Clair Obscur: Expedition 33
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Dimazz · Opublikowano
ja chciałem skyline r34 ale 2 miliony za dobry egzemplarz to troche dużo -
Przez VRman · Opublikowano
Nie widziałem nikogo, kto by tak pisał -
Przez Adamiakadam00 · Opublikowano
A myślisz że po co Chinole chcą Tajwan? Po to żeby sebixy miały tanie ramy i cepy? Aneksja Tajwanu nic Chinom nie da na dłuższą metę bo maszyny od ASML są tak skomplikowane i tak precyzyjne że Chinole nie są w stanie wykonać kopii urządzeń. Maja wykradzione plany i próbowali ale nie umieją. Czytałem o tym. Tak samo jak ruscy przejęli super nowoczesne wtedy B29 internowane po tym jak uszkodzone maszyny lądowały u ruskich i oczywiście nie zostały zwrócone. Skopiowano je i były zawodne jak diabli bo oni nie mieli technologii żeby je precyzyjnie skopiować. Tak samo maszyny ASML jak wpadną w łapy chinoli to podziałają do momentu pierwszej awarii. Tak samo amerykański sprzęt wojskowy przejęty przez talibów po wycofaniu się USA. Kilka lat i wyjdzie brak napraw i brak części. Bezużyteczne sprzęty. Tak jakbyś kupił samochód do którego nie dostaniesz części to jeździsz do pierwszej awarii. Tak samo ruscy mają floty boeingów i airbusa w cywilnym lotnictwie i jedynie przeszczepiają części od innych bo są sankcje i to przeszczepianie się skończy + ryzyko poważnego wypadku bo serwis jest typu "radzieckiego". Mówicie że jak Tajwan przejmą to będzie tanio? Wręcz odwrotnie. Jak przejmą to czytałem że wszystkie fabryki w przypadku wojny są do wysadzenia w powietrze razem z maszynami. Dlatego Tajwan zmienił politykę i pozwolił TSMC budować poza Tajwanem fabryki. Po to że jak chinole wejdą to fabryki na wyspie wysadzą a TSMC będzie działać poza granicami Tajwanu w krajach na których chynole nie położą łapy. Przejęcie całego TSMC powoduje kontrolę świata w zasadzie (wszystkiego od produkcji samochodów, robotów, komputerów itd.). To jest strategiczna gałąź gospodarki obecnie. Dlatego w podsumowaniu jak ktoś pisze że super zaawansowane firmy są tylko po to żeby sobie w MSFS pograć to ma rozumowanie na poziomie owsika. -
Przez Totek · Opublikowano
Wróciłem z 3City na ranczo, tam -4 a odczuwalnie to brak skali, wilgoć kuriozalnie potęguje odczucie chłodu. Na ranczo - 10 i 80% ale zupełnie inne powietrze, nie czuć tego w takim stopniu. Nad morzem powinni mieć płacone szkodliwe
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi