Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram w trybie 60FPS na zwykłym PS5. Graficznie to ostatni Assasin zjada i wypluwa tego GOY.  Jednak jest już przepaść w oprawie względem tego co oferują topowe PC. 4K/120FPS praktycznie w każdej grze i oczy bardzo szybko się przyzwyczajają do lepszego. 
Świetny PL dubbing brakuje dziś tego…

• Upvote 2
Opublikowano
24 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Gram w trybie 60FPS na zwykłym PS5. Graficznie to ostatni Assasin zjada i wypluwa tego GOY.  Jednak jest już przepaść w oprawie względem tego co oferują topowe PC. 4K/120FPS praktycznie w każdej grze i oczy bardzo szybko się przyzwyczajają do lepszego. 

Jak miałem swojego RTXa w serwisie, odpaliłem Shinobi: Art of Vegneance na PS5. Gra chodzi w 60, ale moje oko tak przyzwyczaiło się do 120, że zacząłem googlować czy tam przypadkiem 30 nie jest. 

Cały pobyt (ok. miesiąc) karty poza domem nie grałem. :dupa:

• Like 1
Opublikowano

W Yotei poki co moim zdaniem wygladaja najgorzej te puste polany i tu faktycznie jak z PS4 wziete ale sama gestosc i roslinnosc w terenach jest juz o klase wyzej niz w Cuszimie i to widac. Swoja droga da sie wylaczyc ta kamere filmowa jak sie jedzie na koniu ?? :D 

Opublikowano
1 minutę temu, j4z napisał(a):

Gra chodzi w 60, ale moje oko tak przyzwyczaiło się do 120, że zacząłem googlować czy tam przypadkiem 30 nie jest. 

Doskonale rozumiem Twoje wrażenia. To samo już przeżywam gdy musze na konsoli coś odpalić… 
To jest piękno i zarazem przekleństwo grania w takiej jakości na PC. ;)

Opublikowano (edytowane)

Chyba i tak nie ma więcej niż 60FPS na PRO. 

11 minut temu, Reddzik napisał(a):

Na szczęście ja tego nie mam.

To wynika tylko z tego, że na codzień nie grasz w 4K/120FPS.  Oko naprawdę w niesamowitym tępie przyzwyczaja się do lepszej jakości. Tak jak by dziś ktoś Ci wmawiał, że nie ma różnicy między 60/30FPS. Dla Ciebie 60FPS jest dziś naturalnym „środowiskiem”. 

To nie jest tak, że ktoś sobie włączy jakąś grę w 120FPS czy tam pójdzie do znajomka zobaczyć. Finalnie gwarantuje, że powie „nie ma większej różnicy”. Pograj tak jeden z drugim przez pół roku NON-STOP w 120FPS i życzę powodzenia w powrocie do 60. ;)

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Nie gram w typowym 120fps, bo nie mam topowej grafiki i nigdy nie będę mieć, a ja i tak wolę włączyć RT czy inne bajery które zabiją fps, bo to dla mnie jest większym plusem. Oczywiście gdzie mogę to gram w większym klatkarzu ale wiele gier jest niedorobionych, to nie da rady grać w wysokich fps. Do tego w takich grach czy to PC czy konsola lubię grać na padzie, a tu nie ma takiego efektu płynności jak „machając” myszką. Włączam też FG bo bywa płynniej jak jest to dobrze wkomponowane w grę. 
Mnie kuje jakość grafiki jak np brak cieniowania w DL the Beast aniżeli fpsów, ja tam mam blokadę na 80fps, by grafa miała poniżej 200W inaczej dużo siorbie mimo uv. :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

a ja i tak wolę włączyć RT czy inne bajery które zabiją fps, bo to dla mnie jest większym plusem.

Widzisz o to się rozchodzi jeden wybierze plynnosc a drugi jakość. Tyle, że na topowym PC już nie masz tych „dylematów”.

Żeby nie było pierwsze godziny za mną i jest naprawdę rewelacja! System walki i brutalność czyste złoto!

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Swoja droga da sie wylaczyc ta kamere filmowa jak sie jedzie na koniu ?? :D 

Tak. Wciśnij prawą gałkę na padzie. Jak wciśniesz drugi raz to jeszcze bardziej przybliży kamerę. 

Opublikowano
10 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Grasz na PS4? Wyglada to jak z poprzedniej generacjii...albo nintendo...

Tak jak z PS2 :hahaha:

6 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Tak. Wciśnij prawą gałkę na padzie. Jak wciśniesz drugi raz to jeszcze bardziej przybliży kamerę. 

Dzieki bo mnie to tylko irytuje :D 

34 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Na szczęście ja tego nie mam. Yotei się ogra na konsoli, ostatnio grałem na konsoli i nie odczuwam problemów. Zazwyczaj do grania na padzie i tak jest ok. 

