Phoenix. 4 713 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Fajnie wypunktowane minusy gry w stosunku do poprzednich czesci 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 8 godzin temu, Ryszawy napisał(a): I najważniejsze pytanie, gdzie on to wszystko chowa jeżeli nie trzyma akurat w rękach? Na plecy a gdzie
Áltair 270 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 12 godzin temu, Ryszawy napisał(a): I najważniejsze pytanie, gdzie on to wszystko chowa jeżeli nie trzyma akurat w rękach? Tacha na plecach torbę z czaszkami Z BFG lepiej to rozwiązali, bo postać mogła nosić tylko kilka pocisków.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Cos tu nie zagrało a najwieksze staty robi sie w okolice premiery:
ODIN85 3 501 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Jedna była na premierę w Game Pasie a druga nie. Jedna ma multi a druga nie.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 33 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Jedna była na premierę w Game Pasie a druga nie. Jedna ma multi a druga nie. Game pass to nie usprawiedliwienie, gracze kupuja dobre gry pomimo tego, ze sa w gamepasie i robia wysokie wyniki. Tutaj masz racjonalnie wytlumaczenie.
GTM 65 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Przecież Doom Eternal był ZNACZNIE tańszy od Dark Ages, jak to w ogóle można porównywać.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 60 euro na start wiec tez nie za frytki Zreszta dzis juz gracze nie kupuja wszystkiego jak leci wlasnie przez podwyzki gier i ogolnie piszac coraz to mniej dopracowane produkty. Zreszta co to za gadanie, ze gra byla tansza, ludzie beda kupowac gta za 400zl wiec te kila zloty jesli gra jest warta zakupu nikomu nie robi roznicy. Ethernal nie sprzedal sie tak dobrze dlatego, ze kosztowal "kapke" mniej.
michaelius33 354 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Microsoft ma kompletnie w 4 literach rynki poza USA i UK, więc zazwyczaj lokalizacje i marketing regionalny u nich leży kompletnie. A jak popatrzysz na to co odnosi sukces na steamie to zazwyczaj są to produkty atrakcyjne dla całego świata z coraz bardziej rosnącym udziałem Azji w sukcesach. 1
Dimazz 565 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja ja bym sobie pograł w nowego doma. Nawet fabułę chwalą. Poczekam stanieje i może dadzą w jakimś amazonie jak poprzednie części Nowy doom ma wysokie wymagania. Przez to dużo graczy odpada. Popularne gry na steamie chodzą na wszystkim.
Kadajo 7 406 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Gra jest zbyt droga i zbyt regresywna względem poprzednich części. Do tego gorsza muzyka. To nie mogło się udać.
Gothic 120 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 26 minut temu, Dimazz napisał(a): Nowy doom ma wysokie wymagania. Przez to dużo graczy odpada. Popularne gry na steamie chodzą na wszystkim. Ostatni remaster Obliviona albo wcześniej Wukong mówią mi co innego.
ODIN85 3 501 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja W tych grach rt jest opcjonalne a nie wymagane.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Ktos kojarzy czy jest opcja, zeby zrzucac gre do paska?? Bo normalnie sie nie da.
Jaycob 1 934 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 7 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Game pass to nie usprawiedliwienie, gracze kupuja dobre gry pomimo tego, ze sa w gamepasie i robia wysokie wyniki. Tutaj masz racjonalnie wytlumaczenie. Oczywiście Game Pass nie jest jedynym czynnikiem, ale w połączeniu z wyższą ceną wpływa realnie na decyzje graczy. Weź pod uwagę ceny tych gier z przykladu w filmiku. Clair Obscur kosztował na premierę 161 zł (była od razu zniżka 10% na Steamie), a remaster Obliviona 249 zł. Natomiast Doom: The Dark Ages kosztuje 299 zł. To spora różnica. Nawet mając Game Passa, łatwiej zdecydować się na zakup gry za 160–250 zł niż za prawie 300. 7 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Ethernal nie sprzedal sie tak dobrze dlatego, ze kosztowal "kapke" mniej. Kapkę? to nie jest "kilka złotych różnicy” - to różnica prawie 100 zł między Eternalem a Dark Ages na premierę.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja (edytowane) A w żabce jak kupisz 1 miesiąc UGP, drugi miesiąc masz gratis może komuś się przyda... oczywiście z żaapką Edytowane 26 Maja przez AndrzejTrg
Kadajo 7 406 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja @Jaycob no prosze cie, DOOM, uznana kultowa marka VS nawet nie FPS'y. Z czego jeden to nowa marka. Ta gierka im nie wyszła po prostu i zaliczyła raczej bolesny fail. Sam jestem hardcorowym graczem FPS i uwierz mi jarałem się jak sam demon piekielny na pierwsze wzmianki o nowym Doomie. Ale jak tylko dowiedziałem się ze będzie brak muzyki Gordona, jak zobaczyłem jak wolna jest ta gra (tak, można ja przyspieszyć ale jednak została tak zaprojektowana ze może być dla wszystkich czyli dla nikogo). Im więcej się o niej dowiadywałem tym miałem mniej ochoty w to zagrać. No i jak widać nie tylko ja. Plus dla nich ze coś zmieniają i eksperymentują. Tym, razem się nie udało. Doom Etenral byl idealny, bo był szybki a kto by pomyślał ze doom może stać się tak dynamicznym FPS'em i dalej dawać frajdę z rozpruwania demonów. Pozwala dosłownie na rozrywanie demonów gdzie tutaj nam to praktycznie odebrano. Najwyraźniej w tym pedzie za zmianami zapomnieli co spowodowało ze tak chętnie grano w Doom'a 2016 jak i Eternal a ten Doom coś nie załapał. Moze potrzeba zmian. Ale premiery już to nie uratuje.
Jaycob 1 934 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Dla mnie nie był idealny. Jak wspomniałem wyżej i ktoś jeszcze także potwierdził - nie wszystkie mechaniki mi pasowały - np. ciągłe wymuszanie glory kills, żeby uzupełnić zapasy, mnie irytowały. Dark Ages to inny kierunek, który może nie trafiać w gusta fanów klasycznego, szybkiego Dooma, ale warto dać mu trochę czasu. W końcu zmiany są potrzebne, nawet jeśli nie zawsze od razu się sprawdzają. Zagraj i sam oceń.;)
Phoenix. 4 713 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 22 minuty temu, Jaycob napisał(a): Oczywiście Game Pass nie jest jedynym czynnikiem, ale w połączeniu z wyższą ceną wpływa realnie na decyzje graczy. Co gracz to inne zdanie ale rozumiem. Nigdy nie kupie abo tylko po to by zagrac w gre, a w dodatku day one trzeba miec ten drozszy abonament. Jesli decudyje sie na zakup to nie w ciemno i jest to przemyslana decyzja bo lubie miec gre na "zawsze" "dla siebie" i nie byc uzaleznionym od abo kiedy chce do niej wrocic. Abo jest dobre dla ludzi co pochlaniaja gry jak seriale na netflix. No i ja malo gier kupuje w ciagu roku. 1 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Nigdy nie kupie abo tylko po to by zagrac w gre, a w dodatku day one trzeba miec ten drozszy abonament. Nie, standardowa edycja wystarczy.
Kadajo 7 406 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja JA mowie ogólnie o odbiorze gry. Tutaj liczy się masa a ta pokazuje ze poprzednie części zdecydowanie bardziej im przypasowały. Doom 2016, klasyczny ale jednak z nowosciami. Swietnie. Doom Eternal, wszytko podkręcone łącznie z predkoscia rozgrywki co dla fanów dynamicznych FPS jest nie lada niespodzianka i kopalnia niesamowitej zabawy. Doom The Dark Ages... no co można o niej powiedzieć jak nie regres. To nie oznacza ze to jest zła gra.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 11 minut temu, Kadajo napisał(a): Doom Etenral byl idealny, Wrzucilem wczoraj opinie goscia w kwesti tego co mu sie nie podobalo i o czym ty tez piszesz ale wyzej wrzucilem kontre na to i tak naprawde co ludzie to opinie i z obojga tymi ludzmi sie zgodze Zwalanie slabych wynikow jest teraz latwe ale game pass nie jest od wczoraj wiec ja tego nie kupuje. Ubisoft ma tez abo i nie bylo gry w game pass , a outlaws zaliczyl klape. Dobre gry byly w abo a jednak zaliczyly spory wynik na setam. 2 minuty temu, Jaycob napisał(a): Nie, standardowa edycja wystarczy. Po premierze tak ale tam byl wczesny dostep. 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Doom The Dark Ages... no co można o niej powiedzieć jak nie regres. To nie oznacza ze to jest zła gra. Nikt nie pisze, ze to gniot przeciez. Ale liczby mowia same za siebie na steam.
Rekomendowane odpowiedzi