, nie jest to fabularyzowany dokument, tylko serial inspirowany wydarzeniami. Większość bohaterów jest fikcyjnych i zawarto parę hipotez/miejskich legend dotyczących katastrofy, w celu udramatyzowania akcji. No i się udało - ostatnie trzy odcinki poszły pod rząd - a w sumie trwają prawie 3 i pół godziny. Żona też zachwycona. Edytowane 8 Listopada przez Lypton 1 1
poszukiwaczGPU 89 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada W dniu 7.11.2025 o 14:29, Vulc napisał(a): Apple TV ma kilka dobrych serii sf, więc chyba warto rzucić okiem, choć nigdy nie byłem fanem Gilligana. M.in. "Fundacja". Co prawda serialu nie oglądałem, ale książki Asimova są świetne (warto też "Koniec wieczności", zazdroszczę tym czytającym pierwszy raz). 11 godzin temu, Dimazz napisał(a): Na razie to HBO jest na sprzedaż i niewykluczone że netflix kupi część odpowiadającą za filmy i seriale. Nikt nie chce programów informacyjnych Proszę, nie strasz
miro 702 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada oglądam minutę ciszy 2, rewelacyjny, tak jak sezon 1 i te smaczki, nie wiem czy to scenarzysta, czy już pomysł reżysera ale genialne 1 1
tgolik 545 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Ach pierwszy sezon świetny dobrze, że przypomniałeś mi o drugim.
Katystopej 983 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Włączyłem Obcego, 3 odcinek. Jak to się ciężko i źle ogląda. Dno na równi Pierścieniami Władzy. 1
j4z 936 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada (edytowane) A ja po filmie Fargo z 96r zacząłem dzisiaj serial i jak dla jest mnie petardą. Kolejny raz cieszę się, że jeszcze nie wszystkie perły sprzed lat mam obejrzane. Edytowane 10 Listopada przez j4z
ODIN85 3 500 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Nie chwal dnia przed zachodem słońca 1
j4z 936 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Ale historia jest ciągła czy później są inne? Może pierwsze sezony można traktować jako historie skończoną? 😀 Jak np w true detective (pierwszy to pier***one arcydzieło). 1
Lypton 953 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Tak, każdy sezon to nowa, niezależna historia. 1
Oldman 462 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada wczoraj obejrzałem (na razie są dostępne dwa odcinki z napisami PL) zalecam nie czytać spojlerów żadnych i opisów fabuły przed seansem Po dwóch odcinkach jestem mocno ciekaw co bedzie dalej, serial skłania do myslenia to typ intelektualnego kina (podobnie jak kiedys Severance) podlanego sosem czarnego humoru. https://naekranie.pl/aktualnosci/science-fiction-jedyna-pluribus-tytul-co-znaczy-ukryty-sens-1762766054 1
wallec 799 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Ktoś się orientuje jaki to model zegarka z okolic ~1993 roku?
jankooo 252 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada 14 godzin temu, j4z napisał(a): Ale historia jest ciągła czy później są inne? Może pierwsze sezony można traktować jako historie skończoną? 😀 Jak np w true detective (pierwszy to pier***one arcydzieło). Trzeci detektyw też dobry. Tam od pierwszych minut widać, że wszystko gra
j4z 936 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada @jankooo słyszałem. Pierwszego jednak nic pobije, nigdy, i teraz mam jakąś blokadę psychiczną. 😀 A np. drugiego ponoć nie muszę żałować, że nie oglądałem.
j4z 936 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 10 godzin temu, Oldman napisał(a): wczoraj obejrzałem (na razie są dostępne dwa odcinki z napisami PL) zalecam nie czytać spojlerów żadnych i opisów fabuły przed seansem Po dwóch odcinkach jestem mocno ciekaw co bedzie dalej, serial skłania do myslenia to typ intelektualnego kina (podobnie jak kiedys Severance) podlanego sosem czarnego humoru. https://naekranie.pl/aktualnosci/science-fiction-jedyna-pluribus-tytul-co-znaczy-ukryty-sens-1762766054 Ajajaj, szkoda, że Jabłko olewa polski dźwięk. Takie produkcje mnie omijają. Z drugiej strony... Przynajmniej będę miał w dalszej przyszłości co oglądać. 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 20 godzin temu, wallec napisał(a): Ktoś się orientuje jaki to model zegarka z okolic ~1993 roku? Casio indistinct 1
Send1N 4 153 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 20 godzin temu, j4z napisał(a): @jankooo słyszałem. Pierwszego jednak nic pobije, nigdy, i teraz mam jakąś blokadę psychiczną. 😀 A np. drugiego ponoć nie muszę żałować, że nie oglądałem. Pierwszy sezon true detective to całkowicie inna półka niż kolejne sezony przez wielu uważany za najlepszy serial ever, gra aktorska McConaughey'go to mistrzostwo świata drugi i trzeci jak najbardziej do obejrzenia, czwarty możesz odpuścić, szkoda czasu 1
miro 702 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada https://www.imdb.com/title/tt27579939/ jest już cały sezon, ponoć bardzo dobry, na czasie, trzeba obadać.
tgolik 545 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) 2 godziny temu, Send1N napisał(a): Pierwszy sezon true detective to całkowicie inna półka niż kolejne sezony przez wielu uważany za najlepszy serial ever, gra aktorska McConaughey'go to mistrzostwo świata drugi i trzeci jak najbardziej do obejrzenia, czwarty możesz odpuścić, szkoda czasu Generalnie praktycznie każdy polski serial kryminalny jest o klasę lepszy od Thrue Detective. Mógłbym podać jakiś tytuł ale są tego dziesiątki. Polska mowa i nasze realia przemawiają do mnie znacznie bardziej niż produkcje obce. Edytowane 12 Listopada przez tgolik 3 1
j4z 936 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Niesamowity gość On tak chyba na trzeźwo 5 godzin temu, Send1N napisał(a): całkowicie inna półka niż kolejne sezony Chyba niż większość produkcji 😀 Nie mogę powiedzieć, że dla mnie jest najlepszym, bo są też wyśmienite seriale, ale inne. Na pewno jest jednym z najlepszych. Niesamowicie mnie gnębił i pogłębiał nienawiść do świata, a mimo tego nie mogłem się oderwać. Też trzeba będzie sobie przypomnieć go, bo już nie pamiętam dlaczego. Edytowane 13 Listopada przez j4z 1
Send1N 4 153 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 5 godzin temu, tgolik napisał(a): Generalnie praktycznie każdy polski serial kryminalny jest o klasę lepszy od Thrue Detective Żebyś wiedział szczególnie ten z sandomierza kręcony niedaleko mnie 4
tgolik 545 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Nawet nie pomyślałem, że to serial kryminalny. Ale Kruk, Pati, Scheda, Instynkt, Glina, Skazana, Wataha, Szadź, Klangor, Belfer, Rojst i całe mnóstwo innych to są kryminały najwyższych lotów.
Rekomendowane odpowiedzi