Ja Cuszime ogralem na konsoli i wystaczy, na PC juz bym tego nie kupil tak jak np Horizona kupiłem. Mało gram na padzie i na tv ale czasem fajnie sobie w exa pyknac jak teraz :D 

• Upvote 2
Opublikowano

Odin pisał, że grafa jest nierówna, Tsushima ma to samo, a że mamy coś podobnego to nie dziwota, że bywają takie „smaczki” graficzne na PS5, nie każda gra jest jak Horizon czy inna gra, która może pochwalić się jakością. 

Według mnie nie ma źle, a gameplay na 1000% wszystko rekompensuje, czyż nie? :pajac:

Opublikowano
6 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Tu jest lepszy hdr,walka i bardziej filmowa fabuła. Cała reszta to zapychacze Asasinowe. Każde zadanie polega głównie na wybiciu wszystkiego co się rusza.

Dobrze że chociaż nie ma blokowania przez lvl.

Gra się nawet dobrze ale tylko przez syndrom drugiej części i wiemy co robić w pierwszej kolejności.

Opublikowano (edytowane)

Aż mi się smutno zrobiło jak przeczytałem  że ktoś to gra z dubbingiem PL.

Nie wybija was to z rytmu samurajskiej opowieści?! Ja nie wyobrażam sobie ograć to inaczej niż w wersji Japońskiej/filtrem Kurosawy. Serio.

Malo miałem czasu, ale brak mnóstwa znaczników wygląda dobrze. Ogólnie jest to czego oczekiwałem. Graficznie jest dla mnie okej, bardzo przyjemnie się na to patrzy :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie wiem jak tutaj, ale polski dubbing w 95% przypadkach ssie niemiłosiernie, no oprócz wiedźmina 3 gdzie był mistrzowski. W ogóle to tak jak oglądać jakieś anime po polsku, no po prostu nie idzie :) ciekawe czy w czarnaja ktoś grał po japońsku :E 

• Upvote 2
Opublikowano
45 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Aż mi się smutno zrobiło jak przeczytałem  że ktoś to gra z dubbingiem PL.

Nie wybija was to z rytmu samurajskiej opowieści?! Ja nie wyobrażam sobie ograć to inaczej niż w wersji Japońskiej/filtrem Kurosawy. Serio.

Malo miałem czasu, ale brak mnóstwa znaczników wygląda dobrze. Ogólnie jest to czego oczekiwałem. Graficznie jest dla mnie okej, bardzo przyjemnie się na to patrzy :) 

Nie wyobrażam sobie grać z filtrem Kurosawy w grze która ma do zaoferowania taka paletę kolorów , to smutne xd. Czy mapa jest spporo mniejsza niż w 1? Bo takie mam wrażenie , czytalem że niby te odkryjemy mapę gdzie ukrywa się 6, ale kontury już widać i jakiś no nie widzę tego :E

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Nie wyobrażam sobie grać z filtrem Kurosawy w grze która ma do zaoferowania taka paletę kolorów , to smutne xd. Czy mapa jest spporo mniejsza niż w 1? Bo takie mam wrażenie , czytalem że niby te odkryjemy mapę gdzie ukrywa się 6, ale kontury już widać i jakiś no nie widzę tego :E

Ja filtr Kurosawy włączam przy drugim przejściu - tak było z GoT.

Wydaje mi się że jest nieco mniejsza, ale trudno mi narazie złapać skalę mapy, bo kręcę się wokół lokalizacji początkowej. 

Opublikowano

Ja gram na tym trybie Pro RT i 60fps - gra chodzi płynnie. Intro/prologue robią wrażenie - efektowne wprowadzenie do fabuły.

Zaskoczyło mnie, że gra nie ma menu misji jak w Tsushimie i zamiast tego wszystko jest robione przez mapę. Sporo nowych rozwiązań lub starych ale ulepszonych, momentami troszkę inna klawiszologia (ja gram na tym alternatywnym i ciche zabójstwo pod r2 zamiast r1 tak średnio mi pasuje), więcej zwierząt - sporo więcej ptactwa, graficznie trochę widać braki na dalekim planie, ale każda gra tak ma  Implementacja dualsense pierwsza klasa, haptyka daje czadu. Gram na tym najtrudniejszym poziomie trudności - lethal.

Spora zmiana względem Tsushimy to fakt, że punkty do rozwoju zdobywamy poprzez aktywności poboczne, a nie zwykły gameplay (chyba, że źle pamiętam i Tsushima miała coś podobnego). Mamy mini gierki typu rozpal ognisko czy ugotuj jedzenie.

Fabularnie póki co mi się podoba, pierwsze wrażenie lepsze niż w Tsushimie, no i dla mnie motyw zemsty jest bardziej naładowany emocjonalnie niż obrona ojczyzny, ratowanie wujka czy wewnętrzna walka czy być honorowym samurajem. Gram z japońskimi głosami i ustawieniem jasności kontrast i tak jak w Tsushimie jest czasami nieco za ciemno w pomieszczeniach, ale za to ciemna noc jest mega klimatyczna.