Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i kolejna gierka, która lata na zatokach przed premierą, :o 

2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Dłużej zamierzam pograć dzisiaj. Ma za sobą 3h i chce mi się grać dalej mimo tego średniego początku.

hej, nie chce się  grać z powodu ułomności gry, czy czynniki jak dom i życie weszły w drogę? 

Opublikowano
15 minut temu, samsung70 napisał(a):

i kolejna gierka, która lata na zatokach przed premierą, :o 

Myślę, że są tu spore braki w Twojej wiedzy nawet o piractwie....

Nic nie lata ''wcześniej'' tylko wersja Deluxe umożliwiała granie wcześniej więc oczywiste jest, że gra bez Denuvo pojawi się w zatoce minutę po premierze. 

17 minut temu, samsung70 napisał(a):

hej, nie chce się  grać z powodu ułomności gry, czy czynniki jak dom i życie weszły w drogę? 

Zwyczajnie do pracy musiałem akurat wyjątkowo wstać więc są rzeczy ważne i ważniejsze. ;)

Naprawdę im dalej tym lepiej! Cały problem z celowaniem znikł po kolejnych ulepszeniach broni. Tępo dalej jest powolne wręcz ociężałe ale tego oczekiwałem i się nie zawiodłem. Zaglądam w każdy kąt i pod każdy kamień... Nie spieszę się nigdzie i krok po kroku chłonę ten klimat polskiego PRLu :konik:  

Opublikowano

Jak scena była aktywna i w swoim prime, to gry potrafiły się pojawiać na miesiąc przed premierą, kiedy osiągały status gold i trafiały do tłoczni :lol2: Denuvo tanie nie jest, a kto ma kupić to i tak kupi. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DITMD napisał(a):

Jak scena była aktywna i w swoim prime, to gry potrafiły się pojawiać na miesiąc przed premierą, kiedy osiągały status gold i trafiały do tłoczni

To dawne czasy gdzie pliki ''exe'' były na płytach CD\DVD

Pamiętam CS.RIN.RU czy coś takiego chłopaki robili ''cracki'' na kilka dni przed oficjalną ''sceną'' cuda tam się działy. ;) 

Gry Ubi faktycznie wyciekały miesiąc przed premierą...

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Pamiętam CS.RIN.RU czy coś takiego chłopaki robili ''cracki'' na kilka dni przed oficjalną ''sceną'' cuda tam się działy. ;)

I dalej się dzieją :)  pamiętne assety czy jak to zwali do AC2 :E możesz grać ale misji nie zrobisz jak nie aktywuje "triggera" ktoś z oryginałem.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

To dawne czasy gdzie pliki ''exe'' były na płytach CD\DVD

To były jeszcze wcześniejsze czasy, przed torrentami, kiedy p2p ograniczało się do programów typu Kazaa, eMule, DC+ czy IRC. Bardziej ogarnięci korzystali wtedy z FXP boardów. Czasy CS.RIN to już jest zmierzch sceny, tak naprawdę to torrent się trochę do tego przyczynił, powstały prywatne trackery, o ograniczonym dostępie, gdzie ludzie, często scenowi kurierzy, racerzy działający na dwa fronty wrzucali releasy kilkanaście sekund po ich wydaniu przez grupę. Przez co posiadanie axx, i utrzymanie go, straciło swój sens, bo wszystko można było szybko ściągnąć z trackera, z praktycznie zerowym wkładem własnym. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Koszt dubbingu zrobionego po taniości to odpowiednik zysku z 2-3 tys. kopii. Jest szansa na 5-10 tys. kopii w Polsce, jeśli gra przekroczy 200 tys. egz. na świecie.

Tak było w przypadku Thaumaturge - dubbing pojawił się parę miesięcy po premierze, możliwe, że wtedy zainteresowanie grą było już zbyt niskie.

To w sumie gorsze od preordera - gra jest na raz, mało kto z tych, którzy kupią na premierę zagra jeszcze raz, tym razem po polsku. A z kolei czekanie z już kupioną grą nie wiadomo jak długo na polskie audio byłoby ponad siły większości. A czekanie na zakup aż zrobią polonizację nie spełni z kolei warunku Bloobera.:stukniety:

Edytowane przez tgolik