Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pograłem troche i najgorszym elementem jest walka i strzelanie - kompletnie spieprzony element, brak jakichkolwiek możliwości uników (albo nie wiem jak się je robi - rozumiem ze postać nosi ciężki pancerz, ale biec jednak potrafi) przez co cofając się w tył i tak obierwiemy od szarżującego wroga. 

Graficznie spoko, bez efektu wow 

Cronos_ The New Dawn   4.09.2025 09_32_36.png

Cronos_ The New Dawn   4.09.2025 09_33_29.png

Opublikowano

Największa lipa to brak polskich głosów. To jest poziom braku głosu głównego bohatera Metro Exodus.

Już kij z protagonistą bo do końca nie wiemy skąd jest ale postacie poboczne aż się o to proszą.

Byłaby kolejna piękna laurka polskości po Wiedźminie 3 ale nie.

Realia lat 80 są świetnie odwzorowane i dubbing dopełniłby dzieła...

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Największa lipa to brak polskich głosów. To jest poziom braku głosu głównego bohatera Metro Exodus.

Już kij z protagonistą bo do końca nie wiemy skąd jest ale postacie poboczne aż się o to proszą.

Byłaby kolejna piękna laurka polskości po Wiedźminie 3 ale nie.

Realia lat 80 są świetnie odwzorowane i dubbing dopełniłby dzieła...

W The Medium nie było polskich głosów, to w sumie nic dziwnego, że tutaj też nie ma. I masz rację, szkoda że ich nie ma.

Opublikowano
2 minuty temu, Necronom napisał(a):

Dead Space, do którego Cronos jest porównywany też nie miał uników i nikomu nie przeszkadzało. I też byli szarżujący przeciwnicy 😉

No ale to nie jest dead space :E mi akurat to nie pasuje i wspomioałem o tym..  W DS strzelałeś głownie po kończynach wiec taka szarża kończyła sie szybko i tylko dobijałeś wroga.. tutaj nie wiem czy system jest podobny, bo grałem za krótko ale kiedy próbowałem strzelać w nogi to potwór dalej na mnie leciał  ;) 

Opublikowano
8 minut temu, Necronom napisał(a):

Osoby, które grały w SH2 Remake. Można porównać jak działa Cronos, lepiej gorzej?

Gorzej:E

18 minut temu, Necronom napisał(a):

Dead Space, do którego Cronos jest porównywany też nie miał uników i nikomu nie przeszkadzało. I też byli szarżujący przeciwnicy 😉

I tak trzeba grać na dystans żeby strzał naładować bo zwykłe uja dają:E

Opublikowano
1 godzinę temu, Necronom napisał(a):

Osoby, które grały w SH2 Remake. Można porównać jak działa Cronos, lepiej gorzej?

SH2 działał znacząco gorzej. 

1 godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Podobnie chociaż wydaje mi się ze sh2 miał duzo wiecej stutteru a w cronosie sporadycznie - głownie przy doczytywaniu jakieś nowej lokacji ;) 

Potwierdzam u mnie to samo. 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

W DS strzelałeś głownie po kończynach wiec taka szarża kończyła sie szybko i tylko dobijałeś wroga.. tutaj nie wiem czy system jest podobny

Było info na ekranie ładowania chyba aby w nogi walić i spowolnisz tak przeciwnika. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie samo strzelanie jest fatalne, jedna zmiana i odczucia były by znacznie lepsze... po naładowaniu strzału broń powinna wystrzelić po puszczeniu przycisku! nie automatycznie po naładowaniu, ja nie wiem kto wpadł na tak idiotyczne rozwiązanie ale to frustruje.

Edytowane przez Frog67